وزارت کشور آلبانی از حمله سایبری دوباره به سامانههای پلیس مرزی این کشور خبر داد و ضمن متهم کردن ایران اعلام کرد که این حمله از سوی همان عواملی انجام شده که در تیر ماه به سامانههای دولتی آلبانی حمله کرده بودند.
طبق بیانیه وزارت کشور آلبانی، سیستمهای فرستنده پلیس مرزی آلبانی هدف حملههایی مشابه به حمله سایبری اخیر به پورتال دولت این کشور قرار گرفتند.
وزارت کشور آلبانی گفت: بررسیهای اولیه نشان میدهد عاملان حمله سایبری قبلی، این حمله جدید را انجام دادهاند.
این بیانیه افزود: در پی این حمله، مقامات همه سامانهها را، از جمله سیستم مدیریت یکپارچه اطلاعات که ورود و خروج در مرز را ثبت میکند، به صورت موقت خاموش کردند.
رسانههای محلی آلبانی گزارش دادند درپی حمله سایبری جدید به سامانههای پلیس مرزی این کشور، دستکم در دو گذرگاه مرزی در جنوب این کشور، صفهای طولانی شکل گرفت.
ادی راما، نخستوزیر آلبانی، در توییتی گفت: «همان عوامل مهاجمی که آلبانی و کشورهای دوست و متحدش نقش آنها را افشا کرده و اقدامشان را محکوم کرده بودند، بازهم به یک حمله سایبری دیگر اقدام کردند.»
نخست وزیر آلبانی خاطرنشان کرد با کشورهای متحد در حال هماهنگیهای دفاعی در این ارتباط است.
شورای امنیت ملی کاخ سفید حمله سایبری جدید علیه آلبانی را محکوم کرد و گفت این حمله به دنبال «حمله مخرب دولت ایران علیه آلبانی» در تیرماه صورت گرفته است. این شورا همچنین بر حمایت آمریکا از آلبانی در رفع مشکلات به وجود آمده درپی این حمله تاکید کرد.
آلبانی روز ۱۶ شهریور به دنبال حملههای گسترده سایبری به زیرساختهای این کشور در تیر ماه، روابط خود را با ایران به حالت تعلیق درآورد و به دیپلماتها، کارکنان سفارت و دیگر وابستگان جمهوری اسلامی ۲۴ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد این کشور وزارت اطلاعات و اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، را به دلیل شرکت در فعالیتهای سایبری علیه آمریکا و متحدانش تحریم کرد.
واشینگتن خاطرنشان کرد عوامل تحت حمایت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، سیستمهای کامپیوتری دولت آلبانی را مختل کردهاند.
همزمان با ادامه واکنشها به قطع روابط آلبانی با ایران به دلیل حملات سایبری هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی، شرکت مایکروسافت درباره حملات باجافزاری گروه هکری «دِوْ ۰۲۷۰ ( DEV-0270)» وابسته به ایران، هشدار داد.
بر اساس این گزارش، این گروه یکی از زیرمجموعههای گروه هکری بزرگتری موسوم به «فسفروس» است.
طبق اعلام مایکروسافت، گروه «دِوْ ۰۲۷۰»، به وسیله شرکتی مدیریت میشود که فعالیتهای خود را تحت دو نام مستعار عمومی «سکنرد» (Secnerd) و «لایف وب» (Lifeweb) پیش میبرد.
این مجموعهها همچنین با شرکت «ناجی تکنولوژی هوشمند» که در شهر کرج مستقر است، مرتبط هستند.
گروه هکری «لب دوختگان»، ماه گذشته با انتشار اطلاعاتی دو شرکت «ناجی تکنولوژی» و «افکار سیستم» را وابسته به سازمان اطلاعات سپاه معرفی کرده بود.