شنبه اعتراضی ایرانیان خارج کشور در همبستگی با خیزش انقلابی مردم این هفته نیز در شهرهای مختلف جهان برگزار شد. در سوئد، معترضان ایرانی با تجمع مقابل مسجد «امام علی» در شمال شهر استکهلم، خواهان تعطیلی این مرکز شدند و آن را «لانه جاسوسی جمهوری اسلامی» خواندند.
ایرانیان مقیم استرالیا، اروپا و آمریکای شمالی این هفته نیز در تجمعها و تظاهرات خود خواستار حمایت جهانی از معترضان ایران، افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی و تروریست شناختن سپاه پاسداران شدند.
از آغاز خیزش سراسری در ایران، در دهها شهر خارجی نیز ایرانیان مقیم و غیرایرانیان، هر هفته و در روزهای مختلف دست به برگزار کردن تجمعات و راهپیماییهایی زدهاند که تا امروز ادامه دارد.
آمریکا: واشینگتندیسی، لسآنجلس، سن دیهگو
جمعیت گستردهای از ایرانیان و کنشگران در واشینگتندیسی در همراهی با خیزش انقلابی مردم ایران تظاهرات کردند. تظاهراتکنندگان به نشانه قدردانی از پارلمان اروپا در تروریست شناختن سپاه پاسداران، مقابل دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا تجمع کردند.
ایرانیان و کنشگران حاضر در تظاهرات واشینگتندیسی در مسیر خود همچنین مقابل دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی تجمع کرده و خواستار توجه و واکنش جامعه جهانی به جنایتهای حکومت ایران علیه مردم شدند.
بابک امینی، موسیقیدان، که در تظاهرات واشینگتندیسی حضور داشت در گفتوگو با ایراناینترنشنال با تاکید بر لزوم همراهی هنرمندان با خیزش انقلابی مردم، آثار انقلابی هنرمندان در این مدت را حمایتی بسیار مهم از معترضان دانست.
ایرانیان و کنشگران ساکن لسآنجلس نیز با برگزاری تجمعی علیه جمهوری اسلامی شعار دادند. شرکتکنندگان در این تجمع خواستار حمایت جهانی از خیزش انقلابی مردم ایران شدند.
ایرانیان و کنشگران ساکن سن دیهگو در ایالت کالیفرنیای آمریکا نیز با برگزاری تظاهراتی خواستار اقدامات بیشتر دولت بایدن در حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران شدند. تظاهراتکنندگان از سازمان ملل خواستند در واکنش به جنایتهای جمهوری اسلامی اقدامات گستردهتری در پیش گیرد.
در همین حال، حمایت مقامهای آمریکایی از معترضان ایران نیز ادامه داشت. بن کاردین، سناتور دموکرات آمریکا، در واکنش به گزارشی مبنیبر اینکه محمدمهدی کرمی تنها ۱۵ دقیقه وقت دفاع در دادگاه داشته، آن را «عجیب و بیرحمانه» خواند و گفت: «مردم ایران در اعتراض به رژیمی که مسلما یکی از بدترین ناقضان حقوق بشر در جهان است، شجاعت از خود نشان میدهند.»
کانادا: تورنتو، مونترال، کلگری، ونکوور
ایرانیان و کنشگران تورنتو در خیابان یانگ، بلندترین خیابان جهان، با تشکیل کاروانی چندین کیلومتری از کامیونها در این خیابان، خواستار توجه جهانی به جنایتهای جمهوری اسلامی و حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران شدند.
مهرزاد زارعی، از دادخواهان پرونده پرواز اوکراینی و از برگزارکنندگان کاروان اعتراضی کامیونداران ایرانی در تورنتو، به ایراناینترنشنال گفت سپاه پاسداران ۴۴ سال در حال جنایت بوده و باید در فهرست تروریسم قرار گیرد. او تاکید کرد وابستگان جمهوری اسلامی باید از کانادا اخراج شوند.
ایرانیان و کنشگران شهر ونکوور کانادا نیز در همبستگی با خیزش انقلابی مردم ایران در مرکز این شهر تظاهرات و تجمع برگزار کردند. تظاهراتکنندگان خواستار تروریست شناختن سپاه و اخراج وابستگان جمهوری اسلامی از کانادا شدند.
در شهر مونترال نیز، ایرانیان و کنشگران با برگزاری تجمعی خواستار حمایت جامعه جهانی از خیزش انقلابی مردم ایران شدند. شرکتکنندگان در این تجمع با خواندن سرودهای انقلابی و نمایش عکسهای معترضان کشته شده، با مردم ایران اعلام همبستگی کردند.
در شهر کلگری نیز ایرانیان و کنشگران با برگزاری تظاهراتی خواستار حمایت جهانی از خیزش انقلابی مردم ایران شدند. تظاهراتکنندگان با حمل عکسهای معترضان کشته شده و در معرض خطر اعدام، بر لزوم واکنش بینالمللی به جنایتهای جمهوری اسلامی تاکید کردند.
بریتانیا: لندن
در بریتانیا نیز، ایرانیان مقیم لندن، پس از برگزاری دو تظاهرات در نقاط مختلف این شهر، مقابل دفتر نخستوزیری این کشور تجمع کرده و با خیزش انقلابی مردم ایران ابراز همبستگی کردند.
شرکتکنندگان در این تجمع درباره نظرات موافق و مخالف خود درباره کارزار وکالت دادن به شاهزاده رضا پهلوی صحبت کردند.
هلند: آمستردام
ایرانیان و کنشگران ساکن آمستردام نیز با برگزاری تجمعی ضمن ابراز همراهی با خیزش انقلابی مردم ایران، خواستار اقدام قاطعانه جامعه جهانی در واکنش به جنایتهای جمهوری اسلامی شدند.
به گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، حضور کنشگران هلندی در این مراسم و سر دادن شعار «زن، زندگی، آزادی» از سوی آنها، یکی از قسمتهای مورد توجه در این تجمع بود.
سوئد؛ استکهلم، گوتنبرگ
روز شنبه در شهر گوتنبرگ شماری از ایرانیان در حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران تجمع کرده و سرودهایی انقلابی را همخوانی کردند.
جمعی از ایرانیان مقیم سوئد هم مقابل مسجد امام علی استکهلم تجمع کرده و با روشن کردن شمع، نمایش عکسهایی از اعدامشدگان و کشتهشدگان خیزش انقلابی و گذاشتن گل کنار تصاویرشان، یاد قربانیان جمهوری اسلامی را گرامی داشتند.
بر اساس گزارشها، حدود دو میلیون نفر از جمعیت سوئد را مهاجرانی با ادیان مختلف تشکیل میدهند و دولت به مراکز دینی آنان از جمله مسجد امام علی استکهلم وابسته به جمهوری اسلامی، کمک مالی میکند.
تجمعکنندگان، ایرانیان مقیم سوئد، فعالان حقوق بشری و سیاسی اما این مسجد را نه محلی برای عبادت مسلمانان و به خصوص شیعیان ساکن سوئد که یک «لانه جاسوسی برای جمهوری اسلامی» میدانند.
رسانههای سوئد نیز در یک سال گذشته گزارشهای متعددی درباره این مسجد و مساجد دیگر شهرهای این کشور از جمله در مالمو منتشر کردند و با اشاره به این که در این مساجد عمل صیغه انجام میشود، از آن با عنوان «تنفروشی قانونی» نام بردند.
برخی نمایندگان پارلمان سوئد نیز خواهان تعطیلی این اماکن شدند چرا که به گفته آنان، این مساجد و به طور مشخص مسجد امام علی استکهلم، علاوه بر کمکهزینهای که از محل مالیات مردم سوئد دریافت میکنند، از دولتهای غیردموکراتیک مانند جمهوری اسلامی ایران هم بودجه میگیرند.
مسجد امام علی اما شبیه به فضای مرسوم مساجد در ایران نیست بلکه مرکزی با حدود ۲۰ کارمند است که بر اساس گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، تاکنون پاسخگوی هیچ سوالی چه به شکل حضوری و چه از طریق ایمیلها نبوده است.
اما در هفتههای گذشته، شماری از ایرانیان با تجمع مقابل مرکز اسلامی فرانکفورت و هامبورگ، آنها را نیز لانه جاسوسی جمهوری اسلامی خوانده و خواهان تعطیلیشان شدند.
بسته شدن تمامی مساجد، مراکز و نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی، سفارتخانهها و کنسولگریها در شهرهای آلمان و اخراج سفیران و دیپلماتهای ایرانی از این کشور، از جمله خواستههای تجمعکنندگان بود.
استرالیا؛ ملبورن، سیدنی، آدلاید و بریزبن
روز شنبه همچنین ایرانیان مقیم استرالیا در شهرهای ملبورن، سیدنی، آدلاید و بریزبن برای حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی تجمع کردند.
در شهر ملبورن تجمعی در حمایت از کارزار تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران برپا شد و تجمعکنندگان از دولت استرالیا خواستند تا سپاه را همزمان با اروپا، در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
گروهی از تجمعکنندگان با پوشیدن پیراهنهای سپید به یاد صلح و آزادی و برخی دیگر با بستن چشمبند، اعتراض خود را به رفتارهای خشونتآمیز جمهوری اسلامی با مخالفانش از جمله شلیک گلولههای ساچمهای به چشم معترضان نشان دادند.
در این تجمع همچنین معترضان علیه جمهوری اسلامی و علی خامنهای شعار دادند.
نیوزیلند؛ اوکلند
در شهر اوکلند نیز گروهی از ایرانیان مقیم نیوزیلند در حمایت از خیزش انقلابی مردم علیه جمهوری اسلامی تجمع و راهپیمایی کردند.
این معترضان خواهان آزادی و تغییر رژیم در ایران شده و شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
دانمارک؛ کپنهاک
روز شنبه شماری از ایرانیان مقیم دانمارک روبهروی دادگاه بزرگ کپنهاک تجمع کردند تا صدای زندانیان سیاسی و کشتهشدگان خیزش انقلابی مردم ایران باشند.
تجمعکنندگان با نمایش تصاویری از معترضان کشته شده، شعارهایی چون «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و «مرگ بر خامنهای» سر دادند.
گروهی از زنان معترض نیز در اقدامی نمادین، روسریهای خود را در سطل زباله انداختند.
اسپانیا؛ بارسلونا
ایرانیان مقیم اسپانیا در شهر بارسلونا تجمع و راهپیمایی اعتراضی شکل دادند.
معترضان ضمن حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران، نام اعدامشدگان اعتراضات مانند محسن شکاری و محمدمهدی کرمی را فریاد زدند.
آلمان؛ هامبورگ، کلن، برلین
ایرانیان مقیم آلمان در تجمع روز شنبه در شهر هامبورگ، سرودهای انقلابی را همخوانی کرده و تصاویری از معترضان کشته شده به نمایش گذاشتند.
در شهر کلن هم گروهی از ایرانیان مقیم آلمان در حمایت از خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی تجمع کردند.
همزمان در برلین، انجمنهای پزشکان و کادر درمان کشورهای اروپایی، گردهمایی اعتراضی برگزار کردند.
تجمعکنندگان ضمن محکوم کردن اقدامات رژیم جمهوری اسلامی در هدف قرار دادن معترضان، بر حمایت از حقوق کادر درمان و بیماران که از سوی دستگاههای امنیتی و قضایی نقض میشود، تاکید کردند.