نخست‌وزیر هلند پس از دیدار با مسیح علی‌نژاد: قاطعانه به دنبال تروریست شناختن سپاه هستیم

جمعه ۱۴۰۱/۱۲/۲۶

مارک روته، نخست‌وزیر هلند، پس از دیدار با مسیح علی‌نژاد در ساختمان نخست‌وزیری در شهر لاهه، به ایران‌اینترنشنال گفت دولت هلند به طور قاطع به دنبال قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی است. او همچنین از مذاکره با اپوزیسیون ایران در آینده نزدیک خبر داد.

نخست‌وزیر هلند با اشاره به این که تروریست شناختن سپاه باید مورد موافقت بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا نیز قرار گیرد، بر عزم کشورش برای پیگیری این موضوع تاکید کرد.

مارک روته همچنین خاطرنشان کرد در این دیدار درباره ارتباط دولت هلند با اپوزیسیون ایران نیز توافق حاصل شده و ابراز امیدواری کرد این تصمیم «در آینده بسیار نزدیک» اجرا شود.

مسیح علی‌نژاد نیز در جمع خبرنگاران با تاکید بر اهمیت حمایت دولت هلند برای معترضان ایران گفت مردم ایران می‌دانند که می‌توانند به جای ملاهای مرتجع، برای هلند دوست و شرکای بهتر و قابل اعتمادتری باشند.

علی‌نژاد روز پنج‌شنبه ۲۵ اسفند با انتشار تصویری از دیدار خود با روته نوشت که از او خواسته دولت هلند «صدای انقلاب مردم ایران و شعار «زن، زندگی، آزادی» را بشنود.

او همچنین از نخست‌وزیر هلند خواست تا صدای مردم ایران را بشنود که خواستار قرار دادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی هستند.

علی‌نژاد در ادامه گفت: «از ایشان خواستم به جای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های جنایتکار رژیم ایران با اپوزیسیون متحد جمهوری اسلامی ملاقات کند که نماینده بخش بزرگی از دیدگاه‌های متکثر نیروهای دموکراسی‌خواه ایران هستند.»

این فعال سیاسی در ادامه اعلام کرد: «درخواست کردم نسبت به گزارش‌های منتشر شده در مورد تجاوز به کودکان، شکنجه زنان و به دار آویختن پسران نوجوان معترض بی‌تفاوت نباشند و به اصول دموکراتیک حقوق بشر خیانت نکنند.»

او گفت که در این دیدار تاکید کرده است هلند می‌تواند به کمک فرانسه، آلمان و پارلمان اروپا، از اصول «منشور مهسا» که اصولی مبتنی بر ارزش‌های دموکراتیک حقوق بشر و تکثرگرایی است حمایت کند و «به جای یاری رساندن به یک رژیم آپارتاید جنسیتی»، به مخالفان جمهوری اسلامی کمک کند که معتقد به یک ایران دموکرات و صلح‌طلب هستند.

علی‌نژاد با اشاره به این که جمهوری اسلامی دختران نوجوان را هدف حمله شیمیایی قرار می‌دهد و پسران را اعدام می‌کند تا جلوی اعتراضات خیابانی را بگیرد، افزود: «غرب نمی‌تواند ادعای دموکراسی کند ولی به جای حمایت از مردم دموکراسی‌خواه ایران کنار قاتلان دموکراسی بایستد.»

او همچنین نوشت: «به نخست‌وزیر [هلند] گفتم اخیرا گروهی از خبرنگاران در خود هلند کشف کردند کمپانی‌های هلندی راه‌هایی پیدا کرده‌اند تا تحریم‌های شما و اروپا را دور بزنند. مردم ایران خواستار این هستند که بازوهای حمایتی سپاه و‌ جمهوری اسلامی که از طریق مراکز اسلامی، کمپانی‌ها و شرکت‌های وابسته به سپاه، تحریم‌ها را دور می‌زنند مورد تعقیب قضایی قرار گیرند و اخراج‌ شوند.»

با وجود تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان اروپا که در آن از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی طبقه‌بندی کنند، هنوز این نهاد نظامی ایدئولوژیک که نقش اصلی در سرکوب‌ ایرانیان دارد، از سوی اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته نشده است.

آمریکا اما سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داده است.

مسیح علی‌نژاد پیشتر با برخی دیگر از سیاستمداران و رهبران کشورهای غربی از جمله امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه نیز دیدار کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خلاصه خبرها
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها