آسوشیتدپرس استرالیا گزارش داد که چند ماه پیش از سخنان وزیر کشور استرالیا درباره خنثی شدن عملیات جاسوسی از یک شهروند استرالیایی-ایرانی، تعداد دیپلماتهای جمهوری اسلامی در این کشور از ۳۱ نفر به ۳۴ نفر افزایش یافته و دو هفته پس از این سخنان، بار دیگر به ۳۱ نفر کاهش یافته است.
اين خبرگزارى بدون اشاره به احتمال دخیل بودن این سه دیپلمات جمهوری اسلامی در جاسوسی از ایرانیان استرالیا و خروج آنان از این کشور پس از خنثی شدن این طرح نوشت كه اطلاعی از لغو ویزای آنان در دست نیست.
در دی ماه گذشته، کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی-بریتانیایی که بیش از دو سال به اتهام «جاسوسی» در ایران زندانی بود، در توییتی از «دخالت ماموران و مخبران» جمهوری اسلامی و تلاششان برای «ضبط اعتراضات و ارسال پیامهای تهدیدآمیز» به ایرانیان معترض ساکن استرالیا خبر داد.
استرالیا یکی از کشورهایی است که در جریان سرکوب خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، عوامل این سرکوب را تحریم کرد.
ماه گذشته، استرالیا برای ۱۴ فرد و ۱۴ نهاد مرتبط با جمهوریاسلامی تحریمهای مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد.
نام چند تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تحریمهای جدید ذکر شده است.
همچینن در آذر ماه سال گذشته، وزارت امور خارجه استرالیا از اعمال تحریمهای حقوق بشری علیه شش عضو ارشد سپاه پاسداران و بسیج خبر داد.
به گفته این وزارتخانه، این شش مقام سپاه و بسیج در نقض حقوق زنان ایرانی نقش داشتهاند.
همچنین پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، با اشاره به تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل یک کمیته حقیقتیاب با هدف تحقیق و تفحص درباره «واکنش وحشتناک و شرمآور ایران به اعتراضات» بر همبستگی با «معترضان شجاع ایران» و ادامه اقدامها برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی تاکید کرد.
وانگ در گفتوگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد که به او گفته «استرالیا در کنار مردم ایران ایستاده است».
از سوی دیگر ائتلاف مخالف دولت استرالیا طرحی را به مجلس نمایندگان این کشور ارائه کرده و از حزب حاکم کارگر خواسته تا سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.