با ادامه مسمومیتهای سریالی دختران دانشآموز و گسترش این موارد به خوابگاههای دخترانه، واکنشهای جهانی و داخلی در اعتراض به ادامه ناامنی دختران در محیطهای آموزشی ادامه دارد و شخصیتها و گروههای مختلف خواستار پاسخگویی جمهوری اسلامی در این زمینه شدند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، با ابراز نگرانی عمیق از مسموم شدن دختران دانشآموزان در ایران، از جمهوری اسلامی خواست در این ارتباط یک تحقیق و تفحص کامل و شفاف انجام دهد.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به اینکه آمریکا درباره علت اصلی این مسمویمتها اطلاعی ندارد گفت: «دختران کوچکی که به مدرسه میروند، تنها باید نگران یادگیری باشند. آنها نباید برای ایمنی فیزیکی خود نیز نگران باشند. در عین حال، در حال حاضر اطلاعات ما در این مورد کافی نیست.»
یونیسف نیز در واکنش به مسمومیت دانشآموزان دختر در ایران نوشت: «مدرسه، پناهگاهی امن برای یادگیری کودکان و نوجوانان در محیطی ایمن و حمایتگر است. این گونه حوادث میتواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، به ویژه دختران، که در دهههای اخیر به دست آمده است، بگذارد.»
با گسترش اعتراضات به مسمومیتهای سریالی دانشآموزان، بنیاد ستار بهشتی از تهدید گوهر عشقی به مرگ با گاز سمی خبر داد و گفت عشقی یک تماس بیشماره دریافت کرده که در آن به او گفته شد: «خفه میشی یا با گاز سمی خفهات کنیم؟»
عشقی در واکنش به این تهدید در توییتی گفت: «قسم به خون فرزندانم، دختران شیر دل و پسران دلیرم، ایستادهام تا پایان.»
اما مسمومیت دختران تنها به مدارس محدود نمانده است. رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد ۲۱ نفر از دانشجویان خوابگاه دخترانهای در کرج به دلیل مسمومیت به بیمارستان کوثر منتقل شدند و حال عمومی آنها رو بهبودی است.
یکی از دانشجویان در خوابگاه دختران بنیاد کرج گفت که دانشجویان ابتدا بویی شبیه به گاز را در طبقه بالای ساختمان احساس کردند، اما سپس این بو از طبقه همکف نیز احساس شد.
همچنین علی محبوبیپور، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل، اعلام کرد که ۴۸ دانشآموز در مدرسه دخترانه راه زینب در اصلاندوز روز پنجشنبه دچار مسمومیت و به بیمارستان منتقل شدند. به گفته او، کادر این مدرسه هم مسموم شدند اما «حال تمامی آنها در حال بازگشت به شرایط عادی است.»
برخی دانشجویان گفتند بویی را که احساس کردند شبیه به بوی «زباله» بوده و باعث سوزش چشم آنها شده است.
در ادامه اعتراضات به این مسمومیتها، بیش از ۲۷۰ نفر از سینماگران، روزنامهنگاران، فعالان مدنی و اهالی فرهنگ و هنر در بیانیهای «فاجعه مسمومیت عمدی و زنجیرهوار» دانشآموزان دختر در مدارس کشور را محکوم کردند و هشدار دادند این مساله هدفی جز ایجاد رعب و وحشت و بالا بردن هزینه برای بدیهیترین حقوق دختران جامعه ندارد.
این بیانیه با اشاره به اسیدپاشی به زنان در اصفهان در سال ۱۳۹۳، خاطرنشان کرد «ابعاد و زوایای این حملات وحشیانهی طالبانی» بر حاکمیت پوشیده نیست، همچنان که در فاجعه اسیدپاشی نبود.
این بیانیه افزود: «امروز پدران، همسران، برادران و پسران ایرانی به خوبی میدانند که جامعه امن، آزاد و شاد در گرو امنیت، آزادی و شادی زنان است. دیگر کسی به افکار طالبانی مجال نمیدهد. از اهمالکاری دست بردارید و به رسم انسانیت و برای اجرای عدالت به حملات وحشیانهی این کوتهفکران خاتمه دهید.»
وحید بهشتی، فعال حقوق بشر، نیز با انتشار ویدیویی در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در برابر وزارت خارجه بریتانیا با هدف تقاضا برای تروریست شناختن سپاه، گفت: «سپاه حد و مرزی نمیشناسد، حتی دختران دانشآموز هم امنیت ندارند. از دولت بریتانیا میخواهم سپاه را در فهرست تروریسم قرار دهد.»
در همین حال، یک دانشآموز پسر با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال گفت که تصمیم گرفته در حمایت از دختران مسمومشده، روز شنبه ۱۳ اسفندماه به مدرسه نرود.
همزمان با ادامه مسموم شدن دانشآموزان، یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش و احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی، به قم سفر و با مراجع تقلید دیدار کردند.
جعفر سبحانی، مرجع تقلید، در دیدار با وزیر آموزش و پرورش خواستار برخورد با عاملان مسموم کردن دانشآموزان و اطلاعرسانی در اینباره شده است.
مقامات جمهوری اسلامی در همین حال به کوچکنمایی این مسمومیتها و ربط دادن آن به «دشمنان» ادامه دادند. حسین نوری همدانی، مرجع تقلید شیعه، گفت: «دشمنان به بهانه مسمومیت در مدارس به دنبال ضعیف نشان دادن ما هستند.»
شهرام کرمی، دادستان کرمانشاه، نیز درباره مسموم شدن دانشآموزان در این شهر گفت که بر اساس «آزمایشات» انجام شده،«مسمومیت جدی در کار نبوده و کسی هم در بیمارستان بستری نشده است»
از سوی دیگر، انسیه خزعلی معاون رئیسی در امور زنان درباره مسمومیت دانشآموزان در مدارس گفت: «مسمومیت دانشآموزان را دشمن ایجاد کرده است و به آن دامن میزند تا سوء استفاده و بهرهبرداری سیاسی کند.» او افزود: «امیدواریم با شناسایی عوامل مسمومیت دانش آموزان دختر، زمینه آرامش این قشر فراهم شود.»