کمیسیون اروپا که وظیفه مقابله با اطلاعات نادرست در فضای آنلاین را بر عهده دارد با ابراز ناامیدی از عملکرد توییتر نسبت به ارائه دادههای مورد نیاز این نهاد، به این شرکت کارت زرد داد. بر همین اساس اگر توییتر تا ماه ژوئن آینده به تعهداتش عمل نکند، ممکن است از سوی اروپا جریمه شود.
ویرا جوروا، معاون بخش ارزشها و شفافیت کمیسیون اروپا، در بیانیهای مطبوعاتی تاکید کرد شفافیت باید بیشتر از اینها باشد و برای داشتن کیفیت اطلاعات در فضای دیجیتال، نمیتوان صرفا به خود پلتفرمها تکیه کرد.
به گفته او، اطلاعاتی که پلتفرمها در زمینه مقابله با دروغسازی و دروغپردازی گزارش میکنند باید به طور مستقل قابل تایید باشد.
توییتر برخلاف شرکتهای گوگل، متا، مایکروسافت و تیکتاک، در گزارش شش ماهه ارائه شده به کمیسیون اروپا نتوانست اعضای این نهاد را نسبت به عملکرد خود در رابطه با مبارزه با اطلاعات نادرست قانع کند.
ایلان ماسک، مدیر و مالک توییتر، اوایل ماه جاری میلادی با کمیسر اتحادیه اروپا در زمینه بازارهای داخلی دیدار کرده بود.
هدف از این دیدار، گفتوگو در رابطه با قانون جدید خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا بود.
ماسک پس از این ملاقات در حساب توییتر خود نوشت که اهداف اتحادیه اروپا در زمینه شفافیت، پاسخگویی و دقت اطلاعات با اهداف شرکتش همسوست.
اما او اضافه کرد که توییتر برای پیروی از قوانین خدمات دیجیتال اروپا به عملکرد جامعه عمومی کاربرانش تکیه خواهد کرد؛ امکانی فنی که به کاربران اجازه میدهد کنار توییتهایی که محتوای گمراهکننده دارند، توضیحی اضافه کنند.
اکنون به نظر میرسد کمیسیون اروپا دقیقا به همین دلیل، از گزارش عملکرد توییتر ابراز نارضایتی کرده است.
در بیانیه مطبوعاتی این کمیسیون، گزارش توییتر به دلیل «کمبود داده» و عدم وجود اطلاعاتی در زمینه تعهدات این شرکت برای توانمندسازی حقیقتسنجی مورد انتقاد قرار گرفته است.
اطلاعات نادرست یا دروغرسانی که معادل واژه disinformation (دیساینفورمیشن) است، به انتشار عامدانه دادههای گمراهکننده با هدف فریب مخاطب اطلاق میشود.
توییتر همواره از سوی گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی در مورد اطلاعات نادرستی که در این شبکه منتشر میشود، زیر انتقاد بوده است.
حجم زیاد دادهها و دشواریهای فنی بررسی آنها از جمله چالشهای پلتفرمهای اجتماعی در مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست به شمار میروند.
این چالشها هنگامی که زبان محتوا انگلیسی نباشد، بیشتر نیز میشود.
تیمهای مختلف شرکتهای اجتماعی در زمینه بررسی محتوا اصولا پاسخگوی نیاز روزافزون کابران آنها نیستند و این ضعف در جوامع غیر انگلیسیزبان همواره بیشتر به چشم میخورد.