در پی شلیک ۳۴ راکت از سمت لبنان به شهرهای شمالی اسرائیل، هواپیماهای جنگنده اسرائیل به مواضع گروههای فلسطینی در غزه و زیرساختهای حماس در جنوب لبنان حمله کردند. در همین حال، کابینه امنیتی اسرائیل گروههای فلسطینی را تهدید کرد برای حملههای خود هزینههای سنگینی متحمل خواهند شد.
پس از حملههای راکتی از لبنان، ارتش اسرائیل از حمله هواپیماهای جنگنده این کشور به دو تونل زیرزمینی گروههای فلسطینی که یکی از بیت هانون و دیگری از خان یونس خارج میشد، خبر دادند. ارتش اسرائیل خاطرنشان کرد این دو تونل به داخل اسرائیل راه نداشته و برای شهروندان اسرائیل تهدیدی ایجاد نمیکردند.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد علاوه بر انهدام این دو تونل زیرزمینی، دو سایت تولید تسلیحات و یکی از پرتابگرهای موشکهای ضدهوایی حماس را نیز هدف قرار داده است.
ارتش اسرائیل همچنین در یک دور حمله دیگر با هواپیماهای جنگنده خود به مواضع حماس در نوار غزه حمله کرد و یک سایت زیرزمینی تولید سلاح، سه سایت دیگر تولید سلاح، و یک تونل زیرزمینی حماس را هدف قرار داد.
به گزارش العربیه، در این مدت نیز بیش از ۴۰ راکت از غزه به سمت شهرکهای اسرائیلی شلیک شد.
پیش از حمله اسرائیل به نوار غزه، آژیرهای خطر در مناطق جنوبی اسرائیل به صدا درآمد و شهرداریهای برخی شهرهای جنوبی کشور پناهگاههای خود را باز کردند.
ارتش اسرائیل همچنین از حمله به زیرساختها و مواضع حماس در جنوب لبنان نیز خبر داد و تاکید کرد: «به سازمان تروریستی حماس اجازه نمیدهیم در خاک لبنان فعالیت کند و دولت لبنان مسئول همه شلیکهایی است که از خاکش صورت میگیرد.»
در پی حمله اسرائیل به مناطقی از جنوب لبنان، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان هشدار دادند تحولات روز اخیر خطرناک بوده و میتواند به تشدید جدی تنشها منجر شود. این نیروها خواستار خویشتنداری طرفین شدند.
پیش از حملههای اسرائیل به غزه و لبنان، کابینه امنیتی اسرائیل فورا برای ارزیابی وضعیت امنیتی تشکیل جلسه داد. پس از این نشست، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در بیانیهای اعلام کرد پاسخ اسرائیل به حملههای دشمنان، هزینههای سنگینی به آنان تحمیل خواهد کرد. در این بیانیه به تصمیمهای صورت گرفته در این نشست اشاره نشده است.
پس از پایان نشست کابینه امنیتی اسرائیل، یوآف گالانت، وزیر دفاع این کشور، در توییتی نوشت: «تشکیلات نظامی در همه عرصهها از آمادگی بالایی برخوردار است. میدانیم به هر تهدیدی چطور واکنش نشان دهیم.»
در آغاز نشست کابینه سیاسی-امنیتی اسرائیل بنیامین نتانیاهو گفت: «اختلافات داخلی در اسرائیل جلوی واکنش ما به دشمنانمان در همه جبههها را نمیگیرد. آنها هزینه هرگونه تجاوزگری را خواهند پرداخت و خواهند دید که ملت اسرائیل در برابر دشمنان متحد است.»
او افزود: «ما به دشمنان خود ضربه خواهیم زد. آنها بهای تمام تجاوزات را خواهند پرداخت. ارتش اسرائیل اعلام کرد تاکنون ۳۴ راکت به سمت این کشور شلیک شده است که ۲۵ فروند از آنها منهدم شده و پنج فروند به خاک اسرائیل اصابت کرده است.»
پس از حمله اسرائیل به غزه، سخنگوی حماس اعلام کرد: «نیروهای فلسطینی توان دفع حملههای اسرائیل را دارند و اسرائیل بهای حمله به مسجدالاقصی و مردم غزه را خواهد پرداخت.»
سخنگوی کمیتههای مقاومت مردمی فلسطین نیز حملههای راکتی از لبنان به اسرائیل را ستود و بدون اشاره به مسئولیت این حمله گفت: «وقتی مسجدالاقصی این چنین مورد حمله وحشیانه قرار میگیرد، هیچ فرد عرب و مسلمانی ساکت نمیماند تا تجاوز دشمن بیهزینه بماند.»
در همین حال، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که مقامهای این کشور دست داشتن حزبالله در حملات راکتی را بررسی خواهند کرد، اگرچه در این مرحله به نظر میرسد حملات توسط حماس یا جهاد اسلامی فلسطین انجام شده باشد.
سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین خاطرنشان کرد که حزبالله احتمالا از حمله صورت گرفته از جنوب لبنان مطلع بوده و لبنان مسئولیت دارد. او افزود اسرائیل در حال بررسی نقش داشتن ایران در این حملات است.
از سوی دیگر، یولی ادلستین، رییس کمیته دفاعی و سیاست خارجی کنست از حزب لیکود اسرائیل، جمهوری اسلامی را مسئول شلیک موشک از لبنان دانست و خواستار زدن «سر مار» در پاسخ به حملات شد. او افزود: «ایران مسئول حزبالله است، حزبالله مسئول اتفاقاتی است که در لبنان میافتد.»
در همین حال، نخستوزیر لبنان در بیانیهای هرگونه عملیات نظامی از خاک کشورش که «ثبات را بر هم بزند» محکوم کرد.
ارتش لبنان نیز اعلام کرد چندین موشک را که آماده پرتاب بودهاند، در جنوب این کشور کشف کرده است.
از سوی دیگر، طونی بولس، روزنامه نگار وفعال سیاسی لبنانی، خواستار دستگیری اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در لبنان شد. او گفت که هنیه به شکل مرموزی وارد لبنان شده و به همراه حزبالله مورد حمایت جمهوری اسلامی، خاک این کشور را ابزاری برای انجام اهداف مشترکشان قرار دادهاند.
محکومیت جهانی حمله راکتی به اسرائیل
پس از حملههای راکتی از سمت لبنان، تلاشهای دیپلماتیک اسرائیل برای محکومیت جهانی این حملهها آغاز شد. روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد وزارت خارجه این کشور به سفارتخانهها اعلام کرده که به حملات موشکی صورتگرفته از سوی لبنان پاسخ خواهد داد.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه اسرائیل به سفارتهای خود در سراسر جهان دستور داده تا به کشورهای جهان اطلاع دهند که اسرائیل به حملات موشکی لبنان پاسخ خواهد داد و از کشورها انتظار دارد این حملات را به وضوح محکوم کنند.
اسحاق هرزوگ، رییسجمهور اسرائیل، گفت کشورش برای تضمین امنیت شهروندان خود اقدام خواهد کرد و از جامعه بینالملل خواست که حملات راکتی از لبنان را محکوم کند.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن محکوم کردن حملات راکتی از سوی لبنان به اسرائیل، نسبت به خشونتها ابراز نگرانی کرد و گفت که واشینگتن در این زمینه با شرکای اسرائیلی و مقامات فلسطینی در تماس است.
او در همین حال، از حمله نیروهای اسرائیلی به معترضان فلسطینی در مسجدالاقصی در روزهای اخیر نیز ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز ضمن محکوم کردن حملات راکتی از لبنان به اسرائیل گفت که استفاده از لبنان به عنوان محل شلیک موشک، تنها مردم لبنان را در معرض خطر قرار میدهد و احتمال بیثباتی بیشتر در این کشور را افزایش میدهد.
وزارتخانههای خارجه آلمان و فرانسه نیز حملات راکتی از لبنان به اسرائیل را به شدت محکوم کرده و خواستار توقف فوری این حملهها و خویشتنداری طرفین شدند.
هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه نیز شلیک راکت از لبنان به سمت اسرائیل را محکوم کرد و در عین حال خواستار جلوگیری از تشدید تنشها شد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، نیز شلیک راکت به اسرائیل را محکوم کرده و از همه طرفها خواست حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند.