تأکید رئیس‌جمهوری ترکیه بر ادامه «عملیات ویژه» در عمق ۳۰ کیلومتری خاک سوریه

جمعه ۱۴۰۱/۰۶/۰۴

رجب طیب اردوغان یک روز پس از سخنان خود درباره ادامه «عملیات ویژه» ترکیه در کریدوری به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه، گفت که این کشور «قاطعانه با تروریسم» مبارزه خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری ترکیه روز جمعه چهارم شهریور در یک سخنرانی گفت: «به کسانی که به دنبال تجزیه وطن ما و از بین بردن دولتمان هستند، رحم نخواهیم کرد.»

اردوغان روز پنج‌شنبه نیز گفته بود «عملیات ویژه» ترکیه «بر اساس اولویت امنیتی کشور» ادامه خواهد یافت و «ممکن است یک شب ناگهان و در هر جایی اقدام کنیم.»

او تأکید کرده بود: «بار دیگر به تمام جهان اعلام می‌کنم مبارزه ما تا زمانی که مرزهای جنوبی کشورمان را با کریدوری به عمق ۳۰ کیلومتری امن نکنیم، پایان نخواهد یافت.»

آنکارا کُردهای شمال سوریه را که متحد آمریکا هستند، شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان ترکیه و یک گروه «تروریستی» می‌داند.

او بر برنامه خود برای حمله به شمال سوریه تأکید دارد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۲۸ تیر در دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، حمله این کشور به شمال سوریه را به ضرر منطقه خواند.

با این حال اردوغان در بازگشت از ایران به ترکیه، بار دیگر تأکید کرد تا زمانی که نگرانی‌های امنیتی آنکارا در مورد نیروهای کرد شمال سوریه برطرف نشود، حمله جدید ترکیه به این منطقه در دستور کار خواهد بود.

ترکیه همچنین از دو سال پیش بارها شمال عراق را هدف حمله‌های هوایی قرار داده است. آنکارا دلیل این حملات را هدف قرار دادن مواضع حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) ذکر کرده است.

در هفته‌های اخیر همچنین گزارش‌هایی درباره احتمال عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه منتشر شده است.

اردوغان هفته گذشته در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات احتمالی با سوریه گفته بود دیپلماسی هرگز نمی‌تواند به طور کامل قطع شود.

از سوی دیگر مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز چهارشنبه با سالم المصلت، رئیس ائتلاف ملی، بدر جاموس، رئیس کمیته مذاکرات و عبدالرحمن مصطفی، نخست‌وزیر دولت انتقالی سوریه دیدار کرد.

چاووش‌اوغلو در توئیتر خود نوشت که ترکیه از مشارکت مخالفان در روند سیاسی در چارچوب قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت می‌کند.

قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۱۳۹۴تصویب شد، خواستار مذاکرات بین نمایندگان گروه‌های مخالف حکومت بشار اسد و مقام‌های دولت سوریه برای تشکیل دولت انتقالی شده است.

چاووش‌اوغلو همچنین از برقرار شدن دوباره روابط سرویس‌های اطلاعاتی دمشق و آنکارا و دیدارهایی میان فرماندهان این سرویس‌ها خبر داد.

وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه نیز گفت که آنکارا هیچ پیش‌شرطی برای گفت‌وگو با سوریه ندارد اما هر گفت‌وگویی که انجام گیرد باید با محوریت مسأله امنیت مرزی باشد.

برخی تحلیلگران اما سخنان اردوغان و مقام‌های دولت او را حرکتی در راستای جلب نظر شرکت‌کنندگان در انتخابات سال آینده ترکیه دانسته‌اند.

در همین حال روسیه مدتی است برای نزدیک کردن ترکیه و سوریه به یکدیگر کوشیده و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، پیشنهاد داده است دو کشور در نواحی مرزی خود با یکدیگر همکاری‌هایی داشته باشند.

اما سکوت واشینگتن در زمزمه‌های نزدیکی دولت ترکیه به سوریه به نگرانی کُردها دامن زده است.

آمریکا در هفته‌های گذشته اشاره چندانی به قتل‌های هدفمند اعضای ارشد نیروهای دموکراتیک سوریه و حزب کارگران کردستان به‌ دست ترکیه در شمال سوریه که با حملات پهپادی صورت گرفت، نکرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
دادگاه مردمی راسل

شنیداری

پادکست‌ها