وزارت امور خارجه اسرائیل با صدور بیانیهای، صدور حکم اعدام برای مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر در ایران را محکوم کرد و خواستار حمایت جهانیان از او شد. بهمن به دلیل مصاحبه با رسانههای اسرائیلی، در روزهای گذشته به اعدام محکوم شده است.
روز جمعه نهم دی، وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیهای به حکم اعدام مهدی بهمن واکنش نشان داد و اعلام کرد: «در ایران میتوانند شما را به خاطر زن بودن، دانشجو بودن، کودک بودن و حتی دگرباش بودن اعدام کنند.»
در این بیانیه آمده است: «مهدی بهمن، نویسنده ایرانی نیز که مدافع گفتوگوی ادیان بود، تنها به دلیل این که با یک خبرگزاری اسرائیلی مصاحبه کرده، به اعدام محکوم شده است.»
وزارت امور خارجه اسرائیل همچنین این اقدام جمهوری اسلامی را محکوم کرد و نوشت: «نباید مهدی بهمن را تنها بگذاریم و باید این خبر را پخش کنیم.»
از سوی دیگر، بیش از ۲۰ رسانه اسرائیلی هم با شگفتزدگی، خبر اعدام این شهروند ایرانی را به دلیل «مصاحبه» منعکس کردند.
مهدی بهمن به دلیل «ابراز تاسف از دشمنی جمهوری اسلامی با اسرائیل» در گفتوگو با شبکه تلویزیونی این کشور، به جاسوسی متهم شده است.
بر اساس گزارشها، نیروهای حکومتی شامگاه ۱۹ مهر به منزل این نویسنده یورش برده و او را با خشونت بازداشت کردند.
این نویسنده و نگارگر از زمان بازداشت تاکنون در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین که تحت نظارت وزارت اطلاعات است، نگهداری میشود.
روز شنبه سوم دی ماه در حالی دادگاه مهدی بهمن در تهران برگزار شد که همچون دیگر معترضان، او نیز در این مدت از حق داشتن وکیل تعیینی محروم بوده است.
او نویسنده مجموعه داستان «سرمای استخوان سوز» است که به دلیل سانسور، سال ۲۰۱۹ از سوی «نشر روناک» در آمستردام منتشر شد.
مهدی بهمن تاکنون دو بار با شبکه ۱۳ اسرائیل مصاحبه کرده بود؛ اقدامی که به گفته نزدیکانش از دغدغهمندی و فعالیتهایش در حوزه «همزیستی مسالمتآمیز ادیان» نشات گرفته بود.
او در دو دهه گذشته کتابهای تورات، زبور، انجیل و نسخهای از صحیفه عزرا در کتاب مقدس یهود را تذهیب کرده است.
این نگارگر، در سالهای اخیر همچنین همراه با عبدالحمید معصومی تهرانی، روحانی منتقد جمهوری اسلامی، فعالیتهای مشترکی در راستای گفتوگوی ادیان انجام داده است.
علاوه بر مهدی بهمن، عبدالحمید معصومی تهرانی هم از روز ۲۴ مهر بازداشت شده است.
از آغاز خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی تاکنون حدود ۲۰ هزار نفر در جریان اعتراضات ایران بازداشت شدهاند.
در میان بازداشتیها اقشار مختلفی چون روزنامهنگار، وکیل، استاد، دانشجو، دانشآموز، شخصیتهای دینی، نویسنده و هنرمند هستند.
از سوی دیگر، بنا بر گزارش سازمانهای حقوق بشری، دستکم ۱۰۰ تن از بازداشتیها با اتهام محاربه و فساد فیالارض در معرض صدور یا اجرای حکم اعدام قرار دارند.