نشریه اینفورمیشن: عربستان سعودی و امارات قصد دارند در اسپیس‌اکس سرمایه‌گذاری کنند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۳

نشریه اینفورمیشن به نقل از چند منبع آگاه گزارش داد شرکت آب و برق عربستان سعودی و مجموعه آلفاظبی امارات متحده عربی، قصد دارند در یک پروژه چند میلیارد دلاری شرکت هوافضای اسپیس‌اکس متعلق به ایلان ماسک سرمایه‌گذاری کنند.

طبق گزارش اینفورمیشن، با این سرمایه‌گذاری جدید، ارزش دارایی‌های اسپیس‌اکس به ۱۴۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

اسپیس‌اکس شرکتی فعال در صنعت فضایی است که در سال ۲۰۲۲ توانسته بود حدود دو میلیارد دلار جذب کند و با ارزش سهام بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار به‌عنوان با ارزش‌ترین استارت‌آپ ایالات متحده آمریکا شناخته شود.

در سال ۲۰۲۰ نیز این شرکت بیش از ۲/۶ میلیارد دلار سرمایه جذب کرده بود.

برخی منابع اوایل سال جاری میلادی خبر داده بودند اسپیس‌اکس در حال اجرای دور جدیدی از تامین مالی ۷۵۰ میلیون دلاری است.

بر اساس این گزارش، این دور از تامین مالی قرار بود ارزش شرکت خدمات حمل و نقل فضایی ایلان ماسک را به ۱۳۷ میلیارد دلار برساند و در ماموریت‌های جدید آن هزینه شود.

بنا بر توضیح اسپیس‌اکس، برخی از این بودجه صرف توسعه برنامه جاه‌طلبانه «استارشیپ» می‌شود که قرار است نخستین گروه از انسان‌ها را در ماموریتی در سال ۲۰۲۴ میلادی به مریخ بفرستد.

شرکت اسپیس‌اکس و نمایندگان بانک مورگان استنلی به سرمایه‌گذاران گفته‌اند شرکت هلدینگ آب و برق عربستان سعودی که زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری دولتی این کشور است و آلفاظبی امارات متحده عربی، بخشی از دور جدید تامین مالی این شرکت هستند.

بر اساس این گزارش، علاقه عربستان سعودی به اسپیس‌اکس به ویژه پس از درگیری‌های پیش آمده میان ماسک و یاسر الرمیان، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان سعودی در مورد «پروژه تامین بودجه تسلا» قابل توجه است.

پس از آن که ایلان ماسک سال ۲۰۱۸ مدعی شد بودجه‌ای را برای خصوصی کردن شرکت خودروهای الکتریکی تسلا تضمین کرده است، شماری از سهامداران شرکت از او شکایت و محاکمه‌اش کردند.

در این دادگاه ایلان ماسک، یاسر الرمیان را متهم کرد به تعهد و تضمین شفاهی خود در زمینه حمایت از این اقدام مالی عمل نکرده است.

این شرکت فعال در ساخت فضاپیما گفته است در سال جاری میلادی ۸۷ موشک پرتاب کرده و به شراکت خود با ناسا برای ادامه ماموریت اکتشافی طولانی‌مدت در ماه ادامه خواهد داد.

اسپیس‌اکس که از سال گذشته و هم‌زمان با تهاجم روسیه به خاک اوکراین خدمات اینترنتی استارلینک را در اختیار اوکراینی‌ها قرار داده، می‌گوید در حال کار روی گسترش این سرویس اینترنتی در مکان‌های دورتر مانند استرالیاست.

استارلینک به تازگی دویستمین موشک خود را به فضا پرتاب کرد و تعداد کاربران این سرویس اینترنتی ماهواره‌ای را در سراسر جهان به بیش از یک میلیون نفر رساند.

ایلان ماسک اوایل دی ماه سال گذشته و در جریان خیزش انقلابی که دسترسی به اینترنت برای بسیاری از مردم ایران دچار اختلال شده بود در توییتی اعلام کرد حدود ۱۰۰ عدد دستگاه‌ استارلینک در ایران فعال شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
چند چند
خبر

شنیداری

پادکست‌ها