مقام وزارت خارجه آمریکا:۳۰ میلیون کاربر ایرانی از ابزارهای ضدسانسور آمریکا استفاده می‌کنند

جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲

یک مقام وزارت خارجه آمریکا به ایران‌اینترنشنال گفت که در حال حاضر ۳۰ میلیون کاربر ایرانی به صورت مداوم از ابزارهای ضد سانسور، از جمله سرویس‌های وی‌پی‌ان که با بودجه وزارت خارجه آمریکا تامین می‌شود، استفاده می‌کنند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با سمیرا قرایی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، خاطرنشان کرد که از آغاز اعتراضات سال گذشته در ایران، تعداد افرادی که در این کشور از ابزارهای ضد سانسور ارائه شده از سوی آمریکا استفاده می‌کنند به صورت تصاعدی افزایش یافته و با فراتر رفتن از ۳۰ میلیون نفر در ماه‌های اخیر، تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال ایران را در بر می‌گیرد.

او با اشاره به اینکه استفاده از ابزارهای ضدسانسور اینترنتی برای هر کاربر ۱۰ سنت در ماه هزینه دارد، گفت که وزارت خارجه آمریکا قصد دارد بودجه ارائه این خدمات را افزایش دهد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که افزایش شدید تعداد کاربران ابزارهای ضدسانسور اینترنتی در ایران گواهی بر نیاز جدی مردم ایران برای ارتباط با جهان خارج است.

از سوی دیگر، یک مقام ارشد آمریکایی با اشاره به استفاده فزاینده کاربران ایرانی از ابزارهای ضدسانسور اینترنتی که با بودجه دولت آمریکا تامین می‌شود، گفت که با وجود مقرون‌به صرفه بودن این ابزارها، همچنان به بودجه بیشتری برای این خدمات نیاز است.

این مقام ارشد آمریکایی از متحدان و شرکای ایالات‌متحده خواست برای حمایت از آزادی اینترنت، کمک‌های مالی خود را به یکی از برنامه‌هایی که صندوق فناوری‌های باز آمریکا به این هدف اختصاص داده، ارائه کنند.

درپی کاهش دسترسی به اینترنت در ایران در جریان خیزش انقلابی مردم و درخواست برای اینترنت ماهواره‌ای، وزارت خزانه‌داری آمریکا در سپتامبر گذشته مجوز کلی توسعه دسترسی به خدمات اینترنتی برای ایرانیان را صادر کرد.

پس از گذشت حدود ۹ ماه از اعمال محدودیت‌های گسترده اینترنتی در ایران، گزارش سالانه‌ای که به تازگی از سوی شرکت «دیتاک» منتشر شده، از بی‌اثر بودن محدودیت‌های اینترنتی حکایت دارند. بررسی وضعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی در ایران در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد با وجود دشواری‌های موجود در دسترسی به این خدمات، حضور کاربران ایرانی در پلتفرم‌های فیلتر شده به روال معمول خود بازگشته است.

بر اساس این آمار، انتشار محتوا در شبکه اجتماعی توییتر در مقایسه با زمان شروع خیزش مردمی با رشد همراه بوده است.

چندی پیش نیز بررسی داده‌های گردآوری شده از سوی وب‌سایت «استت‌کانتر» از رشد ۱۸۰ درصدی استفاده از اینستاگرام در ایران نسبت به زمان آغاز محدودیت‌های اینترنتی سال گذشته حکایت داشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
کاملا هریس و ایران

شنیداری

پادکست‌ها