جبهه آزادی ایرانیان کوییر بر اهمیت نقش جامعه رنگین‌کمانی در پیشبرد برابری جنسیتی تاکید کرد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۷

جبهه آزادی ایرانیان کوییر در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی زن، با تاکید بر عزم جنبش زنان و جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو ایران در مبارزه با آپارتاید جنسی و جنسیتی و ساختارهای مردسالارانه، بر اهمیت نقش زنان و افراد ترنس و نان‌باینری در پیشبرد آرمان‌های جنبش زنان تاکید کرد.

این بیانیه خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» را نقطه عطفی در مبارزات جنبش زنان و جامعه ال‌جی‌بی‌تی کیو ایران در مبارزه با آپارتاید جنسی و جنسیتی و ساختارهای مردسالارانه خواند.

جبهه آزادی ایرانیان کوییر با اشاره به هم‌پوشانی مبارزات فمینیستی و جنبش کوییر در تحقق آرمان جنبش زنان، بر تداوم این مبارزات در بستر خیزش انقلابی مردم ایران «از مهاباد تا خاش» تاکید کرد.

در این بیانیه آمده است: « هشتم ماه مارس، مصادف با هفدهم اسفند، برای خاطره جمعی ایرانیان یادآور واقعه مهمی است؛ اولین اعتراض عمومی به قانون تبعیض آمیز حجاب اجباری که مبدل به اولین اعتراض عمومی علیه رژیم توتالیتر جمهوری اسلامی شد.»

این تشکل کوییر با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین درس‌هایانقلاب «ژن، ژیان، ئازادی» الزام همبستگی در سطوح متعدد برای رهایی و در نهایت برابری بوده، خاطرنشان کرد:«جنبش‌های فمینیستی مثمر ثمر نخواهند بود مگر آن که برای تمام زنان و افراد ترنس و نان‌باینری شمولیت داشته باشد.»

این بیانیه تاکید کرد:«رویکردهای فکری و عملی همه‌شمول برای عموم زنان و به ویژه زنان ترنس، به علاوه سایر افراد ترنس و نان‌باینری که همواره تحت تبعیض‌های ناشی از دیدگاه‌های ترنس‌ستیزانه از فضاها و جریانات فمینیستی حذف شده‌اند، الزامی است.»

از آغاز شروع خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، جامعه کوییر ایرانی با حضور در مبارزات مردمی در داخل و خارج کشور بر مطالبات خود برای ایران پس از جمهوری اسلامی تاکید کرده‌ است.

همچنین چهره‌های شاخص مخالف جمهوری اسلامی، از جمله شاهزاده رضا پهلوی و مسیح علی‌نژاد بارها بر لزوم حمایت از حقوق و آزادی‌های جامعه کوییر در ایران پس از جمهوری اسلامی تاکید کرده‌اند.

در ۱۴ آبان‌ ماه و در میانه خیزش انقلابی مردم ایران، صدها کنشگر کوییر در کارزاری در اعتراض به اقدام عوامل بسیج در آتش زدن پرچم رنگین‌کمان در مقابل سفارت بریتانیا، خطاب به نخست‌وزیر انگلیس خواستار پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با این تهدید و نفرت‌پراکنی علیه جامعه رنگین‌کمانی ایران شدند.

ده روز پس از این کارزار، در روز سه‌شنبه ۲۴ آبان اولین عکس بالا رفتن پرچم رنگین کمان در خیابان‌های ایران منتشر شد.

این تصویر که در آن یک معترض در آمل بدون حجاب اجباری پرچم رنگین کمان را بالا برد، با سلسله‌ای چشمگیر از انتشار تصاویر دیگر از نمایش پرچم، بوسه و شعارنویسی معترضان کوییر در جریان خیزش انقلابی در ایران همراه شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
خبرها
خبر ورزشی
افتتاح مرکز موسیقی گرامیان - عمرانی

شنیداری

پادکست‌ها