نگرانی مدیران مالی بین‌المللی از تداوم روند افزایشی تورم در جهان

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۷

در پی تنگنای اقتصادی حاصل از تورم افسارگسیخته‌ای که جهان شاهد آن بوده، مدیران ارشد مالی جهان درباره تداوم روند افزایشی تورم ابراز نگرانی و بر تلاش بسیار برای مهار آن تاکید کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی نوشت به احتمال زیاد، رکود اقتصادی ناشی از تورم کنونی، با از دست رفتن برخی مشاغل و شوک به بازارهای نوظهور همراه خواهد بود.

این خبرگزاری به نقل از ایزابل اشنابل، عضو هیات مدیره بانک مرکزی اروپا اضافه کرد که بازیابی و حفظ اعتماد در این زمینه منوط به بازگرداندن سریع سطح تورم به نقطه مورد نظر است.

وی افزود: «بانک‌ها نیز باید به کار خود ادامه دهند، حتی اگر رشد اقتصادی کاهش یابد و مردم شغل‌های خود را از دست بدهند.»

اشنابل همچنین گفت: «حتی اگر دچار رکود شویم، اساسا چاره‌ای جز ادامه دادن سیاست خود در این مسیر نداریم.»

به نوشته رویترز، نرخ تورم در بسیاری از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان تقریبا دو رقمی است؛ سطحی که در نزدیک به نیم قرن گذشته دیده نشده است.

همچنین پیچیدگی موضوع در این است که بانک‌های مرکزی در بیشتر موارد به‌نظر می‌رسد کنترل محدودی بر این وضعیت داشته باشند. برای مثال، قیمت بالای انرژی که از جنگ روسیه در اوکراین تبعیت می‌کند، یک شوک در عرضه به وجود آورده است که سیاست پولی تاثیر چندانی بر آن ندارد.

هزینه‌های فراوان دولت‌ها همچنین خارج از کنترل بانک مرکزی بوده و این مشکل را تشدید می‌کند.

رویترز به یک تحقیق در سمپوزیوم جکسون هول اشاره کرده که در آن استدلال می‌شود که نیمی از تورم ایالات متحده از لحاظ مالی است و ذخیره فدرال بانک مرکزی این کشور بدون همکاری دولت در کنترل قیمت‌ها شکست خواهد خورد و در نهایت ممکن است یک رژیم تورمی جدید به وجود بیاید که فشار صعودی بر قیمت‌ها را برای مدتی طولانی حفظ کند.

از سویی دیگر، جهانی شدن، همسویی دوباره اتحاد دول به دلیل جنگ روسیه و اوکراین، تغییرات جمعیتی و تولیدات گران‌تر در بازارهای نوظهور، همگی می‌توانند محدودیت‌های عرضه را دائمی‌تر کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها