پس از اعتراضها به قرنطینه شدید در چین، مقامهای این کشور از کاهش سختگیری در اینباره خبر دادند و محدودیتها در برخی شهرها کاهش یافت. در همین حال، مقامهای این کشور از طرح واکسن استنشاقی برای مقابله با شیوه ویروس کرونا خبر دادند.
پس از شکل گرفتن اعتراضهای چند روزه به قرنطینه شدید و سختگیرانه در چین، سون چونلان، معاون نخستوزیر این کشور، از احتمال کاهش سختگیریها در اینباره خبر داد.
در همین حال در برخی از شهرها از جمله گوانگژو و چونگ کینگ، محدودیتها کاهش یافته و برخی مراکز از جمله کسب و کارها، سوپرمارکتها و رستورانها میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
مقامهای پکن روز دوشنبه هفتم آذر اعلام کرده بودند برای مسدود کردن دسترسی به مجتمعهای آپارتمانی که در آنها شیوع ویروس کرونا گزارش شده، دیگر گذرگاه ایجاد نخواهند کرد.
مقامهای سین کیانگ نیز روز یکشنبه اعلام کرده بودند خدمات حمل و نقل عمومی به تدریج از روز دوشنبه در ارومچی، مرکز این استان از سر گرفته میشود.
در همین حال مقامات این کشور از توزیع واکسن استنشاقی کرونا برای افزایش ایمنی در برابر این ویروس خبر دادند.
با این حال به گفته رسانهها این واکسن فقط در چند مرکز در روزهای خاص موجود است.
چین و هند پیش از این از ساخت واکسن استنشاقی کرونا برای نخستین بار خبر داده بودند. افراد این واکسن را از طریق بینی دریافت میکنند.
در روزهای شنبه و یکشنبه اما ساکنان شانگهای و برخی شهرهای دیگر چین تجمعاتی علیه قرنطینه شدید برگزار کردند.
بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تظاهرکنندگان با سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر حزب کمونیست چین» و «مرگ بر شی جینپینگ»، خواستار لغو قرنطینه شدند.
در همین حال تعدادی از ساکنان شهر لانژو در شمال غربی چین، روز شنبه چادرهای کارکنان مراقبتهای بهداشتی را سرنگون و کابینهای آزمایش کرونا را ویران کردند.
معترضان گفتند با وجود این که جواب آزمایش کسی مثبت نبوده، قرنطینه شدهاند.
اعتراضات در چین پس از آتشسوزی شامگاه پنجشنبه در آپارتمانی در منطقه سینکیانگ آغاز شد که ۱۰ کشته و ۹ زخمی بر جای گذاشت.
کاربران فضای مجازی با اشاره به ویدیوهای منتشر شده اعلام کردند ساکنان به دلیل محدودیتهای اعمال شده برای قرنطینه و مسدود شدن برخی مسیرها، نتوانستند به موقع فرار کنند اما مقامهای رسمی این موضوع را که قرنطینه باعث فرار نکردن به موقع ساکنان شده، رد کردند.
موج اعتراضات در چین و در شهرهایی مانند پکن و اورومچی و شانگهای، از زمان به قدرت رسیدن شی جینپینگ در یک دهه اخیر بیسابقه بوده است.
کاخ سفید در واکنش به اعتراضات علیه قرنطینه طولانیمدت و سیاست چین در مقابله با کرونا، در بیانیهای اعلام کرد: «همه حق دارند اعتراض مسالمتآمیز داشته باشند. در اینجا در ایالات متحده و در سراسر جهان، از جمله در چین.»
در حالی که اکثر کشورهای جهان محدودیتهای مرتبط با کرونا را لغو کردهاند، چین همچنان بر سیاست سختگیرانه «کووید صفر» اصرار دارد.