کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد نیروی هوایی این کشور هفته آینده همراه با نیروی هوایی آمریکا، رزمایشی مشترک برگزار میکنند. هدف از برگزار کردن این رزمایش، تمرین مقابله با حکومت ایران و شبهنظامیان نزدیک به جمهوری اسلامی در منطقه است.
خبر برگزار شدن این رزمایش، دیروز و پس از دیدار رییس ستاد کل ارتش اسرائیل با مقامات ارشد پنتاگون اعلام شد.
این در حالی است که ارتش اسرائیل این خبر را تایید نکرده است.
در جریان دیدارهای دیروز، ژنرال آویو کوخاوی، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، هشدار داد که شرایط منطقه به نقطه حساسی رسیده و اسرائیل و آمریکا باید برنامه اقدام تهاجمی را علیه جمهوری اسلامی آماده کنند.
کوخاوی روز یکشنبه وارد ایالات متحده شده و در دو روز گذشته با شماری از مقامات ارشد آمریکایی، از جمله مشاور امنیت ملی آمریکا، رییس سیآیای و رییس ستاد کل ارتش ایالات متحده دیدار کرده است.
بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، کوخاوی در این دیدارها تاکید کرده که برنامهریزی برای مقابله با ایران و گروههای نیابتی آن باید تسریع شود.
به گفته رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، جمهوری اسلامی از سویی تحت فشارهای سنگین داخلی و خارجی است و از سوی دیگر در حال جلو بردن برنامه اتمی خود.
کوخاوی تاکید کرد که اسرائیل با قدرت برنامههای عملیاتی خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی توسعه میدهد.
روز ۳۰ آبان نیز آهارون هالیوا، رییس بخش اطلاعات ارتش اسرائیل، گفت که ایران احتمالا به زودی دستکم یک غنیسازی ۹۰ درصدی در سطح تسلیحاتی انجام خواهد داد.
در همین حال دانیل شاپیرو، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل، گفته بود: «باید تمرکز بر جلوگیری از حرکت ایران به سمت ساخت کلاهک اتمی باشد؛ از جمله با گزینه نظامی.»
مقامهای اسرائیلی بارها تاکید کردهاند برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای همه گزینههای خود را روی میز دارند.
بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل، در مرداد ماه اعلام کرده بود که این کشور باید خود را برای اقدام نظامی یکجانبه علیه برنامه اتمی ایران آماده کند.
تاکنون چندین حمله به مراکز و تاسیسات اتمی ایران به اسرائیل نسبت داده شده است.
جروزالم پست پیش از این به نقل از مقامات اسرائیل که نامشان ذکر نشده، گزارش داده بود که تهران حتی در صورت غنیسازی ۹۰ درصدی، تا رسیدن به قابلیت انفجار بمب اتمی دو سال فاصله دارد.
قابلیت انفجار سلاح هستهای چند مرحله دارد و از جمله آن ایجاد قابلیت حمل کلاهک هستهای برای موشکهای بالستیک است. جمهوری اسلامی از سالها پیش در پروژهای تحت عنوان «آماد» برای ایجاد این قابلیت بر روی موشکهای خود فعالیت میکرده و بر اساس اسناد افشا شده از سوی اسرائیل، محسن فخریزاده یکی از مدیران این پروژه بوده است.
فخریزاده از مقامهای ارشد سپاه پاسداران بود که ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را بر عهده داشت. از او به عنوان یکی از برجستهترین و پرنفوذترین چهرههای برنامه هستهای ایران نام برده میشد که نامش در فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته بود.
کشتن او در عملیات روز هفتم آذر ماه ۱۳۹۹ در دماوند در حالی صورت گرفت که مقامهای تهران این اقدام را به اسرائیل نسبت دادهاند.