بر اساس اطلاعاتی که ایراناینترنشنال به آن دست یافته، در بیانیه پایانی اجلاس وزیران امور خارجه گروه ۷ (هفت کشور صنعتی جهان)، سرکوب خشن اعتراضات مردم ایران علیه جمهوری اسلامی از سوی نیروهای امنیتی حکومت، به شدت محکوم خواهد شد.
وزیران امور خارجه گروه هفت همچنین درباره مناقشه هستهای با جمهوری اسلامی گفتوگو و درباره ادامه روند مذاکرات، تصمیمگیری خواهند کرد.
در پایان نشست امروز و در بیانیه پایانی، از جمهوری اسلامی خواسته خواهد شد همه اتباع غربی که در ایران زندانی هستند، آزاد شوند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، وزیران امور خارجه هفت قدرت اقتصادی، موسوم به گروه ۷، در نشست خود موضوع روابط با جمهوری اسلامی را به بحث و بررسی میگذارند.
این در حالی است که کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، از احتمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی در رابطه با کمکهای تسلیحاتی به روسیه سخن گفت.
وزیران امور خارجه ایالات متحده و آلمان اما روز پنجشنبه ۱۲ آبان در دیداری درباره حمایت ایران از تجاوز روسیه و «تلاشهای مشترک برای پاسخگو کردن این کشور به دلیل سرکوب خشونتآمیز مردم شجاع ایران»، گفتوگو کردند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در نشست این گروه اعلام کرد که جمهوری اسلامی، هفتههاست از «خشونت وحشیانه» علیه شهروندان خود استفاده میکند.
استفاده از پهپادهای ایرانی در حمله روسیه به اوکراین نیز از دیگر موضوعات این نشست است و پیش از این فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا اعلام کردند این اقدام میتواند نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل باشد که در حمایت از برجام صادر شده است.
نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت روز جمعه ۱۳ آبان ادامه دارد.
وزیر امور خارجه آلمان در این نشست گفت که هفت قدرت اقتصادی برنامه خود برای زمستان را هماهنگ خواهند کرد.
او تاکید کرد: «ما نمیپذیریم که روسیه در استراتژی خود برای تجزیه اوکراین موفق باشد.»
بربوک همچنین درباره رفتار تهاجمی چین نیز گفت: «نباید اشتباهاتی که درباره روسیه داشتیم درباره چین تکرار کنیم.»
این سخنان با سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، به چین همزمان شده است.
در حالی که صدراعظم آلمان در سخنان خود از گفتوگوهای انتقادی خود با مقامهای پکن سخن گفته، شی جین پینگ، رییسجمهوری این کشور، اعلام کرد که دو طرف باید اصول احترام متقابل را رعایت کنند.
صدر اعظم آلمان اولین رییس دولت غربی است که پس از ابقای شی جین پینگ، رییسجمهوری چین، در مقام دبیر کل حزب کمونیست این کشور، برای سومین دوره پیاپی به پکن سفر کرده است.
روابط چین و آمریکا نیز در ماههای گذشته بر سر تایوان دچار تنش شده است.