در نامهای که از سوی ۱۳۰ عضو کنگره آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نوشته شده، امضاکنندگان از اتحادیه اروپا درخواست کردند سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد
در این نامه به یافتههای مطالعهای اشاره شده که نشان میدهد در پنج سال گذشته ایران دستکم ۳۳ مورد توطئه برای ربودن و ترور شهروندان در اروپا یا جاسوسی از آنان ترتیب داده است.
در این نامه آمده: «ایران همچنان یک کشور حامی تروریسم است. برای دههها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آزادانه و آشکارا توطئههایی را برای هدف قرار دادن شهروندان کشورهای سراسر اتحادیه اروپا انجام داده است.»
ایالات متحده در ۱۵ آوریل سال ۲۰۱۹ سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد و اخیرا پارلمان اروپا نیز به طرحی رای داد که از اتحادیه اروپا میخواهد سپاه و زیرمجموعههای آن به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه شود.
امضاکنندگان نامه ابراز امیدواری کردند که در جلسه آتی شورای امور خارجی اتحادیه «توجه لازم به این موضوع بسیار مهم» مبذول شود، چرا که «سالهاست سپاه پاسداران از نقض حقوق بشر و اقدامهای تروریستی متعددی مانند سرکوب وحشیانه معترضان ایرانی در پی قتل مهسا امینی، سوء قصد به شهروندان اروپایی و ارائه صدها هواپیمای بدون سرنشین مرگبار به روسیه حمایت کرده و در آن مشارکت داشته است».
این نامه به ابتکار سه عضو کنگره به نامهای کتی منینگ، تام کین و بیل کیتینگ نوشته شده.
یکی از نمونههای اخیر از تلاش جمهوری اسلامی برای اقدام تروریستی در اروپا در یونان اتفاق افتاد. دفتر نخستوزیری اسرائیل در روز نهم فروردین اعلام کرد جمهوری اسلامی را مسوول حمله تروریستی خنثی شده در یونان میداند. رسانههای یونان گزارش دادند نیروهای امنیتی این کشور دستکم دو مظنون را که قصد داشتند به اهداف یهودی و اسرائیلی از جمله رستورانی یهودی و یک کنیسه در آتن حمله کنند، بازداشت کردهاند.