ستایش مقامات جهان از سه‌ ماه خیزش انقلابی ایرانیان و تاکید بر پاسخگو کردن جمهوری اسلامی

شنبه ۱۴۰۱/۰۹/۲۶

در حالی که سه ماه از خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی می‌گذرد، مقامات جهان با ستودن شهامت مردم ایران بر عزم خود بر ادامه حمایت از معترضان ایران و لزوم پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با کشتار، اعدام و سرکوب معترضان تاکید کردند.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود گفت: «چشمان جهان به وضعیت حقوق بشر در ایران است و اقداماتی که حکومت ایران علیه مردمش انجام می‌دهد نباید بدون پیامد بماند.»

او همچنین از اقدامات جمهوری اسلامی در کشتار معترضان، بازداشت‌های گسترده، دادگاه‌های نمایشی، صدور و اجرای احکام اعدام و اعمال خشونت دولتی علیه زنان به شدت ابراز نگرانی کرد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد احیای برجام اکنون مورد توجه آمریکا نیست، چرا که واشینگتن به هر آنچه که تهران در ارتباط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا هر موضوع دیگری مطرح می‌کند، بدبین است.

روبرتا متسولا، رییس پارلمان اروپا، نیز در آستانه سومین ماه از کشته شدن مهسا امینی به دست ماموران گشت ارشاد نوشت: «مرگ وحشیانه مهسا امینی نقطه عطفی بود. زنان و مردانی که در خیابان‌های ایران اعتراض می‌کنند، الهام‌بخش جهان شده‌اند. ما در کنار شما ایستاده‌ایم و با شما خواهیم ماند.»

جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، نیز در توییتی نوشت: «سه ماه پیش در چنین روزی مهسا امینی پس از دستگیری توسط گشت ارشاد جان باخت و از آن زمان تاکنون ما بیش از ۴۰ مقام ایرانی را تحریم کرده‌ایم.» او افزود: «در مجموع ما بیش از ۳۰۰ شخص و نهاد، از جمله سپاه پاسداران را تحریم کرده‌ایم.»

در همین حال، ویلیام برنز، رییس سازمان سیا، به پی‌بی‌اس نیوز گفت: «طولانی شدن مدت اعتراضات ایران و نیز گستره وسیع آن در اقشار، قومیت‌ها و گروه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی این کشور، توجه تحلیلگران سازمان سیا را به خود جلب کرده است.»

برنز گفت: تعداد فزاینده‌ای از مردم ایران از زوال اقتصاد، فساد و محدودیت‌های اجتماعی، ظلم سیاسی و محرومیت از حقوق اولیه انسانی خود به تنگ آمده‌اند و این در حالی است که رژیم ایران برای خواسته‌های جمعیت جوان این کشور هیچ پاسخ خوبی ندارد.

از سوی دیگر، دفتر مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه، در توییتی حکم اعدام علیه امیررضا نصرآزادانی، فوتبالیست ایرانی، به جرم شرکت در اعتراضات را «بی‌عدالتی وحشت‌انگیز» و نشان‌دهنده «ظلم بدون مرز رژیم ایران» خواند. روبیو ضمن محکوم کردن این احکام، خواستار قطع فوری مذاکرات هسته‌ای با تهران شد.

همچنین، نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی- بریتانیایی و کنشگر حقوق بشر، در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان با اشاره به لزوم افزایش فشارهای جهانی علیه حکومت ایران گفت: «قابل درک نیست چرا در حالی که فرزندان مقامات رژیم ایران در کشورهای دموکراتیک در آسایش زندگی می‌کنند، معترضانی که هدف گلوله قرار می‌گیرند نمی‌توانند به غرب پناهنده شوند.»

با این حال، مقامات ارشد جمهوری اسلامی همچنان بر موضع خود در ربط دادن خیزش انقلابی مردم به عوامل خارجی تاکید می‌کنند.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در جمع گردان‌های طلاب در همایش «اقتدار در سایه ولایت» گفت: «امروز شرایط عادی نیست، بلکه خطیر و تعیین‌کننده است. همه دشمنان در دنیا برای برداشتن انقلاب اسلامی به میدان آمدند.»

احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد، نیز با بیان این که «همه دنیا به سر ما ریخته» گفت: «این‌ها همه برای دشمنی با آن آقای پس پرده‌نشین است، نمی‌خواهند او بیاید و مایی که ابزار شدیم برای ظهور وفرج آقا، با ما و این تز می‌جنگند... اگر از این دست برداریم با اقتصاد و سیاست ما راه می‌آیند.»

امام جمعه مشهد گفت: «یک سلسله مزدور پیاده نظام را ریختند که روسری بردارند، کشف حجاب کنند و ما عقب‌نشینی کنیم، بگوییم این خواست مردم است، کدام مردم؟ ما نباید عقب‌نشینی کنیم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها