بر پایه اطلاعات اختصاصی رسیده به ایراناینترنشنال، حمله موشکی به اسرائیل که از سوی شاخه نظامی سازمان حماس در لبنان انجام شده، با اطلاع حزبالله لبنان و جمهوری اسلامی بوده است و اسرائیل خود را برای جنگی نزدیک با حزبالله آماده میکند.
بر اساس این گزارش، حملات اسرائیل در لبنان و نوار غزه، واکنشی به حملات از لبنان و غزه نبوده بلکه پیامی بوده است برای جمهوری اسلامی؛ گرچه اسرائیل تمایلی به کشتن افراد و افزایش تنش نداشته است.
گفته میشود اگر اسرائیل واکنش جدی نشان دهد، صدها کشته در لبنان به جای خواهد ماند. همچنین در صورت ادامه حملات از لبنان، اسرائیل در آینده هیچ محدودیت و تردیدی برای حمله به این کشور نخواهد داشت و ارتش اسرائیل به طور جدی وارد عمل خواهد شد.
پیش از این برخی رسانهها حملات اسرائیل به مواضع نیروهای ایرانی در سوریه را که منجر به کشته شدن میلاد حیدری و مقداد مهقانی، دو افسر سپاه پاسداران شد، واکنش دانسته بودند به انفجار در منطقه مگیدو در داخل اسرائیل.
با این حال نعیم قاسم، معاون حزبالله لبنان، اعلام کرد که تلاشهای اسرائیل «برای تهدید و ترساندن ما به نتیجه نمیرسد» و «موازنه قوا برای بازدارندگی (طرفین از ورود به جنگ) همچنان پابرجاست».
حزبالله در مقابل اتهامات اسرائیل مبنی بر شلیک صدها راکت از خاک لبنان به سمت اسرائیل تا این لحظه سکوت اختیار کرده و هیچ بیانیه رسمیای صادر نکرده است؛ هر چند یک مقام حزبالله مسوولیت این گروه را در پرتاب موشک رد کرده.
برخی رسانههای لبنانی بروز این تنش در جنوب این کشور را همزمان با سفر اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی جنبش حماس به بیروت، قابل توجه دانسته و گفتهاند هنیه که روز چهاشنبه (۱۶ فروردین) وارد پایتخت شد، لبنان را در خطر یک رویارویی نظامی با اسرائیل قرار داده است.
به گفته ناظران، فعالیتهای نظامی گروههای فلسطینی در جنوب لبنان بدون موافقت حزبالله که این مناطق را در کنترل خود دارد، انجام نمیشود.
این در حالی است که بر اساس برخی گزارشها، گروه حزبالله با ارسال پیامی به اسرائیل ادعا کرد هیچ اطلاعی از این حملات نداشته است.
پیشتر دولت لبنان نیز گفته بود نمیداند کدام گروه دست به چنین اقدامی زده است.
حسن نصرالله گفته است اظهار نظر درباره حملات راکتی و پاسخ اسرائیل را به روز جمعه آینده موکول میکند.
او تاکید کرده که حزبالله قصد تشدید تنش با اسرائیل را ندارد.
در همین حال برخی فعالان لبنانی در سایتهای اجتماعی، با انتشار ویدیوی تهدیدآمیز نصرالله علیه اسرائیل، او را به باد تمسخر گرفتند.
نصرالله در این ویدیوی قدیمی گفته که هر تجاوز علیه لبنان با واکنش فوری و محکم نیروهای مقاومت روبهرو خواهد شد.
همچنین برخی گزارشها از پنهان شدن اسماعیل هنیه و لغو کنفرانس خبری او در بیروت به دلیل بیم از رویارویی با سوالات رسانههای لبنانی خبر دادند.
خشم لبنانیها از اتفاقات پیش آمده به اندازهای است که برخی فعالان لبنانی خواستار دستگیری هنیه شدهاند که به طرز مشکوکی در این زمان خاص به لبنان سفر کرده است.
در همین حال عبدالله بو حبیب، وزیر امور خارجه لبنان در مصاحبه با شبکه سیانان اعلام کرد کشورش تاکنون به اطلاعاتی درباره راکتهای شلیک شده به سمت اسرائیل دست نیافته و نمیداند آیا واقعا حزبالله با چنین حملاتی موافقت کرده بود یا خیر؟
او افزود: «اردوگاههای فلسطینی در جنوب لبنان وجود دارند و ممکن است که حملات راکتی از سوی حماس یا هر گروه دیگری صورت گرفته باشد.»
درباره پیامهای امنیتی حملات راکتی گروه فلسطینی از جنوب لبنان، گزارشهای مختلفی منتشر شده است اما همه بر این باورند که تنش اخیر مرحله جدیدی از عملیات نظامی را نشان میدهد.
فارس سعید، رییس شورای پایان دادن به اشغال لبنان از سوی ایران گفت که با این حملات راکتی علیه اسرائیل، حماس مانند جنبش فتح در سابق، خاک لبنان را جایگاهی برای حملات انتخاری علیه اسرائیل قرار داده است؛ امری که پیشتر به جنگ داخلی لبنان منجر شد.
این فعال لبنانی با اشاره به همزمانی این تنش با تفاهمنامه عربستان سعودی و ایران، این سوال را مطرح کرد که آیا تنش جدید گروههای مقاومت و اسرائیل نشان از اختلاف میان شاخههای نظامی وابسته به جمهوری اسلامی در منطقه است؟
بنا بر گزارش رسانههای لبنانی، حوادث اخیر میان لبنان و اسرائیل، خطرناکترین اتفاقات پیش آمده میان دو کشور از زمان جنگ سال ۲۰۰۶ است.