آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، برگزارکننده جوایز موسیقی گرمی، به ایران اینترنشنال گفت شمار کسانی که ترانه «برای» شروین حاجیپور را برای جایزه نامزد کردهاند، آنها را تحت تاثیر قرار داده و تاکید کرد از آزادی بیان و هنری که برای توانمندسازی جوامع ایجاد شده حمایت میکند.
هاروی میسون، مدیر عامل آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، به ایران اینترنشنال گفت: «حجم خیره کننده تقاضاها برای نامزدی شروین حاجیپور، آکادمی ضبط را عمیقا تحت تاثیر قرار داده است.»
او افزود: «نمیتوانیم پیشبینی کنیم چه کسی برنده جایزه میشود، اما از اینکه میدانیم این آکادمی به پلتفرمی برای حمایت از ایده موسیقی به عنوان عاملی قدرتمند در سرعت بخشیدن به تغییرات تبدیل شده، مفتخریم.»
میسون تاکید کرد: آکادمی با اقتدار از آزادی بیان و هنری که در جهت توانمندسازی جوامع است حمایت میکند.
آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، سازمانی غیردولتی که در سال ۱۹۵۷ در آمریکا تاسیس شد، سهشنبه اعلام کرد از ۱۱۵ هزار درخواست ثبت شده در کارزار اینستاگرامی و تیکتاکی گرمی، ۸۳ درصد از شرکتکنندگان خواهان اعطای جایزه ویژه گرمی به شروین حاجیپور، خواننده جوان و معترض ایرانی شدند.
بهترین ترانه تغییر (دگرگونی) اجتماعی جایزهای است که امسال به جوایز گرمی اضافه شده است.
برخلاف دیگر بخشهای گرمی که نامزدها با رای اعضای آکادمی انتخاب میشوند، نامزدهای این بخش را مردم تعیین میکنند که در دور اول این کارزار در شبکههای اجتماعی، ترانه شروین حاجیپور بیشترین رای را آورده است.
این بخش از مسابقه مشمول آثاری با تاثیر اجتماعی بالاست و مهمترین معیار در انتخاب بهترین اثر، بیشتر شنیده شدن آن از سوی مردم و مخاطبان موسیقی است.
شروین حاجیپور ترانه «برای ...» را پس از کشته شدن مهسا امینی و بر اساس سلسله توییتهایی اعتراضی با مطلع «برای» تنظیم و آهنگسازی کرد.
این ترانه که در کمتر از ۲۴ ساعت، ۴۰ میلیون بازدیدکننده داشت، چرایی اعتراض گسترده مردم ایران را در روزهای اخیر مطرح کرد؛ دلایلی بر اساس خواستههایی همچون داشتن یک زندگی عادی تا موضوع اقتصاد، سیاست، محیط زیست و مسایل اجتماعی دیگری که در چهار دهه تبدیل به مهمترین بحرانهای زندگی ایرانیان شدهاند.
حاجیپور پس از استقبال گسترده از این ترانه بازداشت و این ترانه از صفحه اینستاگرام او پاک شد اما «برای ...»، تبدیل به نمادی از اعتراضات در خیزش سراسری مردم ایران شد.
شروین حاجیپور پس از حدود دو هفته بازداشت، روز ۱۲ مهر با قرار وثیقه آزاد شد، هر چند به گفته وکیلش، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «ترغیب و تحریک افراد به اعمال خشونتآمیز» دستور منع خروج او از کشور به مدت شش ماه صادر شده است.
اکنون بسیاری از معترضان در تظاهرات خیابانی و تجمعاتشان این ترانه را بازخوانی میکنند؛ از لسآنجلس تا سیدنی و از توکیو تا کلن آلمان.
در ایران هم از مدارس راهنمایی گرفته تا تظاهرات خیابانی شبانه، این ترانه بارها خوانده شده و میشود.
تکرار و شنیده شدن این ترانه در چهار هفته اخیر و در جریان خیزش سراسری مردم ایران، باعث شده است بخت نخست دریافت جایزه جدید گرمی باشد.