کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد احتمالا دو شهروند دیگر این کشور نیز در ایران زندانیاند و در مجموع، تعداد کل شهروندان فرانسوی زندانی در ایران به هفت تن رسیده است.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد وزیر امور خارجه فرانسه با اظهار نگرانی در مورد دو شهروند دیگر بازداشتشده، در این زمینه گفت: «تلاش میکنیم تا اطلاعات متناقض را بررسی کنیم.»
کولونا همچنین تاکید کرد اگر هدف جمهوری اسلامی از این اقدامات «باجگیری» است، باید بداند که «راه اشتباهی» را در مواجهه با فرانسه انتخاب کرده است.
روزنامه فیگارو روز جمعه گزارش داده بود این دو شهروند قبل از شهریور و شروع اعتراضات در ایران بازداشت شدهاند.
پس از پخش ویدیویی از یک زوج فرانسوی از سوی جمهوری اسلامی که در آن «ظاهرا به جاسوسی اعتراف میکنند»، فرانسه روز ششم اکتبر (۱۴ مهر ماه) جمهوری اسلامی را به «اقدامات دیکتاتوری» و «گروگان گرفتن شهروندانش» متهم کرد.
در ماههای اخیر، روابط تهران و پاریس به دلیل توقف مذاکرات احیای توافق هستهای جمهوری اسلامی با غرب و از جمله فرانسه، بدتر شده است.
آغاز اعتراضات سراسری در ایران پس از قتل حکومتی مهسا امینی، اتحادیه اروپا را وادار کرد تا از آمریکا، بریتانیا و کانادا در اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی پیروی کند.
خبرگزاری رویترز به نقل از دو سیاستمدار، خبر داده است که روز دوشنبه و در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو، دور جدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر تصویب خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ۳۱ فرد و نهاد جمهوری اسلامی در دور جدید این تحریمها هدف گرفته شدهاند.
یکی از این دو دیپلمات همچنین به رویترز گفته است فرانسه نامهای جدیدی را برای قرار گرفتن در فهرست تحریمها پیشنهاد داده است.
فهرستی شامل کسانی که به ایران پهپاد میفروشند یا در صادرات قطعات الکترونیکی هواپیماهای بدون سرنشین به جمهوری اسلامی مشارکت دارند.