انتقاد نتانیاهو از ارجاع پرونده سرزمین‌های فلسطینی به لاهه: ملت یهود اشغالگر نیست

یکشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۱۱

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل در زمینه ارجاع پرونده اشغال سرزمین‌های فلسطینی به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه به شدت انتقاد کرد.

نتانیاهو در ویدئویی که دیشب منتشر کرد گفت: «همانند صدها تصمیم منحرف مجمع عمومی سازمان ملل علیه اسرائیل در سال‌های اخیر، تصمیم نفرت‌انگیر امروز هم هیچ تعهدی برای دولت اسرائیل ایجاد نمی‌کند. ملت یهود در سرزمین خود و در پایتخت ابدی خود، اورشلیم، اشغالگر نیست.»

او در ادامه افزود: «هیچ تصمیمی از سوی سازمان ملل این واقعیت تاریخی را تغییر نمی‌دهد.»

نتانیاهو در ادامه با اشاره به اینکه اکثریت مطلق اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد حاضر نشدند به قطعنامه دیروز رای موافق بدهند و این قطعنامه تنها با اکثریت نسبی به تصویب رسید، این موضوع را پیروزی دولت خود که دو روز پیش از این رأی‌گیری روی کار آمده دانست.

بر اساس گزارش‌ها، نتانیاهو شخصا پیش از این رای‌گیری با رییس جمهوری اوکراین، ولودمیر زلنسکی صحبت کرد و اوکراین خواست که با این قطعنامه مخالفت کند.

اوکراین که در دور پیشین رای‌گیری در کمیسیون داخلی مجمع عمومی به این قطعنامه رای موافق داده بود، نهایتا در رای‌گیری دیروز به آن رأی ممتنع داد.

در برابر زلنسکی از نتانیاهو خواست که به اوکراین کمک نظامی برساند؛ موضوعی که به گفته رسانه‌های اسرائیلی، نتانیاهو به آن پاسخ روشنی نداد.

قطعنامه‌ای که دیروز با ۸۷ رای موافق، در برابر ۲۶ رای موافق تصویب شد، از دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهد که نظر خود را درباره «اشغال ادامه‌دار، شهرک‌سازی و الحاق سرزمین‌های فلسطینی» ارائه کند.

این قطعنامه در اوایل نوامبر از سوی یک کمیته سازمان ملل متحد به تصویب رسیده بود.

یک ماه پیش، دفتر یائیر لاپید، نخست‌وزیر وقت اسرائیل اعلام کرد که او از رهبران جهان خواسته از پیشنهاد تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل متحد برای دریافت نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری درباره «اشغال» کرانه باختری رود اردن از سوی اسرائیل جلوگیری کنند.

در نامه‌ای که لاپید به سران ۵۰ کشور جهان، از جمله سران بریتانیا و فرانسه ارسال کرد، از آنها خواسته بود تا با وارد آوردن فشار به تشکیلات خودگردان فلسطینی، جلوی تصویب این قطعنامه را بگیرند.

لاپید در نامه خود تاکید کرده بود: «این قطعنامه نتیجه تلاشی هماهنگ برای جدا کردن اسرائیل، بی‌اعتبار کردن نگرانی‌های امنیتی مشروع ما و مشروعیت‌زدایی از موجودیت ماست.»

نخست‌وزیر پیشین اسرائیل گفت وضعیت سرزمین مورد مناقشه باید منوط به مذاکرات مستقیم میان اسرائیل و فلسطینیان باشد و ارجاع این موضوع به دیوان بین‌المللی دادگستری «تنها به سود افراطگرایان خواهد بود.»

کنترل کرانه باختری و اورشلیم شرقی از زمان جنگ سال ۱۹۶۷در دست اسرائیل است.

مذاکرات میان اسرائیل و فلسطینیان که تحت حمایت آمریکا برگزار می‌شد در سال ۲۰۱۴ متوقف شد.

اعضای ارشد دولت ائتلافی نتانیاهو پیشتر نیز با تشکیل دولت فلسطین مخالفت کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها