افزایش تلاش‌های ملی و بین‌المللی برای جبران خسارت‌های گسترده سیل در پاکستان

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

در حالی که سیل اخیر در پاکستان یک سوم این کشور را زیر آب برده و باعث کشته شدن بیش از هزار و ۱۰۰ نفر شده است، تلاش‌های مقام‌های دولت اسلام‌آباد برای کمک به ده‌ها میلیون پاکستانی آسیب‌دیده از سیل‌ افزایش یافته است.

احسن اقبال، وزیر برنامه‌ریزی و توسعه پاکستان، روز سه‌شنبه هشتم شهریور به خبرگزاری فرانسه گفت بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای ترمیم آسیب‌ها و بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده از سیل مورد نیاز است.

او گفت: «خسارات هنگفتی به زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش‌های مخابرات، جاده‌ها، کشاورزی و معیشت وارد شده است.»

این باران‌ها که به گفته شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور، طی ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، بیش از یک میلیون خانه را ویران کرده یا آسیب جدی به آن‌ها زده و بخش‌های زیادی از زمین‌های کشاورزی ضروری برای اقتصاد کشور را ویران کرده است.

مقام‌ها و سازمان‌های امدادرسان در تلاش هستند تا کمک به بیش از ۳۳ میلیون نفر (از هر هفت پاکستانی یک نفر) را که از سیل آسیب دیده‌اند، سرعت بخشند.

خبرگزاری فرانسه نوشت این کار دشوار است چون امواج سیل، شماری از جاده‌ها و پل‌ها را از بین برده و مناطق خاصی را کاملا جدا کرده است.

در جنوب و غرب پاکستان، تقریبا هیچ مکان خشکی باقی نمانده و آوارگان مجبورند برای فرار از دشت‌های سیل‌زده، در جاده‌های اصلی یا خطوط راه‌آهن مرتفع تردد کنند.

همچنین در مناطق کوهستانی شمال کشور، مقام‌ها همچنان در تلاش برای رسیدن به روستاهای جدا افتاده هستند که می‌تواند تعداد کشته‌شدگان را از هزار و ۱۳۶ کشته‌ای که از زمان شروع باران موسمی در ژوئن تاکنون اعلام شده، افزایش دهد.

مردم سیل‌زده در مناطق خشک دورافتاده در جست‌وجوی سرپناه، غذا و آب آشامیدنی سرگردان هستند.

قدیر، ۳۵ ساله که اکنون با خانواده‌اش در نزدیکی سوکور (جنوب) کمپ زده و سه روز پیاده‌روی کرده است تا به آنجا رسیده، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «چیزی در خانه ما نمانده است. ما فقط توانستیم جان خودمان را نجات بدهیم.»

مقامات پاکستانی وقوع سیل ویرانگر را به تغییرات آب و هوایی نسبت می‌دهند و می‌گویند کشورشان از عواقب اقدامات غیرمسوولانه زیست محیطی در سایر نقاط جهان رنج می‌برد.

شری رحمان، وزیر تغییرات اقلیمی، روز دوشنبه با اشاره به «بحرانی با ابعاد غیرقابل تصور» به خبرگزاری فرانسه گفت: «دیدن ویرانی روی زمین واقعا حیرت‌آور است».

او در ادامه گفت: «به معنای واقعی کلمه اکنون یک سوم پاکستان زیر آب است.»

در سیل سال ۲۰۱۰ پاکستان که در آن دو هزار نفر کشته شدند هم تقریبا یک پنجم این کشور در اثر باران‌های موسمی زیر آب رفت.

رحمان در ادامه گفت: «همه‌جا فقط یک اقیانوس بزرگ است. هیچ مکان خشکی برای پمپاژ آب وجود ندارد. این به یک بحران با ابعاد غیرقابل تصور تبدیل شده است.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، استان سند در جنوب پاکستان، افق بی‌پایانی از آب است و خطر فوران رود اصلی کشور، رود سند و ریزش آب به مناطق اطراف آن وجود دارد.

این رود با نهرهای بی‌شماری از شمال پاکستان تغذیه می‌شود.

به گفته سازمان هواشناسی، پاکستان دو برابر میزان معمول بارندگی داشته است.

در استان‌های جنوبی (بلوچستان و سند) که بیشترین آسیب را دیده‌اند، بارندگی‌ها بیش از چهار برابر میانگین ۳۰ سال گذشته بوده است.

این سیل در بدترین زمان ممکن برای پاکستان رخ داد زیرا این کشور قبلا برای کمک به اقتصاد بحران‌زده خود درخواست کمک بین‌المللی کرده بود و اکنون این کمک باید خرج ویرانی‌های پس از سیل شود.

دولت پاکستان وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و خواستار کمک و حمایت جامعه جهانی شده است.

اسلام‌آباد روز سه‌شنبه همراه با سازمان ملل، درخواست فوری کمک‌ مالی ۱۶۰ میلیون دلاری را به منظور تأمین مالی یک طرح اضطراری برای شش ماه آینده مطرح کرد.

بر اساس این طرح، در ابتدا به بیش از پنج میلیون پاکستانی خدمات اولیه بهداشتی، غذا، آب آشامیدنی و سرپناه ارائه خواهد شد.

صندوق بین‌المللی پول روز دوشنبه موافقت خود را با از سر گیری برنامه حمایت مالی طولانی مدت و ضروری به پاکستان اعلام کرد و از کمک ۱/۱ میلیارد دلاری خبر داد.

این در حالی است که قیمت مواد غذایی اصلی در پاکستان در حال افزایش است، گوجه فرنگی و پیاز در یک هفته ۴۰ درصد گران شده‌اند و مشکلاتی در عرضه کالا در استان‌های سند و پنجاب گزارش شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها