در ادامه حمایتهای جهانی از اعتراضات مردم ایران، مقامات ایالات متحده از رایزنی و هماهنگی با کشورهای متحد آمریکا و فعالان حقوق بشر برای حمایت از معترضان خبر دادند و مقامهای بینالمللی بر لزوم اقدامهای عملی برای مقابله با دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی تاکید کردند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در توییتی نوشت که روز جمعه با فعالان حقوق بشر و زنان ایرانی درباره اینکه آمریکا چگونه میتواند به حمایت از معترضان «شجاع» در ایران ادامه دهد، گفتوگو کرده است.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در مصاحبه با رادیو اِنپیآر گفت: «آنچه واشینگتن میخواهد حکومتی در ایران است که به حقوق اساسی مردمش احترام بگذارد و این سیاست تغییر رژیم نیست.»
مالی با اشاره به مواضع مقامهای جمهوری اسلامی در نسبت دادن اعتراضات به ایالات متحده و اسرائیل گفت: «مقامهای ایرانی آمریکا را مقصر [اعتراضات] میدانند، اما ما هیچ کاری نمیتوانستیم برای برانگیختن چنین شجاعتی در میان مردم ایران انجام دهیم یا چنین خشمی نسبت به دولت آنها ایجاد کنیم.»
از سوی دیگر، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر را در سرکوب خونین اعتراضات ایران کشته گفت: «به هماهنگی با متحدان و شرکای خود درباره چگونگی واکنش به سرکوب خونین معترضان و خشونت حکومتی علیه زنان در ایران ادامه خواهیم داد.»
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز در واکنش به خیزش سراسری در ایران گفت: «زنان و مردان شجاع در ایران برای حقوق، صلح و آزادی خود تظاهرات میکنند و پاسخ رژيم به آنها مرگ و خشونت است.» او افزود: «اما ما با تحریمهای هدفمند، صدای خود را برای زنان در سازمان ملل بلند میکنیم.»
در همین حال، وزارت خارجه فرانسه در توصیهنامهای جدید نسبت به خطر بازداشت خودسرانه و محاکمه ناعادلانه در ایران هشدار داد و از اتباع فرانسوی خواست که در اسرع وقت ایران را ترک کنند.
در این توصیه جدید آمده گردشگران فرانسوی، از جمله افراد دوتابعیتی، که برای یک بازدید ساده توریستی به ایران سفر میکنند در معرض خطر بالای بازداشت قرار دارند.
در همین حال، تقاضاهای بینالمللی برای واکنش عملی غرب در ارتباط با سرکوب اعتراضات ایران و لزوم فراتر رفتن از سطح بیانیههای محکومیتآمیز در حال افزایش هست.
عبیر السهلانی، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، در مقالهای در پولیتیکو نوشت: «در حالی که مردم ایران دارند با جان خود بهای آزادیخواهی را میدهند، رهبران جهان در حاشیه ایستادهاند. زمان بیانیههای مطبوعاتی خیلی وقت است که گذشته. وقتش رسیده رهبران اروپا صراحتا موضعگیری و اقدام کنند.»
با این حال با وجود اعتراضات بیوقفه مردم ایران و جامعه بینالمللی در پی کشته شدن مهسا امینی، یک منبع آگاه به ایران اینترنشنال خبر داد که در سفر مقامهای نیروی انتظامی به قم برای دیدار با مراجع تقلید به آنها اعلام شده که فعالیت گشت ارشاد از اواسط آبان ماه دوباره از سر گرفته خواهد شد.
حمایتهای هنرمندان شاخص و چهرههای مشهور جهانی نیز از معترضان ایران همچنان ادامه دارد. گروهی از هنرمندان در ویدیویی که به صورت اختصاصی در اختیار ایران اینترنشنال قرار گرفته با اعتراضها در ایران اعلام همبستگی کردهاند. در این ویدیو هنرمندانی چون حسن خیاطباشی، ابراهیم حامدی (ابی)، مری آپیک، داریوش اقبالی، نوید نگهبان و نازنین بنیادی حضور دارند.
روز جمعه، هوزیر، خواننده پاپ ایرلندی، در توییتی با بازنشر ویدیویی از لبخوانی سارینا اسماعیلزاده، نوجوان کشته شده در اعتراضات، با یکی از آهنگهایش، نوشت: «از ماجرای سارینا امروز با خبر شدم. زبانم قاصر است. ما از آزادی میگوییم، اما نمیدانیم هزینه نهایی جنگیدن برای آن چیست.»
علی مصفا، بازیگر و فیلمساز ایرانی، نیز در یادداشتی با اشاره به حضورش در تظاهرات ضدحجاب اجباری در سال ۵۸ نوشت: «دانشآموزان و دانشجویان ديگر نه فريب لفاظی و توهمات خيالفروشان را میخورند و نه با تحقير و تهديد جا میزنند.»