وزیران دفاع و مقامات ۵۰ کشور حامی اوکراین در نشست خود در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان بر ارائه تسلیحات بیشتر، از جمله سیستمهای پدافند هوایی و انواع تانکها، به اوکراین تاکید کردند، اما درباره تقاضای اصلی اوکراین برای دریافت تانکهای لئوپارد-۲ تصمیم نهایی نگرفتند.
عدم تصمیمگیری نهایی کشورهای حامی اوکراین درباره ارائه این تانکها، با انتقاد گسترده محافل داخل این کشور همراه شد. با این حال، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد در این نشست درباره ارائه این تانکها پیشرفتهایی صورت گرفت و قرار شد آموزش نیروهای اوکراینی برای کار با این تانکها آغاز شود.
در همین حال، رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد مقامهای آمریکا به اوکراین توصیه کردهاند، تا زمانیکه آموزش نیروهای این کشور با تجهیزات نظامی جدید تکمیل نشده، علیه مواضع روسیه حمله گسترده انجام ندهند.
وزیر دفاع آلمان که کشورش هنوز درباره ارائه تانکهای لئوپارد-۲ به اوکراین همچنان مردد است، گفت آلمان به زودی در این مورد تصمیمگیری خواهد کرد.
در همین حال، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در حاشیه این نشست به خبرنگاران گفت اوکراین بدون تانکهای لئوپارد-۲ نیز از نظر نظامی تجهیزات مناسبی دارد و این کشور در دفاع از خود در برابر روسیه تنها به یک ابزار خاص محدود نشده است.
از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از حامیان اوکراین خواست علاوه بر ارسال سلاحهای جدید به اوکراین، بر تامین مهمات سلاحهای قدیمیتر نیز تمرکز یابند.
در حالی که هنوز چشمانداز مشخصی برای پایان جنگ اوکراین وجود ندارد، مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در نشست رامشتاین گفت: بیرون کردن کامل ارتش روسیه از تمام نقاط اشغال شده اوکراین در سال ۲۰۲۳ «بسیار، بسیار سخت» خواهد بود. جنگ روسیه علیه اوکراین «با مذاکره» پایان خواهد یافت، نه در میدان مبارزه.
این در شرایطی است که تلاشهای بینالمللی برای برقراری مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین تا کنون بینتیجه مانده است. رجب طیب اردوغان، رییسجمهور ترکیه، که کشورش پیشتر نیز پیشنهاد میانجیگری بین روسیه و اوکراین را داده بود، در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی پیشنهاد خود را برای میانجیگری میان مسکو و کییف دوباره تکرار کرد.
همزمان با نشست کشورهای حامی اوکراین، سخنگوی کرملین گفت که ارسال تانکهای جدید به اوکراین توسط کشورهای غربی، روند درگیری را تغییر نمیدهد.