علیرغم انتقادهای تند دولت آلمان از سرکوب خشونتبار خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی، صادرات این کشور به ایران در سال گذشته میلادی حدود ۱۳ درصد رشد داشته است.
صادرات آلمان در ۱۱ ماه گذشته سال میلادی ۱۲/۷ درصد رشد کرده و به حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو رسیده است.
در همین حال اتاق بازرگانی آلمان و ایران اعلام کرد که آلمان همچنان مهمترین شریک تجاری ایران در اروپا است.
حجم صادرات ایران به آلمان اما در ۱۱ ماه سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۸ میلیون یورو بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۲/۹ درصد کاهش داشته است.
تولیدات شیمیایی، ماشینآلات و مواد غذایی از جمله صادرات ایران به آلمان بوده و مواد غذایی بیشترین میزان صادرات از ایران به آلمان بوده است.
پیش از این نمایندگان احزاب اپوزیسیون در پارلمان آلمان از کافی نبودن اقدامات علیه جمهوری اسلامی، از جمله «قرار نگرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی» انتقاد کردهاند و ۴۳ نماینده عضو حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی شدهاند.
در همین حال پیشتر کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل اعلام کرده بود برخی کشورهای اروپایی و در راس آنها آلمان و هلند در حال وارد آوردن فشار به اتحادیه اروپا برای معرفی کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان گروهی تروریستی هستند.
بر اساس این گزارش، دلیل این موضوع همکاری ایران با روسیه در حمله به اوکراین و نیز سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران است.
دیپلماتهای اروپایی به این شبکه گفتند که اتحادیه اروپا برای نخستین بار توجیه کافی را برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران دارد.
آنان در عین حال اعلام کردند باید همه کشورهای اروپایی با این تصمیم موافقت کنند و این پروسه زمانبر است.