در آستانه برگزاری تظاهرات علیه وضع سیاسی موجود در عراق، خیابانهای اصلی بغداد، پایتخت این کشور، مسدود شدهاند و سطح حفاظتهای امنیتی بالا رفته است.
قرار است معترضان روز چهارشنبه چهارم آبان، علیه وضعیت سیاسی موجود و برای مخالفت با چارچوب هماهنگی گروههای شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی، راهی خیابان شوند.
بر اساس گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، کمیتههای معترضان در هماهنگی با یکدیگر برای برگزاری این تظاهرات بسیج شدهاند.
در چنین شرایطی، دولت اقدام به بستن گذرگاههای اصلی بغداد کرده و نگران است بار دیگر اعتراضاتی شبیه چند ماه پیش روی دهد و به کشته شدن معترضان بینجامد.
این اعتراضات در حالی رقم میخورد که پس از ایجاد یک بنبست سیاسی به دلیل اختلاف بین دو جناح اصلی شیعه عراق که بیش از یک سال به طول انجامید، پارلمان این کشور به تازگی رییسجمهوری جدید و نخستوزیر جدید را تعیین کرد.
عبداللطیف رشید، رییسجمهوری جدید عراق، بلافاصله پس از انتخابش از سوی پارلمان، محمد شیعه السودانی را مامور تشکیل دولت کرد.
او در نخستین توییت رسمی خود گروههای شبهنظامی و تروریست را در یک ردیف قرار داد و نوشت: «وعده میدهم که تروریستها و شبهنظامیان را ریشهکن کنیم.»
وزارت امور خارجه آمریکا اما از انتخاب رشید به عنوان رییسجمهوری جدید عراق و معرفی شیاع السودانی به عنوان نخستوزیر این کشور استقبال کرد و ضمن تاکید بر تعهد واشینگتن به شراکت خود با بغداد، خواستار در پیش گرفتن یک روند فراگیر و مسالمتآمیز در این کشور شد.
با این حال، بر اساس گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی بر سر به دست گیری پستهای اصلی با یکدیگر اختلاف دارند.
بر اساس قانون اساسی عراق، نخستوزیر ۳۰ روز فرصت دارد تا کابینه خود را تشکیل دهد.
این در حالی است که مقتدی صدر، روحانی شیعه پرنفوذ و مخالف اصلی چارچوب هماهنگی، اعلام کرد در تشکیل دولت شرکت نخواهد کرد.
همچنین تلاش برای تشکیل دولت عراق در حالی است که طی چند روز گذشته اعتراضات عمومی نسبت به دزدیده شدن دو میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار گسترش یافته؛ به نحوی که جنین پلاسخارت، نماینده سازمان ملل، در توییتی درخواست کرده این دارایی بلافاصله به صاحب حقیقیاش یعنی مردم عراق بازگردد.
گفته میشود این مبلغ به عنوان سپرده برای چند شرکت بینالمللی گذاشته شده است.