تاکید «گروه ۷» بر ضرورت ممانعت از دست‌یابی ایران به سلاح اتمی و توقف ارسال سلاح به روسیه

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹

نشست دو روزه وزیران امور خارجه کشورهای عضو «گروه ۷» در حالی پایان یافت که این گروه در بیانیه‌‌ای با تاکید دوباره بر ضرورت جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح اتمی، از جمهوری اسلامی خواست ارسال سلاح به روسیه را متوقف کند.

یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی هفته گذشته با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، گفت که تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش برنامه هسته‌ای ایران و مانع شدن از ارائه پهپاد به روسیه ادامه دارد.

وزیر امور خارجه ژاپن همچنین اعلام کرد ضروری است ایران اقداماتی را برای کاهش تنش‌ها از جمله اجرای کامل و بدون قید و شرط آن‌چه در سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران در ماه مارس توافق شد، انجام دهد.

همچنین در بیانیه پایانی وزیران امور خارجه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان شامل آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، کانادا و آمریکا آمده که جمهوری اسلامی هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و از تهران خواسته‌ شده تا تشدید تنش‌های هسته‌ای خود را متوقف و به تعهدات قانونی و سیاسی خود عمل کند.

مذاکرات احیای برجام از ماه‌ها پیش متوقف شده و در این فاصله تنش‌ها میان تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز افزایش یافته است.

این بیانیه همچنین نسبت به نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در منطقه ابراز نگرانی کرده است.

در این بیانیه آمده است: «ما نگرانی شدید خود را در مورد ادامه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران ابراز می‌کنیم. انتقال موشک‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و فن‌آوری‌های مرتبط به نیروهای دولتی و غیردولتی و گروه‌های نیابتی بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه‌های ۲۲۱۶ و ۲۲۳۱ است و ایران باید حمایت‌های خود را متوقف کند.»

جمهوری اسلامی از ابتدای تهاجم روسیه به اوکراین با ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ، واکنش کشورهای غربی را برانگیخت.

در بیانیه گروه هفت همچنین درباره سرکوب خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی آمده است: «ما هدف قرار دادن افراد از جمله زنان، دختران، گروه‌های اقلیت و همچنین روزنامه‌نگاران را محکوم می‌کنیم. ما از ایران می‌خواهیم برای رسیدگی به این مسایل اقدامی مشخص انجام دهد.»

کشورهای عضو گروه هفت از بازداشت افراد خارجی در ایران به اتهام‌های سیاسی و امنیتی نیز انتقاد کردند.

جمهوری اسلامی علاوه بر کشتار بیش از ۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات، ده‌ها خارجی را نیز بازداشت کرد.

تهران متهم است با بازداشت خودسرانه این افراد در پی وارد آوردن فشار بر دولت‌های خارجی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها