ایرانیان مقیم کشورهای مختلف همچون انگلیس، بلژیک، سوئد، آلمان، استرالیا و ...، در اعتراض به جنایتهای جمهوری اسلامی و در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران، روز شنبه ۱۶ مهر نیز دست به تجمع زدند. گروهی از نویسندگان و هنرمندان عرب هم حمایت خود را از اعتراضات مردم ایران اعلام کردند.
روز شنبه و در ادامه حمایتها از خیزش سراسری مردم ایران، تجمعی گسترده از معترضان در میدان ترافلگار لندن شکل گرفت.
در راهپیمایی ۱۰۰ هزار نفره سندیکای کارگری ایتالیا در سالگرد حمله فاشیستی به این سندیکا در شهر رم هم شعارهایی در حمایت از اعتراضات مردم ایران سر داده شد.
آغازگر این راهپیمایی با یادآوری و گرامیداشت یاد مهسا امینی و دیگر زنان مبارز ایران بود.
گروهی از ایرانیان ساکن بروکسل نیز در این شهر تجمع کردند.
معترضان در پایتخت بلژیک، همسو با دیگر شهروندان ایرانی مقیم کشورهای اروپایی، خواستار اخراج دیپلماتهای جمهوری اسلامی از این کشور شدند.
در استکهلم نیز معترضان ایرانی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد تجمع کرده و خواستار اخراج سفیر جمهوری اسلامی از این کشور شدند.
همچنین برای چندمین روز، تظاهراتی در شهر گوتنبرگ سوئد برپا شد.
بیش از هزار نفر در یک راهپیمایی دو کیلومتری در این تجمع اعتراضی حضور یافتند.
در کنار این تجمعات، ایرانیان مقیم سوئد در کمپینی اعتراضی موهای خود را میبرند و در نامهای به وزارت امور خارجه این کشور میفرستند.
همچنین در این روز تظاهرات گستردهای در شهر دوسلدورف آلمان شکل گرفت.
نه تنها ایرانیان بلکه فارسیزبانانی از افغانستان و تاجیکستان و حتی فعالان مدنی آلمانی در این اعتراضات حضور یافتند.
همچنین ایرانیان مقیم برلین تجمع اعتراضی بزرگی در مرکز این شهر برگزار کردند.
این تجمع در حالی برگزار شد که وزیر امور خارجه آلمان و شمار دیگری از وزیران امور خارجه کشورهای غربی در روزهای اخیر از اعتراضات مردم ایران حمایت کردند.
تجمع اعتراضی ایرانیان ساکن ملبورن استرالیا هم در حمایت از خیزش جهانی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، در روز شنبه شکل گرفت.
معترضان در این تجمع به فارسی و انگلیسی شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و حمایت از اعتراضات مردمی در ایران سر دادند که از جمله آنها میتوان به «ما همه مهسا هستیم، بجنگ تا بجنگیم» و «زن، زندگی، آزادی» اشاره کرد.
تجمع کنندگان همچنین به صورت جمعی ترانه «برای ...» شروین حاجیپور را بازخوانی کردند.
روز جمعه ۱۵ مهر ماه نیز ایرانیان مقیم آمریکا، آلمان، نروژ، ترکیه و ...، در اعتراض به جنایتهای جمهوری اسلامی و در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران دست به تجمع زدند.
از سوی دیگر، گروهی از نویسندگان و هنرمندان عرب از کشورهای مختلف در بیانیهای اعلام کردند «به انقلاب عظیم تودهها در ایران» تنها از زاویه «مبارزه علیه حاکمان ددمنش ایران» نمینگرند بلکه این انقلاب علیه «همه وحشیگریها در عراق، سوریه، لبنان و یمن» است.
این نویسندگان و هنرمندان عرب همچنین «موشکباران ددمنشانه اقلیم کردستان عراق» از سوی سپاه پاسداران را محکوم کردند.
شامگاه جمعه ۱۵ مهر اما دولت کانادا از تحریم بیش از ۱۰ هزار عضو سپاه پاسداران خبر داد.
کریستینا فریلند، معاون نخستوزیر کانادا هم رژیم ایران را دولت حامی تروریسم خواند و گفت: «جمهوری اسلامی، سرکوبگر، یک مستبد مذهبی و ضد زن است. رهبران سپاه تروریست هستند. سپاه پاسداران یک نهاد تروریستی است. امروز ما این را به طور رسمی اعلام میکنیم و متناست با آن اقداماتی انجام میدهیم.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم روز جمعه در توییتی از گفتوگو با فعالان حقوق بشر و زنان ایرانی درباره چگونگی ادامه حمایت آمریکا از اعتراضات در ایران خبر داد.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اما گفت: «سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر رژیم نیست.»