وزارت خزانهداری آمریکا چند شخص مرتبط با شرکت «پرآور پارس» را به دلیل دست داشتن در ساخت پهپاد برای جمهوری اسلامی تحریم کرد و دو کشتی نیروی دریایی ارتش را نیز در فهرست تحریم قرار داد.
تحریمهای جدید آمریکا هشت مدیر ارشد «پرآور پارس» را که برخی از آنها از اعضای سپاه پاسداران هستند هدف گرفته است. نام علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، و محمدصادق حیدری موسی، عضو نیروی دریایی سپاه، در این فهرست قرار دارد.
«ناوبندر مکران» و «ناوچه دنا» متعلق به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در فهرست تحریمهای جدید آمریکا هستند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به تحریم شرکت «پرآور پارس» به دلیل تولید پهپاد گفت: «ما به بستن روزنههای آسیبپذیر و محدودسازی تلاش مذبوحانه روسیه در جنگ بیدلیل علیه اوکراین ادامه خواهیم داد.»
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز در توییتی نوشت: «ما در هدف قرار دادن عناصر بیشتری از برنامه پهپادی ایران تردید نخواهیم کرد. از ایران میخواهیم مسیر خود را تغییر داده و حمایت از جنگ روسیه را متوقف کند.»
روز چهارشنبه نیز، وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم هفت شرکت و نهاد جمهوری اسلامی به دلیل ارائه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین خبر داده بود.
طبق این تحریمها، نیروی هوافضا و سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران، شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی، شرکت اوج پرواز ما دو نفر، شرکت پرآور پارس، صنایع هوایی قدس و صنایع هوایی شاهد در فهرست سیاه تجاری وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفتند.
پیشتر در ۱۶ دیماه نیز، وزارت خزانهداری آمریکا در یک بسته تحریمی دیگر علیه برنامه پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی، شش مدیر اجرایی و عضو هیات مدیره صنایع هوایی قدس و مدیر سازمان صنایع هوافضای ایران را تحریم کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، سازمان صنایع هوایی قدس که ۱۰ سال پیش تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته بود، به عنوان یک سازنده کلیدی تسلیحات جمهوری اسلامی، مسئول طراحی و تولید پهپادها در ایران است.
آمریکا تاکنون تحریمهای مختلفی را علیه صنعت پهپادسازی جمهوری اسلامی اعمال کرده است.
پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از همکاری این کشور با اسرائیل برای مختل کردن شبکه اشاعه پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی خبر داد و گفت واشینگتن در حال در پیش گرفتن رویکردی هماهنگ برای اخلال در ارسال پهپادهای ساخت ایران به روسیه و همچنین سایر گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی است.
شبکه سیانان نیز به تازگی در گزارشی اعلام کرد ۴۰ قطعه از قطعات پهپادهای سرنگون شده ایرانی در اوکراین، محصول ۱۳ شرکت مختلف آمریکایی بوده و ۱۲ قطعه نیز ساخت شرکتهایی از سوئیس، کانادا، ژاپن، تایوان و چین هستند.
طبق این گزارش، شواهدی مبنی بر نقض تحریمها علیه جمهوری اسلامی از سوی این شرکتها وجود ندارد و ممکن است این قطعات از طریق شرکتهای ثالث به ایران ارسال شده باشد.