جبهه آزادی ایرانیان کوییر خواستار حضور جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو اروپا در تجمع بروکسل شد

جمعه ۱۴۰۱/۱۱/۲۸

ولی محلوجی، سخنگوی جبهه آزادی ایرانیان کوییر، در فراخوانی از ایرانیان ال‌جی‌بی‌تی‌کیو ساکن اروپا خواست در تظاهرات ۲۰ فوریه در بروکسل با نمادهای رنگین کمانی حضور گسترده داشته باشند.

جبهه آزادی ایرانیان کوئیر (IQL) که در ۱۰ آذر از سوی گروهی از ایرانیان کوییر تشکیل شد، یک سازمان غیرانتفاعی حقوق بشری است که از حقوق و زندگی جامعه کوییر در داخل و خارج از ایران حمایت می‌کند.

از آغاز شروع خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، جامعه کوییر ایرانی با حضور در خیزش انقلابی مردم در داخل و خارج کشور بر مطالبات خود برای ایران پس از جمهوری اسلامی تاکید کرده‌اند.

همچنین چهره‌های شاخص مخالف جمهوری اسلامی، از جمله شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و حامد اسماعیلیون بارها بر لزوم حمایت از حقوق و آزادی‌های جامعه کوییر در ایران پس از جمهوری اسلامی تاکید کرده‌اند.

در ۱۴ آبان‌ ماه و در میانه خیزش انقلابی مردم ایران، صدها کنشگر کوییر در کارزاری در اعتراض به اقدام عوامل بسیج در آتش زدن پرچم رنگین‌کمان در مقابل سفارت بریتانیا، خطاب به نخست‌وزیر انگلیس خواستار پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با این تهدید و نفرت‌پراکنی علیه جامعه رنگین‌کمانی ایران شدند.

ده روز پس از این کارزار، در روز سه‌شنبه ۲۴ آبان اولین عکس بالا رفتن پرچم رنگین کمان در خیابان‌های ایران منتشر شد.

این تصویر که در آن یک معترض در آمل بدون حجاب اجباری پرچم رنگین کمان را بالا برد، با سلسله‌ای چشمگیر از انتشار تصاویر دیگر از نمایش پرچم، بوسه و شعارنویسی معترضان کوییر در جریان خیزش انقلابی در ایران همراه شد.

از سوی دیگر، کنشگران کوییر ماه‌هاست که درباره صدور حکم اعدام علیه دو فعال جامعه خود، زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار، به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدام این دو نفر شده‌اند.

در حالی که بسیاری از افراد کوییر در ایران در خانواده‌های خود با خطر جنایت‌های ناموسی، از جمله قتل مواجه هستند، این بخش از شهروندان طبق قوانین جمهوری اسلامی نیز در خطر اعدام و سایر روش‌های قصاص قرار دارند.

مقامات جمهوری اسلامی به صورت علنی افراد کوییر را با القابی ناپسند مورد خطاب قرار داده و در اظهارات مختلف آنها را «منحرف» و «بیمار» می‌خوانند.

این در حالی است که بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی، در سال تحصيلی ۸۷-۸۶ بیش از ۱۷ درصد از دانش آموزان ایران خود را همجنس‌گرا خوانده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در پی اقدامات خشونت‌آمیز علیه اعضای جامعه کوییر از سوی حکومت، خانواده و جامعه اعلام کرده بود که قوانین جمهوری اسلامی ارتکاب جنایت علیه همجنس‌گرایان را «مجاز» کرده است و «حملات خشونت‌آمیز و مرگبار علیه این افراد را به دلیل گرایش جنسی واقعی یا هویت جنسیتی آنها قانونی می‌داند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
خبر
تاریخ شفاهی - فصل چهارم
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها