با رای مثبت سنای آمریکا طرح لغو مجوز حضور پنتاگون در عراق برای تصویب به مجلس نمایندگان رفت

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۰

سنای آمریکا به پایان دادن به مجوزی رای داد که در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ به پنتاگون برای جنگ در عراق داده بود. بنابر گزارش رسانه‌های آمریکایی، این قانون برای تصویب نهایی به مجلس نمایندگان آمریکا فرستاده شد.

گفته می‌شود این گامی بزرگ و تعیین کننده‌ برای بازگرداندن حق کنگره در تعیین این موضوع است که آمریکا چه زمانی می‌تواند نیروهایش را به نبرد بفرستد.

۶۶ عضو مجلس سنا در مقابل ۳۰ عضو دیگر به لغو این قانون رای دادند.

این قانون به وزارت دفاع آمریکا اجازه می‌داد تا با دستور رییس‌جمهوری و بدون نیاز به مراجعه به کنگره، به انجام عملیات نظامی در عراق بپردازد.

هم‌زمان برخی منابع تایید کرده‌اند این قانون مشکلی برای دو هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی که هم‌اکنون در خاک عراق هستند ایجاد نخواهد کرد چون این نیروها با دعوت رسمی دولت عراق در این کشور حضور دارند.

پیش از این و در حالی که پیش‌بینی می‌شد سنای آمریکا به پس گرفتن بخشی از اختیارات موجود در قانون مجوز اقدام نظامی در عراق رای دهد (بر اساس این قانون آمریکا به عراق حمله و حکومت صدام را سرنگون کرد)، برخی جمهوری‌خواهان درباره این موضوع ابراز نگرانی کرده‌ بودند.

در حالی که ۲۰ سال از حمله آمریکا به عراق می‌گذرد، این متن هنوز از سوی پنتاگون برای توجیه عملیات در عراق استفاده می‌شد.

اولین گام برای لغو این قانون اما دو هفته پیش در سنای آمریکا برداشته شد و پس از چندین جلسه بحث، قرار بود روز چهارشنبه نهم فروردین، لغو این مجوز در سنا به رای گذاشته شود.

پیشتر چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا، از «گامی ضروری برای پشت سر گذاشتن آخرین بقایای جنگ در عراق» استقبال کرد و در مجلس سنا گفت: «آمریکایی‌ها از جنگ‌های بی‌پایان در خاورمیانه خسته شده‌اند.»

دولت بایدن گفته است از لغو این قانون که از سوی جورج دبلیو بوش، رییس‌جمهوری پیشین تصویب شد، حمایت می‌کند و اطمینان می‌دهد که این قانون «هیچ تاثیری» بر عملیات فعلی نخواهد داشت.

اما روزنامه واشینگتن پست در گزارشی از نگرانی جمهوری‌خواهان در این زمینه نوشت.

این روزنامه گزارش کرد بر اساس بحث‌هایی که در مجلس سنا روی داده، مخالفان لغو این مجوز بر تهدیدهای ایجاد شده از سوی ایران در عراق تاکید می‌کنند.

بر اساس گزارش واشینگتن پست، به دنبال بحث‌هایی که روز دوشنبه صورت گرفته است، در مجموع بیش از ۷۰ بار به ایران ارجاع داده شده.

سناتور جان کورنین گفت که بدون این مجوز، رییس‌جمهوری آمریکا توانایی مهار ایران و تجاوزات آن را از دست می‌دهد.

همچنین لیندسی گراهام گفت: «این به نفع آمریکا نیست که اجازه دهد آیت‌الله در ایران نفوذ بیشتر و فضاهای بیشتری برای حکومت و نفت بیشتری برای درآمدزایی داشته باشد.»

میچ مک کانل هم گفت: «دشمنان ما در ایران که دو دهه را صرف هدف قرار دادن و کشتن آمریکایی‌ها در خاورمیانه کرده‌اند، خوشحال می‌شوند که آمریکا حضور نظامی، مقامات و فعالیت‌های خود را در عراق کاهش دهد. تهران می‌خواهد ما را از عراق و سوریه خارج کند. چرا کنگره باید این کار را آسان کند؟»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها