خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات لبنانی گزارش داد تعداد کشتهشدگان کشتی حامل پناهجویان که در سواحل سوریه غرق شد، به ۷۱ نفر رسیده است. کار جمعآوری اجساد از عصر پنجشنبه ۳۱ شهریور در سواحل طرطوس آغاز شده است. بر اساس گفتههای نجاتیافتگان، این کشتی ۱۲۰ تا ۱۵۰ مسافر داشته است.
گفته شده مسافران اتباع سوریه، فلسطین و لبنان بودهاند که قصد داشتند خود را به اروپا برسانند.
بر اساس این گزارش، این شناور حامل ۱۲۰ تا ۱۵۰ مسافر بوده، از طرابلس لبنان حرکت کرده و در سواحل طرطوس سوریه غرق شده است.
پس از بحران اقتصادی در لبنان، گزارشها درباره غرق شدن قایقهای حامل پناهجویان افزایش یافته است.
در همین حال به گزارش رویترز، تعداد افرادی که قصد خروج از لبنان از طریق دریا را داشتند، از سال ۲۰۲۰ میلادی تا ۲۰۲۱ دو برابر شده است.
مقامات قبرس نیز اعلام کردند در این هفته به ۴۷۷ مهاجر لبنانی که از راه دریا قصد عزیمت به اروپا را داشتند و گرفتار حادثه شده بودند، کمک کردهاند.
لبنان حدود هفت میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از ۸۵۰ هزار نفر از آنان، پناهجویان ثبت شده اهل سوریه هستند.
از اواخر سال ۲۰۱۹ این کشور دچار یک بحران اقتصادی شدید است که بخش بزرگی از مردم لبنان را فقیر کرده است.
اغلب مهاجران لبنانی از سواحل شمالی این کشور که فقیرترین منطقه لبنان است عازم سواحل اروپا میشوند.
مرگ این ۶۱ پناهجو، از مرگبارترین حوادث برای پناهجویان در ماههای اخیر است اما گزارشهای فراوانی درباره سرگردانی پناهجویان از کشورهای مختلف، واژگونی قایقهای حامل آنها و مرگ برخی سرنشینانشان منتشر شده است.
اوایل شهریور ماه امسال، یک قایق با سرنشینانش که حدود ۸۵ پناهجوی ایرانی و افغانستانی از جمله شماری زن و کودک بودند، به دلیل خراب شدن موتور در آبهای مدیترانه و در غرب یونان سرگردان شد.
در زمستان سال گذشته نیز سه حادثه پیدرپی برای قایقهای حامل مهاجران غیرقانونی در آبهای منطقه رخ داد که دستکم ۳۰ کشته در پی داشت.
شرایط پناهجویان مهاجر در کشورهای منطقه طی ماههای اخیر سختتر از پیش شده است.
بر اساس آمار وزارت کشور ترکیه، این کشور از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۲۸ هزار و ۵۸۱ پناهجو را از خاک خود اخراج کرده است.
روند اخراج دیگر پناهجویان نیز همچنان ادامه دارد.
این کشور در سالهای اخیر پروژه ساخت دیوار در مرزهایش با ایران و سوریه را نیز برای جلوگیری از ورود پناهجویان پیش برده است.
اکثریت پناهجویانی که به ترکیه پناه میبرند از جنگ، درگیری و سرکوبهای خشونتبار حکومتی در کشورهای خود فرار میکنند و قصد دارند از ترکیه به کشور دیگری پناهنده شوند.
چندی پیش «جان کر»، سفیر پیشین بریتانیا در آمریکا، اعلام کرد ایرانیها اکثریت پناهجویانی را تشکیل میدهند که در ۱۸ ماه گذشته از طریق کانال مانش خود را به بریتانیا رساندهاند.
بر اساس گفتههای کر، بیش از ۷۰ درصد کسانی که از کانال مانش عبور میکنند، پناهجویانی حقیقی و از کشورهایی بحرانزده از جمله ایران، عراق، سودان و سوریهاند.