مایکروسافت و نهادهای اطلاعاتی غربی گزارش دادند یک گروه هکرهای وابسته به دولت چین در حال جاسوسی از گستره وسیعی از زیرساختهای حیاتی آمریکا، از جمله در بخشهای مخابرات و ترابری بوده است.
هنوز مشخص نیست چند سازمان هدف جاسوسی این هکرها بودهاند. آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد برای شناسایی اینکه چه زیرساختهایی هدف این هکرها قرار گرفتهاند، با کشورهای متحد از جمله کانادا، نیوزیلند، استرالیا و بریتانیا در حال هماهنگی است.
آژانس امنیت ملی آمریکا و سایر نهادهای امنیت سایبری غربی همچنین با ارائه دستورالعملهای فنی به شرکتهایی که زیرساختهای حیاتی را مدیریت میکنند، از آنها خواستند طبق راهنماییها، فعالیتهای مخرب در شبکههای خود را شناسایی کنند.
طبق اعلام مایکروسافت، این گروه هکری دستکم از سال ۲۰۲۱ فعال بود و چندین بخش از جمله مخابرات، صنایع تولیدی، خدمات آبوبرق، ترابری، ساختوساز، حملونقل دریایی، فناوری اطلاعات و آموزشوپرورش را هدف قرار داده است.
به گزارش مایکروسافت، این هکرهای وابسته به چین، موسوم به «طوفان ولت»، قلمرو گوام آمریکا در اقیانوس آرام را که مقر پایگاههای راهبردی نظامی ایالاتمتحده است، هدف قرار دادهاند.
کارشناسان مایکروسافت به رویترز گفتند حملههای این گروه وابسته به چین میتواند در صورت بروز بحران در آینده، زیرساختهای ارتباطی بین آمریکا و منطقه آسیا را مختل کند.
دولتهای کانادا، بریتانیا، استرالیا و نیوزیلند نیز اعلام کردند ممکن است هدف این حملهها قرار گرفته باشند.
درپی انتشار خبر حمله هکرهای وابسته به چین به زیرساختهای آمریکا، دولت نیوزیلند اعلام کرد در حال بررسی احتمال انجام چنین حملهای به زیرساختهای نیوزیلند است.
وزیر امنیت سایبری استرالیا نیز اعلام کرد در صورت حمله سایبری به این کشور، در اطلاعرسانی شفاف عمل خواهد کرد.
آژانس امنیت سایبری کانادا گفت هنوز هیچ گزارشی از حمله هکرهای وابسته به چین در کانادا دریافت نکرده، اما خاطرنشان کرد با توجه به حمله صورت گرفته به زیرساختهای آمریکا و ارتباط اقتصادهای غربی و پیوستگی بسیاری از زیرساختهای آنها گفت حمله به یکی از این کشورها میتواند بر سایر کشورها تاثیر بگذارد.