مقامهای آمریکا و اروپا در واکنش به گزارشها درباره تجاوز به معترضان در زندانهای ایران، این رویکرد جمهوری اسلامی را نشان دهنده شدت سرکوبگری حکومت ایران خواندند و بر پاسخگو کردن عوامل سرکوب وحشیانه و خشونتآمیز معترضان ایران تاکید کردند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، سهشنبه در واکنش به گزارشها از تجاوز جنسی به معترضان در ایران، ضمن ابراز انزجار از این اقدام سرکوبگران گفت: «آمریکا به پیگرد فوری مسئولان سرکوب وحشیانه و خشونتآمیز مردم ایران از طریق اقدامات یکجانبه، چندجانبه و همچنین در سازمان ملل ادامه میدهد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «گویی رهبری جمهوری اسلامی برای ساکت کردن مخالفان از انجام هیچ کاری اکراه ندارد.»
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز در واکنش به گزارشها از تجاوز جنسی به معترضان در زندانهای ایران گفت: «این گزارش یادآور این است که چه چیزهایی برای مردم ایران در خطر است و نشان میدهد این رژیم در تلاش بیهوده خود برای ساکت کردن اعتراضات، تا کجا پیش خواهد رفت.»
هانا نیومن، نماینده حزب سبزهای آلمان در پارلمان اروپا، نیز در نشست روز سهشنبه این پارلمان خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا شد.
او با انتقاد از سیاستهای اتحادیه اروپا و جوزپ بورل در ارتباط با جمهوری اسلامی گفت: « سپاه پاسداران جمهوری اسلامی زیباترین معترضان را انتخاب میکند و به آنها تجاوز میکند تا دیگران جرات اعتراض نداشته باشند. دیگر باید چه کار کنند که سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهیم؟»
شبکه سیانان دوشنبه در گزارشی نوشت پس از دو ماه تحقیق از ۱۱ مورد خشونت جنسی علیه معترضان زن و مرد در بازداشتگاههای ایران مطلع شده و تقریبا همه آنها در مناطق کردنشین ایران رخ داده است.
این شبکه همچنین از فیلمبرداری سرکوبگران از تجاوزهای جنسی با هدف باجخواهی خبر داد.
شبکه سیانان در تحقیقات خود تجاوز جنسی در زندان به آرمیتا عباسی، زن جوان معترضی که در کرج زندانی است را تایید کرده است.
در همین حال، کرین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، با ابراز نگرانی عمیق از شدتگیری سرکوب معترضان مسالمتآمیز در ایران، اقدامات حکومت ایران در کشتن صدها نفر و سرکوب و زندانی کردن فعالان را محکوم کرد. او تاکید کرد آمریکا برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی از همه ابزارها استفاده خواهد کرد.
از سوی دیگر، میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل، با اشاره به دیدار خود با کنشگران ایرانی گفت: «برای واکنش شورای حقوق بشر سازمان ملل به سرکوبگری رژیم ایران، هیچ زمانی مناسبتر از اکنون نیست. مردم ایران استحقاق دارند که خواستار پاسخگویی باشند.»
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۲۴ نوامبر نشست ویژهای برای رسیدگی به کشتار معترضان در ایران و تصمیمگیری در مورد ایجاد یک سازوکار بینالمللی در این باره برگزار خواهد کرد.
در همین حال، سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۲۸ آبان در گزارش آماری جدید خود شمار کشتهشدگان خیزش انقلابی ایرانیان را دستکم ۳۷۸ تن از جمله ۴۷ کودک و ۲۷ زن اعلام کرد و نوشت آمار کشتهشدگان در حالی به سرعت افزایش مییابد که مقامهای جمهوری اسلامی از پذیرش مسوولیت قتل شهروندان سر باز میزنند.
این سازمان در تازهترین گزارش خود تاکید کرد که مقامهای جمهوری اسلامی با شانه خالی کردن از زیر مسوولیت قتل شهروندان، آن را به «گروههای تروریستی و برونمرزی» منتسب میکنند.