در ادامه حمایتهای جهانی از خیزش انقلابی ایرانیان، مقامهای کشورهای غربی بر لزوم قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی، اخراج دیپلماتهای جمهوری اسلامی و تعطیلی مراکز اسلامی وابسته به حکومت ایران تاکید کردند.
آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، گفت با توجه به ادامه سرکوب اعتراضها در ایران، پاریس قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را از گزینههای روی میز حذف نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به پرسشی درباره موضع فرانسه در زمینه تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران گفت: «با توجه به ادامه سرکوبها در ایران، فرانسه برای اعمال تحریمهای جدید با شرکای خود در اروپا در حال همکاری است و هیچ گزینهای را مستثنا نخواهد کرد.»
پیر پولییو، رهبر اپوزیسیون در پارلمان کانادا، به مهسا مرتضوی، خبرنگار ایران اینترنشنال، گفت: «نخستوزیر کانادا به موجب قانون این قدرت را دارد که سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد و ما از او میخواهیم این کار را انجام دهد.»
رهبر اپوزیسیون کانادا درباره تاثیر تروریست شناخته شدن سپاه بر افرادی که سربازی اجباری را در سپاه گذراندهاند، گفت: «قانون کسانی را که به اجبار در بخشی از یک سازمان تروریستی بودهاند تحت پیگرد قرار نمیدهد، بلکه کسانی که با میل خود در این سازمان شرکت کردهاند را هدف قرار میدهد.»
در همین حال، موج محکومیت اعدامها در ایران و کارزار جهانی حمایت از معترضان زندانی تحت خطر ادامه دارد. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت دولت ایران مجازات اعدام را برای ایجاد ترس در مردم و سرکوب مخالفان به کار گرفته و اعدامها به منزله «قتل با مجوز دولت» است.
الکساندر شالِنبِرگ، وزیر خارجه اتریش، در صفحه توییترش نوشت اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی که در ارتباط با اعتراضات در ایران دستگیر شده بودند را به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند.
جوردن استيل-جان، سناتور استراليایی، نیز اعلام کرد به سفیر جمهوری اسلامی نامه نوشته تا حمایت سیاسی خود را از مجید کاظمی، معترض اصفهانی محکوم به اعدام، اعلام کند.
از سوی دیگر، مقامات غربی، از جمله عبیر السهلانی، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، چارلی ویمرز، نماینده سوئد در پارلمان اروپا و متی هون، معاون سیاسی حزب محافظهکار بریتانیا، در برنامه چشمانداز با سیماثابت به ایران اینترنشنال گفتند که کشورهای غربی باید سپاه پاسداران را در فهرست سازمان تروریستی قرار دهند، دیپلماتهای جمهوری اسلامی را اخراج کنند و مراکز وابسته به حکومت ایران را تعطیل کنند.
ماریون کوتیار، بازیگر فرانسوی برنده جوایز اسکار و گلدن گلوب، نیز در واکنش به اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی نوشت: «ما باید از رنجی که آنها میبرند بگوییم. در ایران یک وضعیت اضطراری وجود دارد. باید به مبارزه برای نجات مردم بی گناهی که توسط رژیم ایران به اعدام محکوم شدهاند ادامه دهیم.»
کوتیار در این پست اینستاگرامی با درج هشتگ «اعدام را در ایران متوقف کنید» جمله مشهوری را که محمدمهدی کرمی به پدرش گفته بود، بازنشر کرده که گفته بود: «بابا حکم ما را دادند، حکم من اعدامه، ولی به مامان نگو.»
در همین حال، بنیاد دفاع از دموکراسیها از تهیه یک استراتژی جامع برای ارائه به مقامات آمریکا و کشورهای متحد آن برای حمایت از مردم ایران و مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی خبر داد.
بنیاد دفاع از دموکراسیها در استراتژی پیشنهادی خود ضمن تاکید بر لزوم استفاده همزمان از چند مولفه اقتدار ملی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد دولت بایدن باید در هرگونه راهبرد خود، حمایت از معترضان ایران را در نظر بگیرد.
این بنیاد افزود آمریکا باید نقاط ضعف کنونی رژیم ایران را شدیدتر کند و در راهبرد خود همه خطرهای جمهوری اسلامی را در نظر بگیرد. تمرکز صرف بر مساله خلع سلاح، جلوی پیشرفت سیاست آمریکا در برابر جمهوری اسلامی را میگیرد.
در همین حال، نشریه شارلی ابدو نیز با تاکید بر اینکه در پاسخ به حملات آخوندها کارتونهای بیشتری از آنها منتشر خواهد کرد افزود: «رژیم آخوندها آنقدر احساس خطر کرده که حمله کردن به سایت یک روزنامه فرانسوی را برای وجود خودش حیاتی میداند. از یک سو (برای ما) افتخاری است و از سوی دیگربه ویژه مدرکی است دال بر اینکه قدرتشان احساس شکنندگی میکنند...آخوندها از میل و علاقه و اشتیاق چه می فهمند؟»