حملههای چند باره سایبری به وبسایت ادارههای دولتی آلمان در روزهای گذشته بیش از نیمی از ایالات فدرال این کشور را درگیر کرد. در نمونه آخر این حملات که برای بار دوم در هفته جاری در شامگاه چهارشنبه ۱۶ فروردین روی داد، دسترسی به بسیاری از وبسایتهای دولتی با اختلال شدید مواجه شد.
به گزارش مقامهای رسمی، برخی سایتهای دولتی ایالت برلین، پورتال ایالتی شلسویگ-هولشتاین، وبسایت پلیس براندنبورگ و همینطور وبسایت پلیس نیدرزاکسن از جمله مجموعههای تحت تاثیر این حملات بودهاند.
گزارشهای اولیه نشان میدهد این حملات سایبری از نوع DDoS بودهاند.
در این نوع حملات که به آن حمله «بندآوری از خدمات» نیز گفته میشود، حملهکننده تلاش میکند منابع زیرساختی سایت مورد هدف را با ارسال درخواستهای زیادتر از حد معمول مورد حمله قرار دهد.
در این حالت دسترسی به سایت مورد نظر بسیار کند یا غیرممکن میشود.
لیدیا هوسکنز، وزیر دیجیتال زاکسن-آنهالت درباره این حملات گفت: «فرض ما این است که حملات انجام شده به ایالات مختلف، هماهنگشده هستند.»
رالف کلیندک، مدیر دیجیتال وزارت کشور آلمان نیز تاکید کرد سایتهای دولتی برلین تاکنون هرگز شاهد چنین حمله گستردهای نبودهاند.
پلیس نیدرزاکسن در این رابطه در حال انجام تحقیقات از یک هکر ناشناس است.
با وجود آن که مقامهای رسمی تا این لحظه از انتساب این حملات به کشوری خاص خودداری کردهاند اما یک گروه سایبری روسیه مسوولیت انجام آن را به عهده گرفته است.
روز هشتم فروردین، نانسی فرز، وزیر کشور آلمان، نسبت به خطر حمله سایبری روسیه علیه زیرساختهای فنآوری این کشور هشدار داد و از دولت فدرال برلین خواست با هدف جلوگیری از این حملات با ایالات دیگر همکاری کند.
دو روز پس از این تاریخ، چند رسانه مطرح بینالمللی از جمله گاردین و واشینگتن پست، اسنادی در رابطه با شرکت روسی «انتیسی ولکان» منتشر کردند که نشان داد سرویسهای مخفی روسیه با همکاری این شرکت فنآوری، دست به حملات سایبری گسترده علیه کشورهای مختلف میزنند.
یک افشاگر روس مخالف با جنگ اوکراین برای اولین بار این اسناد را منتشر کرده بود.
آلمان از جمله کشورهایی است که از زمان آغاز تجاوز روسیه به اوکراین به حمایت از کییف پرداخت و همین مساله موجب تشدید تنش در روابط این کشور با روسیه شد.
در ماه آوریل سال گذشته میلادی دولت آلمان با «عنصر نامطلوب» خواندن ۴۰ دیپلمات روس، آنها را از خاک این کشور اخراج کرد.