وزارت خارجه آمریکا: متعهدیم به اقدامات تهاجمی ایران علیه کشتی‌های تجاری در منطقه پاسخ دهیم

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۷

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگار ایران‌اینترنشنال درباره مزاحمت اخیر قایق‌های جنگی سپاه برای یک کشتی تجاری در تنگه هرمز، این اقدام را به شدت محکوم کرد و بر عزم ایالات‌متحده برای پاسخ به اقدام‌های تهاجمی جمهوری اسلامی علیه کشتی‌های تجاری تاکید کرد.

او تاکید کرد: «ایالات‌متحده به دنبال درگیری یا افزایش تنش‌ها با ایران نیست. آمریکا متعهد است به همراه متحدان و شرکای منطقه‌ای خود و با هدف تضمین آزادی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز و آبراه‌های حیاتی، به اقدام‌های تهاجمی ایران پاسخ دهد.»

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اقدامات تهاجمی ایران علیه کشتی‌ها را تلاشی واضح برای تهدید کشتی‌رانی تجاری در خاورمیانه خواند و گفت طی دو سال گذشته، ایران در آب‌های منطقه ۱۶ کشتی تجاری با پرچم‌های بین‌المللی را هدف مزاحمت و حمله قرار داده یا در حق مسیریابی آنها دخالت کرده است.

پیش‌تر نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده بود سه کشتی حمله سریع متعلق به سپاه که حامل نیروهایی مسلح جمهوری اسلامی بودند بعدازظهر روز یکشنبه در فاصله نزدیکی به یک کشتی تجاری ناشناس قرار گرفتند.

پس از نزدیک شدن قایق‌های سپاه، ناوشکن یواس‌اس مک‌فال متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده و کشتی اچ‌ام‌اس لنکستر متعلق به بریتانیا به آن واکنش نشان دادند و یک هلی‌کوپتر نیز از روی کشتی بریتانیایی به پرواز در آمد.

نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌اش گفت تقریبا یک ساعت پس از این اتفاق، کشتی تجاری تایید کرد که قایق‌های تندرو از صحنه خارج شده‌اند و افزود: «کشتی تجاری بدون حادثه به عبور از تنگه هرمز ادامه داد.»

در اردیبهشت ماه نیز، نیروهای دریایی ارتش و سپاه به فاصله یک هفته دو نفتکش را در تنگه هرمز و دریای عمان توقیف کردند.

توقیف این نقتکش‌ها در تنگه هرمز چند روز پس از آن صورت گرفت که نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد اولین شناور هدایت‌شونده از راه دور خود را از این آب‌راه استراتژیک عبور داده است.

علاوه بر توقیف نفتکش‌ها، مزاحمت سپاه برای نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه نیز به تنش‌ها دامن زده است.

سال گذشته روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام نظامی آمریکا از «اقدام خطرناک» قایق‌های سپاه پاسداران در نزدیک شدن به دو کشتی آمریکایی در خلیج فارس خبر داد و نوشت این اقدام می‌توانست به اشتباه محاسباتی منجر شود.

دو سال پیش نیز سه قایق تندرو سپاه رویارویی مشابهی با یک کشتی آمریکایی داشتند و پس از شلیک هشدار محل را ترک کردند. در سال ۲۰۲۰ هم ۱۱ شناور تندرو سپاه پاسداران به دور چند کشتی آمریکایی چرخیدند.

در سال‌های اخیر، جمهوری اسلامی علاوه بر توقیف برخی کشتی‌های تجاری، به حملات پهپادی و خرابکارانه به کشتی‌های تجاری نیز متهم شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها