والاستریتژورنال گزارش داد آمریکا به دنبال تحریم نهادهای مرتبط با ایران در رابطه با تلاش برای قتل سلمان رشدی است، از جمله آنهایی که با وعده اهدای جوایز از قتل این نویسنده حمایت کردهاند.
این روزنامه در گزارش خود اعلام کرد با «بنیاد ۱۵ خرداد»، که زیر نظر علی خامنهای، رهبر جمهوریاسلامی، فعالیت میکند و برای قتل این نویسنده بریتانیایی-آمریکایی هندیتبار جایزه تعیین کرده، تماس گرفته اما پاسخی دریافت نکرده است.
جایزه دو و نیم میلیون دلاری، که این بنیاد در سال ۱۹۹۷ برای سر رشدی تعیین کرد، در سال ۲۰۱۲ به ۳/۳ میلیون دلار رسید و در سال ۲۰۱۶، چهل نهاد رسانهای زیر نفود دولت، ۶۰۰ هزار دلار دیگر هم به آن اضافه کردند.
پس از حمله اخیر به رشدی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، قول داد برای پاسخ به آن واشینگتن از «هر ابزار مناسب»ی که در اختیار دارد استفاده کند.
رشدی روز جمعه ۲۱ مردادماه برای سخنرانی به موسسهای در نیویورک رفته بود که از سوی مهاجم ۲۴ سالهای به نام هادی مطر با ضربات پیاپی چاقو مجروح شد.
نویسنده رمان معروف «آیات شیطانی» چند روز پس از حمله تا حد زیادی بهبود یافت؛ دیگر نیازی به دستگاه کمکتنفسی نداشت، قادر به صحبت کردن شد و به گفته فرزندش، ظفر رشدی، شوخطبعی همیشگیاش را بازیافت.
پرونده ضارب او، که بلافاصله پس از حمله دستگیر شد در دادگاه چاتاکوای نیویورک در جریان است و جیسون اشمیت، دادستان منطقه چاتاکوا، روز چهارشنبه گفت مدارک و شواهدی در قالب بیش از سیهزار فایل بر علیه مطر به دستش رسیده است.
این فایلها شامل ۵۰۰۰ ویدیو و دیگر فایلهای صوتی و نوشتاری است که به طوربالقوه میتواند جرم این شهروند مسلمان ساکن نیوجرسی و متولد کالیفرنیا را سنگینتر کند.
اشمیت از دادگاه تقاضای یک تمدید ۷۰ روزه برای تحلیل این حجم بالا از مدارک را کرده است و همینطور درخواست کرده هویت شاهدانی که در دادگاه حاضر میشوند مخفی بماند.
حدود یک سال پس از انتشار رمان «آیههای شیطانی»، روحالله خمینی در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ در یک فتوا، حکم قتل رشدی را صادر کرد.
پس از سوءقصد اخیر به جان این نویسنده، کتاب «آیههای شیطانی» او در رتبه هشتم پرفروشترین کتابهای داستانی آمازون قرار گرفت.