صدها نفر از هواداران مقتدی صدر، چهره پرنفوذ شیعیان عراق، بار دیگر با برگزار کردن نماز جمعه در نزدیکی منطقه سبز بغداد، خواستار انحلال پارلمان شدند. از سوی دیگر وزارت امور خارجه عراق انفجار یک بمب دستساز در کنار سفارت استرالیا در بغداد را تأیید کرد.
در روزی که هواداران صدر بار دیگر خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام و همچنین استعفای رئیس شورای عالی قضایی و رئیس دادگاه فدرال عراق شدند، یک منبع امنیتی اعلام کرد امروز یک بمب دستساز در خیابان قادسیه و در مسیر منتهی به منطقه خضراء در کنار خودروی سفارت استرالیا در بغداد منفجر شده است.
ناظران در عراق میگویند این اقدام از سوی گروەهای مسلح مورد حمایت ایران صورت گرفته است.
جواد طلیباوی، سخنگوی عصائب اهل الحق اما در توئیتی گفته است این بمبگذاری کار آنها نبوده است.
وزارت امور خارجه عراق اما با تقبیح این اقدام، تأکید کرد که بغداد بر عهد خود برای حفاظت از اعضا و ساختمانهای دیپلماتیک پایبند است.
روز جمعه چهارم شهریور، مهند الموسوی، نماینده صدر و سخنران نماز جمعه، بار دیگر با اشاره به فعالیتهای گروههای مورد حمایت ایران گفت جریان صدر «با احزاب و جریانهای فاسدی که کشور را به ویرانی کشاندهاند»، گفتوگو نخواهد کرد.
او گفت: «انقلاب عاشورا ادامه خواهد داشت و تنها با ادامه دادن این انقلاب میتوانیم فاسدان را شکست دهیم.»
طرفداران صدر از ابتدای ماه جاری میلادی تا کنون مقابل پارلمان در منطقه سبز بغداد تحصن کردهاند و خواستار انحلال پارلمان شدهاند.
بنبست سیاسی در عراق همچنان ادامه دارد و از زمان انتخابات پارلمانی تاکنون، نیروهای سیاسی شیعی نتوانستهاند بر سر یک نامزد نخستوزیری توافق کنند.
جریان صدر خواستار انحلال مجلس و برگزاری انتخابات زودهنگام است اما در سوی دیگر، «چارچوب هماهنگی»، ائتلاف جناحهای شیعه طرفدار جمهوری اسلامی، زیر بار چنین خواستهای نمیرود.
چارچوب هماهنگی پیش از این قصد داشت با نمایندگانش جلسه پارلمان را در مکان دیگری خارج از ساختمان پارلمان برگزار کند اما انجام این کار را به زمان دیگری موکول کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع در دادگاه عالی فدرال عراق گزارش داد که صدریها برای دومین بار در کمتر از یک ماه، از این دادگاه خواستهاند پارلمان را منحل کند.
پیشتر معترضان به گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی با محاصره ساختمان دستگاه قضایی، خواستار انحلال مجلس و برگزاری انتخابات دوباره شدند اما پس از تهدیدها و هشدارهای فراوان، جریان صدر در فراخوانی از تحصنکنندگان خواست مقابل دستگاه قضایی را تخلیه کنند.
درخواست دوباره از دستگاه قضایی عراق برای انحلال پارلمان در حالی است که این درخواست پیش از این یک بار رد شده است.