در حالی که به نظر میرسد بنیامین نتانیاهو این هفته به رییس جمهور اسرائیل اعلام کند که توانایی تشکیل دولت را دارد، شب گذشته هزاران نفر در میدان هابیما در تلآویو تظاهراتی را در اعتراض به دولت در حال تشکیل برگزار کردند.
این تظاهرات شامگاه شنبه ۲۶ آذر به دعوت گروه موسوم به جنبش کیفیت حکومت برگزار شد و شماری از چهرههای مشهور سیاسی، از جمله مشه یعلون، رییس پیشین ستاد کل ارتش اسرائیل و وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و همچنین یائیر گولان، معاون پیشین رییس ستاد کل ارتش و نماینده پیشین کنست از حزب مرتص شرکت داشتند.
در آغاز این تجمع، دکتر الیاد شراگا، رییس جنبش کیفیت حکومت، گفت که دولت جدید قصد دارد دی ان ای کشور اسرائیل را تغییر داده و آن را از کشوری سکولار، به حکومتی مذهبی، آخرالزمانی و «خمینیست» تغییر دهد.
«خمینیسم» در ادبیات سیاسی اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران و حکومت شریعت اشاره دارد.
همزمان، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سرمقاله شماره روز شنبه خود هشدار داد که دولت جدید اسرائیل ایده دموکراسی در کشوری یهودی را تهدید میکند.
این روزنامه نوشت اگرچه نتانیاهو در انتخاباتی آزاد و عادلانه پیروز شد، اما قدرت بیش از حدی که او به شرکای راست افراطیاش در ائتلاف داده، تهدیدی واقعی برای ارزشهای دموکراتیک است.
سردبیری نیویورک تایمز نوشت که این روزنامه همواره حامی اسرائیل و راه حل دو کشور برای دو ملت بوده است. اما دولت که قرار است در این کشور روی کار بیاید، تهدیدی جدی برای آینده اسرائیل، مسیر پیش روی آن، امنیت این کشور و حتی ایده سرزمین یهودی است.
این سرمقاله میگوید دولت جدید اسرائیل راهش را به صورت کیفی از دیگر دولتهای این کشور در هفتاد و پنج سال گذشته جدا کرده و درباره قدرت بیش از حدی که این ائتلاف به یهودیان مذهبی افراطی و ملیگرایان افراطی میدهد هشدار داده است.
نیویورک تایمز میگوید این دولت شرایط را، چه از نظر نظامی و چه از نظر سیاسی برای رسیدن به راه حل دو کشور برای دو ملت غیر ممکن میکند و از دولت بایدن میخواهد که هر آنچه در توان دارد انجام دهد تا از وجود دولتی در اسرائیل که حقوق برابر افراد را تضمین کرده و قانون در آن حاکم است حمایت کند.
به نوشته این روزنامه، چنین اقدامی نهایت دوستی و نشاندهنده رابطه ویژه بین اسرائیل و ایالات متحده است.
تشکیل دولت جدید اسرائیل در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر منتخب این کشور به تازگی در گفتوگوهایی عادیسازی روابط با عربستان سعودی و ادامه مقابله با برنامه اتمی جمهوری اسلامی را از اهداف دولت خود ذکر کرد.
نتانیاهو در مصاحبه با وبسایت واشینگتن اگزمینر گفت که یکی از اهداف پیش روی او در دولت تازهاش عادیسازی روابط با عربستان سعودی است که به «نزاع اسرائیل و اعراب» پایان خواهد داد.
عربستان سعودی از زمان تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ این کشور را به رسمیت نشناخته است.
نتانیاهو در گفتوگوی دیگری با العربیه نیز بار دیگر جمهوری اسلامی را تهدیدی علیه منطقه و جهان توصیف و اعلام کرد: «با خودم و مردم اسرائیل پیمانی راسخ بستهام که تمام تلاشها را برای ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای به کار گیرم.»