توقیف نفت‌کش با پرچم پاناما از سوی سپاه پاسداران، یک هفته پس از توقیف نفت‌کش به دست ارتش

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۳

پس از آن که آمریکا اعلام کرد ایران به وسیله نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نفت‌کش دیگر را توقیف کرده است، جمهوری اسلامی توقیف این نفت‌کش را تایید و اعلام کرد که این توقیف در پی شکایت شاکی و دستور مقام قضایی صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، علی صالحی، دادستان تهران، روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت اعلام کرد که نفت‌کش «نیووی» با پرچم پاناما از سوی سپاه پاسداران در تنگه هرمز توقیف شده است.

ساعتی قبل از آن، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا خبر داد که نیروی دریایی سپاه پاسداران صبح چهارشنبه یک کشتی با پرچم پاناما را در حین عبور از تنگه هرمز توقیف کرده است.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، اعلام کرد که این نفت‌کش به سمت بندر فجیره امارات متحده عربی در حرکت بود که به وسیله قایق‌های تندروی سپاه پاسداران توقیف شد.

این ناوگان با محکوم کردن اقدامات «مغایر قوانین بین‌المللی و تهدید امنیت و ثبات منطقه»، افزود: «حکومت ایران باید فورا کشتی توقیف شده را آزاد کند.»

شرکت رفینیتیو که در زمینه ردیابی کشتی‌ها فعال است، گزارش داد که آخرین موقعیت این نفت‌کش را در سواحل عمان در تنگه هرمز ردیابی کرده است.

تنگه هرمز یکی از تنگه‌های استراتژیک جهان است که یک پنجم نفت صادراتی دنیا از آن می‌گذرد.

کمتر از یک هفته پیش نیز نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ارتش جمهوری اسلامی یک نفت‌کش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده‌ است.

پس از آن، نیروی دریایی ارتش با برعهده گرفتن مسوولیت این توقیف، کشتی را متهم کرد در تصادم با یک شناور ایرانی، «موجب مفقود و مصدوم شدن چند خدمه ایرانی» شده است.

فایننشال‌تایمز اما خبر داد اقدام جمهوری اسلامی در توقیف نفت‌کشی به نام «ادونتیج سوئیت» که به سوی آمریکا می‌رفت، «تلافی‌جویانه» بوده است.

بر اساس این گزارش، مقام‌های آمریکایی در روزهای گذشته کشتی نفتی «سوئز راجان» را که از ایران عازم چین بود مصادره کردند.

آمریکا مرتبا اقدامات تهران در منطقه دریایی استراتژیک تنگه هرمز را که یک مسیر ناوبری تقریبا منحصر به فرد برای اتصال کشورهای تولیدکننده نفت خلیج فارس به بازارهای جهانی است، محکوم می‌کند.

تنش‌ها بین ایران و آمریکا از زمانی که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه تهران را دوباره اعمال کرد، تشدید شده و در سال‌های اخیر نیروهای آمریکایی در تنگه هرمز که خلیج فارس را به دریای عمان متصل می‌کند، اغلب با برخوردهای تنش‌آمیز از سوی نیروهای جمهوری اسلامی مواجه شده‌اند.

در روزهای گذشته نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد اولین شناور هدایت‌شونده از راه دور خود را از این آب‌راه استراتژیک عبور داده است.

سال گذشته روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام نظامی آمریکا از «اقدام خطرناک» قایق‌های سپاه پاسداران در نزدیک شدن به دو کشتی آمریکایی در خلیج فارس خبر داد و نوشت این اقدام می‌توانست به اشتباه محاسباتی منجر شود.

دو سال پیش نیز سه قایق تندرو سپاه رویارویی مشابهی با یک کشتی آمریکایی داشتند و پس از شلیک هشدار محل را ترک کردند. در سال ۲۰۲۰ هم ۱۱ شناور تندرو سپاه پاسداران به دور چند کشتی آمریکایی چرخیدند.

در سال‌های اخیر علاوه بر این که این سازمان نظامی جمهوری اسلامی برخی کشتی‌های تجاری را توقیف کرده، جمهوری اسلامی به حملات پهپادی و خرابکارانه به کشتی‌های تجاری نیز متهم شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
خبرها
جهان‌نما
خلاصه خبرها

شنیداری

پادکست‌ها