شرکت نورالینک در حساب توییتری خود از دریافت مجوز سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا برای شروع آزمایشهای بالینی انسانی خود خبر داد. این شرکت هنوز برنامهای درباره شیوه انتخاب متقاضیان اعلام نکرده است.
نورالینک از سال ۲۰۲۰ آغاز آزمایشهای انسانی خود را به همگان وعده داده بود. با وجود این، سال گذشته با رد درخواست مجوز پیشین این شرکت از سوی سازمان غذا و دارو به دلیل نگرانیهای ایمنی، از امیدها برای دریافت زودهنگام این تاییدیه کاسته شده بود. حالا دریافت این مجوز میتواند نقطه عطفی در فعالیتهای این مجموعه آیندهنگر باشد.
این شرکت امیدوار است با کاشت ریزتراشههای خود در مغز انسان بتواند به درمان بیماریهایی مانند نابینایی و فلج اندام بپردازد. همچنین کاشت این تراشهها قرار است به این افراد در استفاده از رایانه و تلفن همراه کمک کند.
این تراشهها که تا کنون تنها روی میمونها آزمایش شدهاند قابلیت تفسیر سیگنالهای تولید شده در مغز و انتقال این اطلاعات به دیگر دستگاهها را از طریق بلوتوث دارند.
ماسک پیش از این گفته بود نورالینک همچنین میتواند به کاهش نگرانیها درباره جایگزین شدن انسان با هوش مصنوعی کمک کند.
شرکت نورالینک در حساب توییتری خود دریافت این مجوز را «گام اول مهمی» توصیف کرده که قرار است در آینده به بسیاری از انسانها کمک کند.
به گفته این شرکت، این امر نتیجه همکاری باور نکردنی تیم این مجموعه با سازمان غذا و داروی آمریکا است.
کارشناسان اما هشدار دادهاند تراشههای مغزی نورالینک برای رسیدن به مرحله استفاده عمومی و نیز برای غلبه بر چالشهای فنی و اخلاقی، به آزمایشهای گستردهای نیاز دارند.
نورالینک که در سال ۲۰۱۶ از سوی ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی تاسیس شد تا کنون چند بار از برنامه اعلامی خود عقب افتاده است. این شرکت ابتدا قرار بود کاشت تراشهها را در مغز انسان در سال ۲۰۲۰ آغاز کند. این وعده سپس به سال ۲۰۲۲ موکول شده بود.
دسامبر سال گذشته گزارشهایی درباره نقض حقوق حیوانات در فرایند آزمایشهای این شرکت منتشر شد. این مساله موجب شد تا این مجموعه زیر ذرهبین فعالان حامی حیوانات و نهادهای دولتی قرار بگیرد.
انتظار میرود آزمایشهای انسانی اولیه به جای تمرکز بر کارایی، روی ایمنی افراد متمرکز باشد.