سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در رابطه با شهروندان فرانسوی زندانی در ایران گفت که مقامهای ایرانی آشکارا اتباع خارجی را خودسرانه بازداشت و کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک را نقض میکنند.
پیمان بینالمللی درباره روابط دیپلماتیک یا عهدنامه وین در سال ۱۹۶۱ در پایتخت اتریش به تصویب رسید که مهمترین پیمان مربوط به حقوق دیپلماتیک است.
این اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در حالی است که چند شهروند این کشور از پیش از اعتراضات سراسری در ایران زندانی شدند و در جریان خیزش انقلابی نیز جمهوری اسلامی تعداد بیشتری از اتباع خارجی از جمله اتباع فرانسوی را بازداشت کرد.
تهران این خیزش را به کشورهای غربی نسبت داده و با بازداشت شهروندان غربی سعی در توجیه این موضع خود دارد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۲۲ اسفند گفت: «دولت فرانسه در ارتباط با تحولات اخیر داخلی جمهوری اسلامی ایران موضع غیرسازنده و نقش مداخلهآمیزی داشته است.»
اواسط بهمن، خواهر و وکیل بنجامین برییر، اعلام کردند این فرانسوی زندانی در ایران از روز شنبه هشتم بهمن، بار دیگر اعتصاب غذا کرده است.
بلاندین برییر، خواهر بنجامین، روز دوشنبه ۱۷ بهمن گفت این اقدام برادرش «تنها سلاحی است که با آن میتواند مبارزه کند».
این فرانسوی نزدیک به سه سال پیش در ایران بازداشت وبه اتهامهایی از جمله «همکاری با دولت متخاصم» به هشت سال زندان محکوم شده است.
قبل از آن نیز، پس از آن که وزیر امور خارجه فرانسه از تهران خواست هفت فرانسوی زندانی در ایران را آزاد کند، وزارت امور خارجه این کشور تاکید کرد برنارد فیلِن (فلان)، شهروند ایرلندی-فرانسوی زندانی در ایران باید فورا آزاد شود و به مراقبتهای پزشکی فوری دسترسی پیدا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه منع شدن شهروند زندانی این کشور را از دسترسی پزشکی از سوی مقامهای جمهوری اسلامی، غیرقابل قبول خواند.
جمهوری اسلامی بر اساس سیاست «گروگانگیری» خود شهروندان خارجی را برای اعمال فشار بر دولتهای غربی بازداشت میکند.