نشست سران گروه ۷؛ اعضا درباره «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران» شدیدا ابراز نگرانی کردند

شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۳۰

دومین روز نشست سران «گروه ۷» در هیروشیمای ژاپن در حالی به پایان رسید که اعضای این گروه در بیانیه‌ای از «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران» شدیدا ابراز نگرانی کردند و هم‌زمان از جمهوری اسلامی خواستند به «اقدامات بی‌ثبات کننده خود در منطقه» خاتمه دهد.

گروه ۷ همچنین از جمهوری اسلامی خواست در روند آزادی کشتیرانی اخلال نکند و هم‌زمان از تنش‌زدایی در منطقه از جمله توافق میان ایران و عربستان سعودی استقبال کرد.

رهبران کشورهای صنعتی جهان در پایان روز نخست این نشست نیز بر لزوم کاهش وابستگی به تجارت با روسیه و تشدید تحریم‌ها علیه این کشور به دنبال تهاجم نظامی به اوکراین تاکید کردند.

رهبران گروه ۷ همچنین خواستار جهانی بدون تسلیحات هسته‌ای شدند و از روسیه، جمهوری اسلامی، چین و کره شمالی خواستند تشدید تنش‌های هسته‌ای را متوقف کنند.

در بیانیه خلع سلاح هسته‌ای رهبران گروه ۷ آمده است: «ما عمیقا نگران تشدید بی‌وقفه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی هستیم که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و آن را به طور خطرناکی به فعالیت‌های واقعی مرتبط با تسلیحات نزدیک می‌کند.»

چهل و نهمین نشست سران گروه ۷ به میزبانی شهر هیروشیما در ژاپن با حضور رهبران کشورهای عضو و همچنین هشت کشور دیگر و نمایندگان اتحادیه اروپا به عنوان مهمانان این دوره از روز جمعه ۱۹ ماه می (۲۹ اردیبهشت) آغاز به کار کرد.

رهبران هفت کشور صنعتی جهان در روز دوم اجلاس خود از «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران» شدیدا ابراز نگرانی کردند و هم‌زمان از ایران خواستند به «اقدامات بی‌ثبات کننده در منطقه» خاتمه دهد.

در بیانیه رهبران این گروه از «آزار و اذیت زنان، اقلیت‌ها‌ و روزنامه‌نگاران در داخل و خارج از ایران» شدیدا ابراز نگرانی شده است.

رهبران گروه ۷ همچنین در بیانیه خود از جمهوری اسلامی خواستند به حقوق شهروندان ایرانی احترام بگذارد و به «بازداشت‌های ناعادلانه و خودسرانه»، پایان دهد.

در بیانیه سران گروه ۷، بار دیگر خواسته‌های کشورهای غربی از ایران در ماه‌های اخیر تکرار شده است. این بیانیه از تشدید اجرای احکام اعدام، احضار وکیلان دادگستری، بازداشت فعالان مدنی و صدور حبس‌های طولانی مدت علیه آن‌ها ابراز نگرانی کرده است.

از زمان آغاز سرکوب جنبش «زن، زندگی، آزادی» کشورهای غربی به طور مرتب از ایران خواسته‌اند به نقض حقوق شهروندان و سرکوب خونبار آنان پایان دهد.

گروه ۷ در بخش دیگری از بیانیه خود درباره ادامه فعالیت‌های بی‌ثبات کننده جمهوری اسلامی از جمله ارسال موشک و پهپاد و فن‌آوری‌های مرتبط برای دولت‌ها، عوامل غیردولتی و گروه‌های نیابتی ابراز نگرانی شدید کرده است.

این دست از اقدامات ایران از سوی اعضای گروه ۷، خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ دانسته شده است.

هفت کشور صنعتی جهان همچنین از ایران خواستند به آنچه حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین خوانده شده، پایان دهد.

رهبران کشورهای گروه ۷ روز جمعه ۲۹ اردیبهشت نیز درباره تحریم‌های جدید با هدف «محروم کردن روسیه از فن‌آوری‌ها، تجهیزات صنعتی و ارائه خدمات گروه ۷ به این کشور و کشورهایی که از اقدام جنگی او حمایت می‌کنند»، تصمیم گرفتند.

بر اساس بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، اعضای گروه ۷ اعلام کردند: «ما مجددا تعهد خود را برای ایستادگی در برابر جنگ تجاوزکارانه، غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین اعلام کردیم.»

این بیانیه اضافه کرد که اقدامات جدید شامل محدودیت در «صادرات کالاهای ضروری به روسیه» و همچنین هدف قرار دادن نهادهایی است که متهم به آوردن تجهیزات به خط مقدم از طرف مسکو هستند.

هم‌زمان با این بیانیه، ایالات متحده نیز صبح جمعه تحریم‌های جدیدی را به منظور «محدود کردن چشمگیر دسترسی روسیه به محصولات لازم برای توانایی‌های رزمی‌اش» علیه مسکو اعلام کرد.

بریتانیا نیز اقدامات جدیدی را برای هدف قرار دادن بخش معدن روسیه، از جمله صنعت پرسود الماس این کشور اعلام کرد که هر ساله میلیاردها دلار درآمد برای مسکو دارد.

گروه ۷ هم در بیانیه مطبوعاتی خود متعهد شد تجارت و استفاده از الماس‌های استخراج، پردازش یا تولید شده در روسیه را به ویژه با استفاده از فن‌آوری‌های ردیابی، محدود کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها