کاخ‌سفید شرکت‌های نرم‌افزاری را ملزم به تقویت استانداردهای امنیت سایبری کرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۲۴

پس از حمله‌های سایبری گسترده از سوی جمهوری‌اسلامی به زیرساخت‌های کشور آلبانی، کاخ سفید شرکت‌های نرم‌افزاری مانند مایکرو‌سافت و سیسکو سیستمز راکه با دولت آمریکا همکاری می کنند، ملزم به تقویت استانداردهای امنیت سایبری کرده است.

هم‌زمان، اف‌بی‌آی با انتشار تصاویر سه عامل سایبری جمهوری‌اسلامی به نام‌های «منصور احمدی، احمد خطیبی عقدا و امیرحسین نیک‌آیین» اعلام کرد که در ازای ارائه اطلاعات درباره آنها تا سقف ۱۰ میلیون دلار پاداش ارائه خواهد داد. اف‌بی‌آی نوشت این افراد برای تهدید و باج‌گیری از شبکه‌های آمریکا و افراد بی گناه پشت کامپیوتر خود پنهان شده‌اند.

خطیبی عقدا همان فردی است که در حمله هکری به یک پناهگاه مقابله با خشونت خانگی در ماه دسامبر ۲۰۲۱ درخواست یک بیت‌کوین کرده بود ، که در آن زمان ارزشی بالغ بر ۱۳۰۰۰ دلار داشت، و پس از دریافت بیت‌کوین فایل‌هایشان را آزاد کرد.

اما حمله سایبری این گروه به یک بیمارستان کودکان در ماه ژوئن ۲۰۲۱ ناکام ماند چرا که پس از دسترسی به شبکه کامپیوتری بیمارستان، مدیران متوجه شدند و جلوی آن را گرفتند.

حمله‌های این گروه همچنین شامل هک دو شرکت برق، در ایالات می‌سی‌سی‌پی و ایندیانا، و دو شرکت دیگر، که در حوزه ساخت‌و‌ساز و مسکن در ایالت واشینگتن فعالیت می‌کردند، می‌شود. آنها همچنین صدها حمله دیگر در بریتانیا، اسرائیل و روسیه انجام داده‌اند و با درخواست بیت‌کوین باج‌خواهی کرده اند.

متیو جی. اولسن، دستیار دادستان کل بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا به نیوویرک تایمز گفت جمهوری‌اسلامی برای مجرمان سایبری «پناهگاه امنی» ایجاد کرده تا در آن بتوانند به راحتی از قربانیانشان اخاذی کنند.

در نتیجه، وزارت دادگستری روز چهارشنبه اعلام کرد که این سه ایرانی را متهم می‌داند و وزارت خزانه‌داری آنها را تحریم کرد.

باب منندز، سناتور دموکرات، با استقبال از تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه عوامل مرتبط با سپاه پاسداران در حمله سایبری به زیرساخت‌های آلبانی، خواستار توقف استفاده از فضای مجازی به عنوان سلاح شد.

کریستوفر ری، رییس اف‌بی‌آی، نیز از صدور کیفرخواست برای این سه ایرانی خبر داد و گفت فعالیت‌ این افراد شامل هک، سرقت سایبری و اخاذی بوده است.

پس از حمله سایبری به زیرساخت‌‌های آلبانی، این کشور روابط سیاسی‌اش را با جمهوری اسلامی قطع کرد و آمریکا هم وزارت اطلاعات، و اسماعیل خطیب، وزیر این وزارتخانه را تحریم کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها