نتانیاهو به ایران‌اینترنشنال: رژیم اسلامی دشمن مشترک مردم ایران، اسرائیل و جهان آزاد است

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۸

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در گفت‌وگوی اختصاصی با برنامه «حرف آخر» تلویزیون ایران‌اینترنشنال گفت: «مردم ایران، مردم اسرائیل و همه مردم جهان آزاد یک دشمن مشترک دارند و آن دشمن مشترک، رژیم اسلامی است که مردم خود را عذاب می‌دهد، سلطه‌جوست و می‌کُشد.»

گفت‌وگوی نتانیاهو با پوریا زراعتی، اولین مصاحبه نخست‌وزیر اسرائیل با یک رسانه فارسی‌زبان از ابتدای خیزش سراسری «زن زندگی آزادی» به شمار می‌رود.

پس از خیزش انقلابی،‌ دنیا با چهره واقعی جمهوری اسلامی آشنا شد

او در پاسخ به این که نظرش درباره این خیزش انقلابی چیست، گفت: «من فکر می‌کنم امروز و در نتیجه این اعتراضات باورنکردنی و شجاعانه از سوی زنان، مردان، جوانان و حتی کودکان ایرانی که به دنبال حقوق و آزادی خود هستند، همه جهان متوجه شده که جمهوری اسلامی دشمن مردم ایران و قطعا دشمن مردم اسرائیل و همچنین دشمن مردم آزادی‌خواه سراسر جهان است.»

نتانیاهو در ادامه گفت: «من فکر می‌کنم این مبارزات بی‌نظیر مردم ایران نشانگر روحیه آزادی‌خواهی انسانی آن‌هاست که تسلیم این رژیم مستبد و سرکوب‌های آن نمی‌شوند و می‌توانم بگویم تحسین عمیق شخص من و همه جهانیان را برانگیخته است.»

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین به واکنش رژیم ایران به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «متاسفانه ما شاهد کشتار، بازداشت مردم، شکنجه، موارد تجاوز در زندان و اعدام‌های پایان‌ناپذیر هستیم. فکر می‌کنم رژیم به وحشت افتاده است چون خودشان می‌دانند برای مدت طولانی، دشمن مردم ایران خود این‌ها بوده‌اند اما امروز دنیا با این واقعیت آشنا و طبیعت واقعی این رژیم برای دنیا برملا شده است.»

او افزود: «آن‌ها تلاش داشتند شخصیت واقعی خود را با سیاست "طنازی فریبنده" پنهان کنند. دیپلمات‌هایشان از حقوق بشر و طبیعت مسالمت‌جوی جمهوری اسلامی و صلح صحبت می‌کردند اما امروز همه با این واقعیت آشنا هستند که این رژیم با وجود سپاه پاسداران که خود بزرگ‌ترین سازمان تروریستی جهان است، بزرگ‌ترین تهدید برای جامعه جهانی است.»

او ادامه داد: «حالا تمام دنیا متوجه این موضوع شده و این تغییر عظیم به خاطر مردم شجاع ایران رخ داده است که چهره واقعی آن‌ها [رژیم] را برملا کرده‌اند. آنان متوجه شده‌اند یک رژیم تروریستی و مستبد بر ملت خلاق و توانایی حاکم شده که وارث یک تمدن بزرگ‌اند. مردمی که من ایمان دارم بار دیگر و پس از آزادی، تمدن بزرگ خود را خواهند ساخت اما حالا گرفتار این اراذل و اوباش شده‌اند. این اراذل و اوباش اسلام‌گرای افراطی که حالا چهره‌شان برملا شده است.»

نتانیاهو همچنین گفت: «مهم‌ترین نکته این است که امروز دنیا متوجه چیزی شده که مردم ایران مدت‌هاست می‌دانند. این رژیم هیچ اهمیتی برای ایرانیان قائل نیست. این رژیم پس از برداشتن تحریم‌ها، میلیاردها دلار دریافت کرد اما ذره‌ای برای بهبود زندگی مردمش هزینه نکرد بلکه آن را تنها صرف تحکیم و ادامه استبداد خود در داخل کشور و صدور آن به خارج کرد. این یک تغییر بزرگ است که مدیون مهسا امینی و بقیه کسانی است که به خیابان رفتند و برای آرمان شریف آزادی جان باختند.»

نخست‌وزیر اسرائیل درباره مذاکره جامعه جهانی به ویژه کشورهای غربی با ایران نیز گفت: «من به آن‌ها می‌گویم که این هم یک ضرورت اخلاقی‌ست و هم یک ضرورت امنیتی؛ چنین حکومتی نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند. رژیمی که صریحا گفته خواهان نابودی نه تنها کشور من بلکه سلطه بر جهان است، فریاد مرگ بر اسرائیل و آمریکا و هر کسی سر می‌دهد که با آن‌ها موافق نیست؛ حتی مسلمانانی که عقاید ظالمانه آنان را نمی‌پذیرند. آن‌ها قصد کشتار و نابودی همه را دارند و این کار را هم می‌کنند.»

او افزود: «این رژیم حتی به روشنی خواهان کشتن رهبران کشورهای غربی است. آن‌ها روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و کسانی که آزادانه عقایدشان را بیان می‌کنند، به قتل تهدید می‌کنند و می‌کشند و اگر بتوانند، همه جهان را به سمت وحشت و ترور می‌برند.»

بنیامین نتانیاهو همچنین در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کرد رژیم جمهوری اسلامی «منبع اصلی و بزرگ‌ترین حامی تروریسم» در سراسر جهان است و اگر وحشتناک‌ترین سلاح جهان یعنی سلاح اتمی را در اختیار داشته باشد، دنیا را با آن به گروگان می‌گیرد.

مردم ایران خواهان رفتن تمامیت جمهوری اسلامی هستند

نتانیاهو در ادامه گفت‌وگوی خود با برنامه «حرف آخر» تلویزیون ایران‌اینترنشنال، خطاب به رهبران جهان و غرب خاطرنشان کرد: «تاریخ با بودن سلاح اتمی در دستان رژیم ایران تغییر خواهد کرد و برای همین ضرورت امروز، کمک به آزادی مردم ایران است؛ هم برای خودشان و هم برای امنیت مشترک ما.»

او افزود: «ما نمی‌توانیم به این رژیم افراط‌گرای اسلامی و تروریست که مردم خودش را سرکوب و برای دیگران ایجاد رعب و وحشت می‌کند، اجازه دهیم سلاح کشتار جمعی در اختیار داشته باشد. این، تاریخ را تغییر خواهد داد و ما باید پیش از آن، مانعش شویم.»

نخست‌وزیر اسرائیل درباره نقض ارزش‌های جهانی از سوی جمهوری اسلامی نیز گفت: «شما می‌دانید که برای ما جوامع آزاد، آزادی بالاترین ارزش است. فکر می‌کنم زمان آن رسیده که به رژیم حاکم بر ایران همان چیزی را بگویم که پیامبر بزرگ ما، موسی، هزاران سال پیش به فراعنه مصر گفت: "مردم مرا آزاد بگذار!"»

نتانیاهو خطاب به به رهبران غربی گفت: «بیایید با هم و متحدانه مقابل رژیم ایران بایستیم و به آن‌ها بگوییم مردم کشور خودتان را به حال خود بگذارید. بگذارید مردم ایران آزاد باشند و از شر استبداد شما راحت شوند. فکر می‌کنم این همان چیزی است که از مردم ایران در خیابان‌ها نیز می‌شنوم.»

او از فریاد «سرنگون باد رژیم افراط‌گرای اسلامی» و «سرنگون باد این استبداد» در جریان اعتراضات اخیر به عنوان یک تغییر بزرگ یاد کرد و گفت معترضان ایرانی خواهان رفتن کلیت جمهوری اسلامی هستند و این خواست را به روشنی به زبان می‌آورند: «حق با آن‌هاست و نهایتا این با خواست ما برای پایان دادن به تهدیدی که ما هم با آن روبه‌رو هستیم مرتبط است.»

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «وقتی رژیم مستبد جمهوری اسلامی به سلاحی دسترسی پیدا می‌کند که می‌تواند تهدیدی علیه همه جهان باشد، رژیمی که آزادی‌ها، ارزش‌ها و امنیت همه ما را تهدید می‌کند، پس همه ما یک دشمن مشترک داریم. مردم ایران، مردم اسرائیل و همه مردم جهان آزاد یک دشمن مشترک دارند که رژیم اسلامی است؛ رژیمی که مردم خود را عذاب می‌دهد، سلطه‌جوست و می‌کُشد.»

برای مقابله با این دارودسته آدم‌کش، باید تلاش‌های جهانی هم‌سو شود

او در پاسخ به این‌که وقتی با رهبران دنیا صحبت می‌کند، واکنش آن‌ها در مورد تحولات ایران چیست، گفت: «موضع آن‌ها تغییر کرده است. فکر می‌کنم در گذشته این گرایش در بین آن‌ها بود که این دیکتاتوری را تحمل کنند و حداقل این‌طور وانمود می‌کردند که آن‌چنان هم خطرناک و وحشتناک نیست که می‌گویند. اما حالا خوشحالم که می‌توانم بگویم این تغییر موضع در میان همه [رهبران جهان] ایجاد شده است.»

نتانیاهو افزود: «نخست باید مشکل را شناسایی و سپس برای حل آن اقدام کرد. آن‌چه ما به آن احتیاج داریم این است که باید تلاش‌هایمان را با یکدیگر هم‌سو و متحد کرده و علیه این دار و دسته آدم‌کش که کشور ایران را از مردم آن به گروگان گرفته اقدام کنیم. چنین اقدامی مستلزم اعمال تحریم‌های فلج‌کننده به طور مثال علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازنده دیکتاتوری و تروریسم است که شبیه آن روی زمین وجود ندارد.»

او تاکید کرد: «اولا باید تحریم‌هایی فلج‌کننده اعمال کنیم و سپس، توانایی یک واکنش و تهدید نظامی معتبر در مقابل خطر بالقوه تولید تسلیحات اتمی از سوی این اراذل و اوباش را داشته باشیم. دقت کنید که تا همین اواخر هم برخی متوجه نبودند و با رژیم مانند یک حکومت مشروع و نماینده مردم ایران رفتار می‌کردند. اما حالا که این‌ها مشروعیت خود را از دست داده‌اند،‌ رهبران غربی هم متوجه شده‌اند.»

نتانیاهو اضافه کرد: «البته همه رهبران غربی این‌طور نیستند. یک طیف وسیع سیاسی در غرب، به [رژیم] ایران به همان شکلی که هست نگاه می‌کند اما دیدن ماهیت واقعی رژیم، مقدمه و پیش نیاز برای "اقدام" بود و حالا وقت عمل است.»

تروریستی بودن سپاه پاسداران برای همه آشکار است

نخست‌وزیر اسرائیل در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش که آیا موافق است اتحادیه اروپا و بریتانیا، سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کنند، گفت: «فکر می‌کنم [سپاه پاسداران] خودش این کار را کرده است. [برای اینکه بدانید چرا و چطور] به اطلاعات امنیتی زیادی نیاز ندارید؛ اطلاعاتی که من بیش از اندازه هم آن‌ها را در اختیار دارم. اما نیازی نیست! چون جلوی چشم و برای همه آشکار است.»

او افزود: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مهم‌ترین سازمان تروریستی در جهان است که تروریسم را صادر می‌کند و این را حتی پنهان هم نمی‌کنند. آن‌ها به دنبال کشتن مقامات منتخب آمریکا و کشتن روزنامه‌نگاران [مخالف] در همه جای جهان، در لندن، در نیویورک و جاهای دیگر دنیا هستند و تازه این در کنار همه جنایاتی است که در داخل خود ایران اعمال می‌کنند. همه این‌ها جزیی از آن مجموعه [حاکم بر ایران] است. آیا سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است؟ اگر این تروریسم نیست، پس من نمی‌دانم تروریسم چیست!»

نتانیاهو در پاسخ به این پرسش که آیا این موضوع بخشی از مذاکراتش با رهبران غربی است نیز گفت: «بله! من در این باره و موضوعاتی فراتر، با آن‌ها صحبت خواهم کرد. به شما اطمینان می‌دهم.»

جمهوری اسلامی قدرت اتمی را برای جلوگیری از سقوطش می‌خواهد

او همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر درباره وضعیت کنونی برنامه اتمی جمهوری اسلامی گفت: «ما گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را داشتیم که آسوشیتدپرس نسخه‌ای از آن را دیده است. این گزارش تایید می‌کند که بازرسان، ذرات اورانیوم با غنای ۸۳/۷ درصد در تاسیسات ایران پیدا کرده‌اند.»

نخست‌وزیر اسرائیل افزود که برنامه اتمی جمهوری اسلامی «به شکل بسیار وحشتناکی به سوی رسیدن به یک مرحله خطرناک» پیش می‌رود: «این واقعیت دارد که عملیات ما و سایر موارد برای حداقل ۱۰سال رسیدن به این مرحله را عقب انداخته اما این به معنی متوقف کردن آن نبوده است.»

نتانیاهو گفت: «آن‌ها هنوز این برنامه را پیش می‌برند و این روند باید متوقف شود. باید به رژیم ایران بگوییم اگر در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت اتمی هستید، [بدانید که] ما آن را تحمل نخواهیم کرد. پیامی که فکر می‌کنم باید مشترک باشد. اما من به نوبه خودم تلاش دارم این پیام را تا جایی که می‌توانم و به بهترین نحو منتقل کنم. این‌جا فقط امنیت ما و جهان مطرح نیست بلکه امید مردم ایران هم مورد تهدید است.»

او تاکید کرد: «وقتی آن‌ها تسلیحات اتمی داشته باشند احساس آسیب‌ناپذیری خواهند کرد و فکر می‌کنند تا ابد خواهند ماند. آنان سلاح اتمی را تنها برای ایجاد وحشت در جهان و نابودی آن نمی‌خواهند بلکه داشتن آن را مانعی برای سقوط خودشان هم می‌بینند و فکر می‌کنند برایشان مصونیت می‌آورد.»

نتانیاهو یادآور شد: «بنابراین برای آزادی مردم ایران و امنیت جهان و برای جلوگیری از این کارزار ترور و وحشت که هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد، نباید گذاشت رژیم ایران حتی به اتمی شدن نزدیک شود؛ چه برسد به این‌که یک قدرت هسته‌ای شود چرا که این خبر بدی برای ایران و جهان خواهد بود. خبری وحشتناک برای همه ما.»

جمهوری اسلامی از خط قرمز هسته‌ای عبور کرده

نتانیاهو در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی «خط قرمز» را در پرونده هسته‌ای خود رده کرده یا نه نیز گفت: «برای مدت هفت سال از این خط قرمز رد نشدند اما اخیرا از آن عبور کرده‌اند. شاید فکر کردند چون دولت اسرائیل تغییر کرده، می‌توانند دامنه فعالیت‌هایشان را گسترش دهند و فراتر هم بروند. اما باید به آن‌ها بگوییم که هنوز خط قرمزی وجود دارد که شما نباید از آن عبور کنید و رد شدن از آن مرز برای شما هزینه خواهد داشت.»

او همچنین درباره وعده خود پیش از رسیدن به قدرت مبنی بر این‌که ایران در مرکز سیاست خارجی دولت اسرائیل قرار گیرد، گفت: «ایران در مرکز سیاست خارجی من قرار ندارد بلکه بازداشتن ایران از تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای، قلب سیاست خارجی من است. من به دولت برگشتم تا اساسا و با هر آن‌چه در توان دارم، از تبدیل شدن [رژیم] ایران به یک قدرت اتمی جلوگیری کنم. همان‌طور که در سال‌هایی که در این مقام بودم تلاشم را کردم و به موازات آن، راه را برای صلح باز می‌کنیم.»

نتانیاهو درباره صلح اسرائیل با کشورهای عربی موسوم به «پیمان ابراهیم» هم گفت: «ما تا امروز با چهار کشور عربی به یک توافق تاریخی رسیده‌ایم که برخی از آن‌ها یعنی امارات متحده عربی، بحرین و همچنین مراکش و سودان بسیار به ایران نزدیک هستند. من بر این باورم که ما می‌توانیم این دایره صلح را گسترش دهیم و حتی یک پیشرفت چشمگیر [در زمینه صلح اعراب و اسرائیل] داشته باشیم.»

نخست‌وزیر اسرائیل با اشاره به چالش‌های داخلی دولتش افزود که این چالش‌ها موجب نمی‌شود او تمرکزش را در مورد خطر رژیم جمهوری اسلامی از دست بدهد.

نتانیاهو در این زمینه گفت: «می‌دانم ما مشکلات خودمان را در اسرائیل حل می‌کنیم و راه‌حلش را هم داریم اما اگر رژیم ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند، مشکل همه ما [در اسرائیل] است و جهان را تغییر خواهد داد. همچنین در خاورمیانه، موجب به وجود آمدن مسابقه تسلیحات اتمی می‌شود. دیگر رژیم‌های سیاسی [در خاورمیانه] که تهدید ایران اتمی را درک می‌کنند به سرعت به سمت مسلح کردن خودشان [از نوع هسته‌ای] خواهند رفت.»

اگر اقدامی علیه رژیم ایران نکنید، با یک جنگ وحشتناک اتمی مواجه می‌شوید

نخست‌وزیر اسرائیل خطاب به آن‌هایی که می‌گویند «اگر علیه رژیم ایران اقدام شود جنگ خواهد شد»، گفت: «می‌گویم که اگر اقدامی نکنید با یک جنگ روبه‌رو خواهید شد؛ یک جنگ بالقوه وحشتناک اتمی.»

او درباره این که آیا قدرت‌های جهانی و اسرائیل به یک رویارویی نظامی با جمهوری اسلامی نزدیک هستند یا نه نیز گفت: «این مساله قطعا بستگی به ایران دارد. وقتی می‌گویم "ایران" به هیچ وجه منظورم مردم ایران نیستند چون بین مردم و رژیم و بین مردم و این دیکتاتورها تفاوت بزرگی قائل هستم.»

نتانیاهو همچنین درباره اظهارات اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به تازگی گفته بود حمله به تاسیسات اتمی مغایر با قوانین بین‌المللی است، گفت: «من فکر می‌کنم صحبت‌های آقای گروسی که شخصیت محترمی است، کاملا غلط و نامناسب بود. او گفت حمله به تاسیسات اتمی ایران را داریم که ما آن را محفوظ می‌دانیم غیرقانونی است. هیچ چیزی قانونی‌تر از این نیست که از دست‌یابی رژیمی که آشکارا خواهان نابودی کشورت است، به سلاحی که آن هدف را تامین می‌کند ممانعت کنی. این مسخره است، امیدوارم [گروسی] آن چیزی را که واقعا فکر می‌کند بازتاب نداده باشد. در هر حال ما حق دفاع از خود و خیلی‌های دیگر از جمله مردم ایران.»

غذای ایرانی مورد علاقه‌ام «برنج زعفرانی» است

نتانیاهو همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو به مناسبت نزدیک بودن عید نوروز، درباره فرهنگ ایرانی و پیوند تاریخی یهودیان با ایران باستان، آن را بخشی از یک تاریخ و ارزش‌های مشترک دانست و گفت: «ما مردی را داشتیم که هیچ‌وقت فراموشش نمی‌کنیم: کوروش بزرگ که نامش در کتاب آسمانی ما آمده. وقتی از کوروش می‌گوییم، از رهبر بزرگ یک تمدن بزرگ حرف می‌زنیم و یادش را گرامی می‌داریم که به ساختن معبد یهودیان در اورشلیم و بازگشت یهودیان تبعیدی از بابل، کمک کرد.»

او افزود: «همه این‌ها در ضمیر و حافظه تاریخی ما نقش بسته و فکر می‌کنم در زمان حاضر هم با انتخاب مشابهی مواجه هستیم. آیا قرار است با ستم مقابله و با توجه به این نقاط مشترک فرهنگی و تاریخی، دوستی و پیوند تاریخی بین ایران و اسرائیل را عمیق‌تر کنیم؟ این بزرگ‌ترین انتخاب و چالش پیش روی ماست.»

او خطاب به مردم ایران «نوروز» را تبریک گفت و یادآور شد: «از آن‌ها می‌خواهم امیدشان را از دست ندهند و دلسرد نشوند. شجاعت قابل توجهی از خود نشان داده‌اند، هم در داخل ایران و هم در خارج کشور. چون می‌دانم آدم‌های شجاعی آن‌جا [خارج ایران] هستند، از جمله کسانی که در ایران‌اینترنشنال مشغول‌اند. ایران‌اینترنشنال حالا بین‌المللی (اینترنشنال) و نیرویی برای انتشار حقیقت و امید شده است. من شما را تشویق می‌کنم که ادامه دهید؛ هم در داخل ایران و هم خارج کشور.»

نتانیاهو همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به سوالات شخصی گفت که دوستان ایرانی زیادی دارد و غذای ایرانی مورد علاقه‌اش «برنج زعفرانی» است.

او خاطره‌ای هم از پیش از انقلاب بازگو کرد و گفت: «اواخر ۱۹۷۸، اوایل ۱۹۷۹ که در بخش خصوصی کار می‌کردم قرار بود برای یک سفر کاری به ایران بروم اما منصرف شدم چون فکر کردم اوضاع در آن‌جا ممکن است از هم بپاشد و متاسفانه همین‌طور هم شد. اوضاع از هم پاشید چون درک درستی در غرب به ویژه در آمریکا و همچنین برخی کشورهای اروپایی وجود نداشت.»

با موفقیت جنبش آزادی‌خواهی، دوستی ایران و اسرائیل فراتر از تصور خواهد بود

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین گفت: «فکر می‌کنم اکنون در یک برهه تاریخی هستیم که [جامعه جهانی] آن را درک می‌کند. به‌خاطر شجاعت مردم ایران و همچنین به‌خاطر این‌که ایران در حال تامین پهپادهایی است که شهروندان بی‌گناه را در قلب اروپا [اوکراین] می‌کشند.»

به گفته نتانیاهو، خیلی‌ها امروز طبیعت رژیم ایران را درک می‌کنند و این یک پیشرفت مهم است اما پرسش پیش‌رو همچنان این است: «آیا با استبداد مقابله و از آزادی محافظت می‌کنیم؟»

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا ایران و اسرائیل را در آینده نزدیک متحد خواهد دید گفت: «بله! اگر این رژیم دیگر بر ایران حاکم نباشد، اگر این جنبش آزادی‌خواهی موفق شود، فکر می‌کنم دوستی بین ایران و اسرائیل از حد تصور ما فراتر خواهد بود. پیش از این که اسلام‌گراها ایران را تحت کنترل بگیرند ما دوستان بسیار خوبی بودیم.»

نخست‌وزیر اسرائیل با اشاره به این که کشورش پروژه‌های بسیاری را در ایران راه انداخته بوده، گفت: «من حتی وقتی این اواخر ایران با خشکسالی بزرگی روبه‌رو شده بود پیشنهاد ارسال کمک‌های تکنولوژیک را به همین رژیم دادم که آن را رد کرد. پیشنهاد کمک در زمینه امدادرسانی بعد از زمین‌لرزه را هم همان‌طور که در ترکیه و ده‌ها جای دیگر کمک می‌کنیم، دادم که آن را هم رد کردند چون این رژیم اصولا برای مردم ایران اهمیتی قائل نیست. فقط بقا و ایدئولوژی جنون‌آمیز خودش مهم است و این که انقلاب [اسلامی] را صادر کند و بر دنیا مسلط شود.»

نتانیاهو گفت: «مردم ایران وارث یک تمدن بزرگ هستند. یک تمدن باورنکردنی. و امروز، این قدرت را دارند که بار دیگر بخشی از آن تمدن بزرگ شوند. آن‌ها دانشمندان با‌استعداد، نویسندگان، هنرمندان، مربیان و کارآفرینانی با ظرفیت عظیم هستند. من بر این باورم روزی که آن‌ها از چنگال این رژیم جنایتکار خلاص شوند جهان شاهد رشد و شکوفایی ایرانی خواهد بود که باورنکردنی است.»

مردم ایران ناامید نشوند

نتانیاهو در بخش دیگری از مصاحبه خود با ایران‌اینترنشنال گفت: «این شانزدهمین سال نخست‌وزیری من است و شاید ۲۵ سال حتی بیشتر در دولت بوده‌ام. طی این مدت به یمن استعداد و نبوغ مردم خودمان یک انقلاب اقتصادی در بازار آزاد ایجاد کردیم. همین نبوغ در میان مردم ایران هم هست اما در طول این سال‌ها که درآمد سرانه ما با بازگشایی بازارها و شرکت‌ها از ۱۷ هزار دلار در سال به ۵۴ هزار دلار رسید، ایران ثابت ماند. تولید ناخالص داخلی اسرائیل، کشوری با زیر ۱۰میلیون نفر جمعیت، تقریبا با ایران که جمعیتی تقریبا ۱۰برابر دارد، یکسان است.»

او در ادامه خاطرنشان کرد: «ایران به هیچ جا نرسیده است چون طی این مدت غرب بر اساس سیاستی اشتباه به رژیم پول و سرمایه داد تا با آن‌ها کنار بیایند اما این پول به‌جای سرمایه‌گذاری برای مردم، برای بحران آب، کشاورزی، نظام سلامت یا مقابله با زلزله و موارد این‌چنینی، صرف فساد و تسلیحات و ستیزه‌جویی و ترور و تولید و توسعه زرادخانه اتمی‌شان شد.»

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «مردم ایران هزینه‌های بسیار سنگینی پرداخته‌اند و روزی که این رژیم حذف شود شاهد شکوفایی تمدن و اقتصاد و فرهنگ ایران خواهید بود. شاهد سطحی از همکاری میان ایران و اسرائیل خواهید بود که از تصور مردم هم خارج است. کسی تصور نمی‌کرد اسرائیل روزی با همسایه ایران، امارات متحده عربی، روابط تجاری دوجانبه‌ای به ارزش میلیاردها دلار داشته باشد. ببینید چه اتفاقی آن‌جا رخ می‌دهد. من یک چنین روابطی را حتی در سطح بالاتر میان مردم ایران و مردم اسرائیل پیش‌بینی می‌کنم.»

نتانیاهو همچنین در پاسخ به این شعار مقام‌های جمهوری اسلامی که می‌گویند اسرائیل «۲۵ سال آینده را نخواهد دید»، خطاب به رهبران جمهوری اسلامی گفت: «مدت‌ها بعد از رفتن شما، ما این‌جا خواهیم بود.»

او در پایان این گفت‌وگو خطاب به مردم ایران گفت: «ما کنار شما ایستاده‌ایم. من کنار شما ایستاده‌ام. حالا بیشتر جهانیان کنار شما ایستاده‌اند. ناامید نشوید و محکم باشید.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

افتتاح مرکز موسیقی گرامیان - عمرانی
جهان‌نما
خبرها
روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز

شنیداری

پادکست‌ها