کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی در حالی ادامه دارد که بر اساس گزارش رسانهها، تنشها در روابط پکن و واشینگتن، نگرانیهایی را در زمینه عمل نکردن چین به تعهدات جدید اقلیمی به وجود آورده است.
انتظار میرود جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در این نشست که اکنون در شرمالشیخ مصر در حال برگزاری است شرکت کند اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، همتای چینی او در این نشست حاضر نخواهد بود.
این در حالی است که دههها همکاری این دو کشور در گذشته در زمینه جنگلزدایی و محیط زیست، بسیار مهم بود و منجر به توافق پاریس در هفت سال پیش شد.
پس از سفر نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا در تابستان به تایوان و ممنوع شدن فروش ریزتراشههای پیشرفته به چین از سوی آمریکا اما روابط واشینگتن و پکن تیره شد.
در این شرایط رسانهها نسبت به نتیجهبخش بودن نشست جاری سازمان ملل متحد در شرمالشیخ ابراز تردید میکنند.
رییسجمهوری چین پیشتر قول داده که این کشور تا سال ۲۰۳۰ به اوج انتشار گازهای کربنی خواهد رسید و از آن پس تا سال ۲۰۶۰، انتشار این گازها را به صفر خواهد رساند.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه ۱۹ آبان گزارش داد که امیدها برای اعلام تعهدهای بیشتر از سوی چین در نشست جاری سازمان ملل کاهش یافته است.
این خبرگزاری به نقل از کارشناسان نوشت که عدم انتشار یک برنامه اقدام از سوی چین در جریان برگزاری این نشست، به چند دلیل مختلف میتواند باشد. یکی از این دلایل، نداشتن جایگزین برای منابع آلاینده است، به طوری که اکنون چین از نظر تولید برق بسیار به زغال سنگ وابسته است.
با این حال، چین در سالهای اخیر گامهایی را در حوزه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برداشته و به طور فزاینده در تلاش است تا کارخانههای آلاینده خود را از شهرهای بزرگ دور کند تا کیفیت هوای این شهرها را بهبود بخشد.