شرکت متا از شناسایی و حذف شبکه‌ای از حساب‌های وابسته به حکومت جمهوری اسلامی خبر داد

شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۶

شرکت متا با انتشار گزارش فصلی سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۳، از حذف ۴۰ حساب، هشت صفحه و یک گروه وابسته به جمهوری اسلامی از پلتفرم‌های خود خبر داد. این حساب‌ها و صفحات به طور عمده اسرائیل، فرانسه و بحرین را هدف قرار داده‌ بودند.

این شبکه حکومتی از پلتفرم‌های مختلفی از جمله فیس‌بوک، توییتر، تلگرام، یوتیوب و گروه‌های اینترنتی مربوط به هک برای عملیات خود استفاده می‌کرد.

این حساب‌ها مدعی بودند مجموعه‌هایی را در کشورهای هدف خود مورد حمله سایبری و نفوذ قرار داده‌اند.

رسانه‌های خبری، شرکت‌های حمل‌ونقل، موسسات آموزشی، یک فرودگاه، یک اپلیکیشن دوست‌یابی و یک نهاد دولتی از جمله مجموعه‌های هک شده به وسیله این گروه عنوان شده‌اند.

افراد گرداننده این شبکه ادعا کرده بودند داده‌های متعلق به مجموعه‌های یاد شده را به سرقت برده یا سایت آن‌ها را دستکاری کرده‌اند.

متا تاکید کرده است نمی‌تواند محتوای منتشر شده از سوی حساب‌های وابسته به این شبکه را تایید کند.

این شرکت خاطر نشان کرده است شبکه شناسایی‌شده را پیش از آن‌که بتواند اعتباری برای خود کسب کند، از پلتفرم خود حذف کرده است.

بر اساس یافته‌های متا، این شبکه حکومتی در چند زیرمجموعه مختلف که در قالب تیم‌های هکتیویست مجزا ایجاد شده بودند فعالیت می‌کردند.

مدت زمان فعالیت این تیم‌ها بین چند روز تا چند هفته متغیر بوده است.

سه زیرمجموعه از این شبکه بر روی کشور اسرائیل متمرکز بودند. این گروه‌ها به فروش داده‌های هک شده‌ای می‌پرداختند که در ظاهر متعلق به شرکت‌های تجاری، موسسات آموزشی و یک اپلیکیشن دوست‌یابی بودند.

گروه دیگری از این شبکه که بحرین را هدف قرار داده بود مدعی بود وب‌سایت‌های دولتی این کشور را پیش از برگزاری انتخابات سال ۲۰۲۲ هک کرده است.

تیم تحقیقاتی و سیستم تشخیص خودکار متا این گروه را سال گذشته میلادی حذف کرد.

گروه سوم از این شبکه نیز با هدف قرار دادن فرانسه مدعی بود مجله شارلی ابدو را هک کرده است.

برخی رسانه‌ها در ماه‌های گذشته خبرهای مرتبطی را در خصوص وقوع حملات هک علیه کشورهای یاد شده در این گزارش، منتشر کرده بودند.

بهمن‌ ماه سال گذشته نیز شرکت مایکروسافت هکرهای شرکت «ایمن نت پاسارگاد» را مسوول حمله سایبری به مجله شارلی ابدو معرفی کرده بود.

این شرکت که در فهرست تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد، به سپاه سایبری جمهوری اسلامی وابسته است.

به گفته متا، این شبکه ایرانی برای انتشار پست، لایک و اشتراک‌گذاری محتوای خود از حساب‌های جعلی استفاده می‌کرده تا با این کار شانس دیده شدن مطالب را افزایش دهد.

همچنین محتوای حوزه امنیت سایبری که از سوی افراد و گروه‌های دیگر منتشر می‌شد، به وسیله این حساب‌های جعلی لایک و به اشتراک گذاشته می‌شدند تا احتمالا رفتار خود را طبیعی جلوه دهند.

تصاویر نمایه این حساب‌های جعلی با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده بودند.

گزارش متا نشان می‌دهد پیش از حذف این شبکه حدود ۷۵۰ نفر دست‌کم یک یا چند صفحه متعلق به آن‌ها را دنبال می‌کردند و گروه‌های ساخته شده از سوی آن‌ها نیز حدود ۸۰ عضو داشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بمب‌گذاری‌های سریالی روسیه
جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها