همزمان با آمادهباش نیروهای روسیه در اقیانوس آرام، وزیر امور خارجه آلمان از چین خواست برای پایان دادن به جنگ اوکراین میانجیگری کند. همان کاری که پکن چندی پیش برای از سرگیری روابط تهران و ریاض انجام داد.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در سفر خود به پکن، از چین خواست نقشی شبیه به آنچه در پایان دادن به مناقشه ایران و عربستان سعودی داشت، در مورد روسیه و اوکراین هم ایفا کند.
او تاکید کرد که هیچ کشور دیگری به اندازه چین بر روسیه نفوذ ندارد و بر همین اساس میتواند از روسیه بخواهد تا جنگ را در اوکراین متوقف کند.
هفته گذشته برزیل از اوکراین خواست برای پایان دادن به جنگ، از شبهجزیره کریمه چشمپوشی کند اما کییف «به شدت» آن را رد کرد.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رییسجمهوری برزیل، همچنین در سفر خود به پکن بار دیگر بر ضرورت تشکیل «باشگاه صلح» از سوی این کشور و چین برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تاکید کرد.
همزمان با این پیشنهاد، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، گفت که ناوگان دریایی این کشور در اقیانوس آرام با هدف «افزایش قابلیتهای دفاعی» در حالت آمادهباش قرار گرفته است.
چین و روسیه پیش از این در اقیانوس آرام مانوری مشترک برگزار کرده بودند.
همزمان با این تحولات و پس از انتشار ویدیوی سر بریدن یک سرباز اسیر اوکراینی از سوی نیروهای گروه مزدور روسی واگنر، شورای اروپا تحریمهای جدیدی را علیه این گروه وضع کرد.
اتحادیه اروپا همچنین ریا فان، وابسته به گروه رسانهای پاتریوت را که یوگنی پریگوژین، رییس گروه واگنر از اعضای هیات امنای آن است، تحریم کرد.
با این تحریمها تاکنون هزار و ۴۷۳ فرد و ۲۰۷ نهاد به دلیل حمله روسیه به اوکراین تحریم شدهاند.
بریده شدن سر یک اسیر جنگی اوکراینی به دست نیروهای روسیه اعتراض شدید ناظران سازمان ملل متحد در اوکراین را هم به دنبال داشت و از سوی دیگر، پتر پاول، رییسجمهوری چک، این اقدام را با رفتارهای گروه داعش مقایسه کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین نیز پیش از این با اشاره به این ویدیو، روسیه را «بدتر از داعش» خوانده بود.
در واکنش به این گزارشها، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، مدعی شد این ویدیو جعلی است و صحت آن باید بررسی شود.
گروه واگنر نقش مهمی در حملات روسیه به شهر باخموت داشته که در چند ماه گذشته صحنه درگیریها بوده است.